Gradnja in obnova > Energijski viri
Toplotna črpalka IVT Ax09

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toplotna črpalka IVT Ax09
Malo prej sem poizkusil zagnat hlajenje, pa ne deluje. Iz A5 sem prestavil na A4 pa ni odziva. Status 08 in mirovanje. Bi moral naredit še kaj poleg A4?
Mostiči A4 in A5 ter nastavi moč.
Hm,ne bo tako, greje namesto hladi...
Moja napaka A4 zveži na - oz GND in bo hladilo
Da, deluje.
Pa dejansko zdaj uporabljaš TČ za hlajenje, ali pa si zgolj testiral?
Samo testiral, spustil v radiatorje iz firbca. Drugače pa ne vem kaj naredit... Ali kupit konvektor ali kar najcenejšo klimo? Zneski so tam tam. Rabim pa en komad enega ali drugega.
Moja mici dobila streho tik pred danasnjo toco...strosek 50eur


Priložene datoteke
.jpg   IMG_20190616_0836.jpg (Velikost: 62,62 KB / Prenosi: 485)
Imate večinoma pokrite te toplotne? Je težava samo kozmetika v primeru toče ali je kak drug problem, če ne bi bila pod streho?
Če ti uparjalnik stolče ni ravno najbolje. Ampak, če je TČ montirana ob hišo, potem je za kaj takega tako ali tako mala verjetnost, ker je uparjalnik obrnjen proti steni. Jaz imam bolj izpostavljeno in bo najbrž dobila streho, nisem pa še uspel tega uredit. Trenutno urejamo ograjo, pa je pokrita, da ne bi lepilo in podobne zadeve pristali na njej.
duc Napisal:Samo testiral, spustil v radiatorje iz firbca. Drugače pa ne vem kaj naredit... Ali kupit konvektor ali kar najcenejšo klimo? Zneski so tam tam. Rabim pa en komad enega ali drugega.

Samo konvektor ne bo dovolj. Izolacija cevi je potrebno uredit zaradi kondenza, ob tem pa (kolikor se spomnim teh debat) samo en konvektor pomeni več težav kot koristi...
Pozdravljeni. Imam eno vprašanje, pa da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal. Ali je lahko toplotna 5,5m stran od kurilnice in kakšne cevi naj pripravim, da kasneje nebi bilo problemov čeznje spraviti cevi za toplotno. Počasi bom urejal dovoz, pa bi raje prej pripravil, da nebi bilo potrebno kasneje še enkrat razkopavati.

[Slika: img20190702191218.jpg]
če je tč monoblok in boš dal dve z armafleks izolirani cevi, ki ponavadi pridejo  za toplotno po tej predvidevam, da plastični cevi, potem cev vsaj fi 160. Še bolje fi 180.

Druga varianta je, da daš kake predizolirane cevi v to povezovalno cev.  Lahko tudi že sedaj, ko delaš in ne rabiš se potem zejbavat, da to spraviš po tej cevi, ki jo misliš sedaj notri dat.

Na primer:
https://www.instal.si/predizolirane-cevi

Spet več kombinacij. Lahko dve cevi ali ena cev, ki ima notri že dve cevi za tč (poglej slike na linku in ti bo jasno). Fi imaš napisan in potem sam izračunaš kako cev moraš dati. Mogoče bi lahko te predizolirane cevi dal kar že sedaj notri, potem pa zasipaš vse.

Če je dovoz, kjer bodo gor parkirani kaki vtomobili in večja bremena bi sam naredil cev v cev.
https://www.instal.si/kanalizacijske-cevi-in-spojke

Tako oranžno znotraj potem pa predizolirano notri. Če ne bo bremen lahko pomoje daš samo predizolirano. Mora biti pa iz enega kosa ta predizolirana. Nič neki štukano.
Vsa poanta je, da izolacijski material cevi ostane suh in se ne zmoči, ker potem izolacije ni in bodo izgube. Te oranžne cevi so kanalizacijske in dobro tesnijo tudi, če so sestavljene tako, da lahko bi pomoje vlekel navadne cevi oblečene v armaflex. Nebi smela priti voda notri. Tudi sam imam nekaj takega in gruntam kako narediti.
Sem v tej temi objavljal kako sem se zajebaval z naknadnim odkopavanjem in izoliranjem cevi. Vsekakor bolje/lažje predizolirane uporabit, so pa po drugi strani dražje. Fi raje večji kot manjši, ker ko vlečeš še elektriko, pa komunikacijski kabel, pa potem se spomniš da rabiš še štrom za letno kuhinjo, itd.... kaj hitro postane tesno v cevi.
A kdo ogreva sanitarno vodo sedaj poleti, koliko ima cop?


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »