Gradnja in obnova > Energijski viri
Toplotna črpalka IVT Ax09

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toplotna črpalka IVT Ax09
Zdravo.
Prostora imaš več kot dovolj.
Za tip senzorja pa bi bilo najbolje, da se obrneš na Profel, saj ga nameravaš priključiti na njihovo opremo.
lp
Alan
Pozdravljeni,
imam težavo z micko. Čez poletje je mici delovala normalno. Nisem potreboval neke moči in je nisem opazoval, ker sem grel samo sanitarno vodo.
Sedaj pa sem opazil, da mici deluje le na 1 stopnji. Če povečam na 2 ali 3 deluje enako. Vse tri stopnje imajo enako porabo od 700W do 800W. Skratka v vseh treh stopnjah ne dvigne moči. Še lani je po mojih podatkih v 3 stopnji kurila od 1,2KW dalje. Ima kdo podobne težave. Sedaj ko bom rabil več moči, me je strah, da nas bo zeblo, ker že sedaj v 3 stopnji v istem času ne segreje  sanitarne vode, lansko leto je to opravila brez težav na prvi stopnji, pa še je bil višek za eno osebo.
Hvala za odgovore in
Lp
Mitja
"Zdravo.

Prostora imaš več kot dovolj.
Za tip senzorja pa bi bilo najbolje, da se obrneš na Profel, saj ga nameravaš priključiti na njihovo opremo.
lp
Alan"

@Alanford
hvala za mnenje,se bom res obrnil kar na Profel,
lp Klemen
evo tudi jaz imam podoben problem z micko. Prejšnjo zimo je delovala normalno, poleti hladila normalno, sedaj ob preklopu na režim gretja pa enostavno nima dovolj moči. Prav tako je spremenila zvok in postala precej bolj glasna. A je mogoče da je potrebno dofilat plin? se kdo od forumašev ukvarja s tem?

lp,m
Meni je na dveh TČ zamenjal plin Sassapo.

Kako vam pa drugače delajo IVT-jke. Mi je letos od zagona naredila samo 12 defrosov. Porabila sep. 21,5kW ; okt. 113,5kW; nov. 327,3kW in zelo zadovoljen. Krmilnik Jazz odlično deluje in sem nasploh zadovoljen brez kakšnih problemov.
Res pa da je Brežice 162m nadmorske višine.


Priložene datoteke Predogledne slike
           
Super dela, v takem vremenu poraba nekje 20 kWh na dan,  7 ur dela na 53%,  nekje 11ur na 42%, 6 ur zvecer/ponoci pa miruje. november 430 kWh. To zimo segreva nekje 130m2, hisa 290m2, 5cm stiroporja na fasadi in 20 pod streho. Tudi zelo zadovoljen z delovanjem, me pa malo skrbi ko eni pisete, da vam je plin usel...
POzdravljeni,
imam novo težavo. Micko mi je serviser dofilal, vendar je to počel na pamet ker ni imel vage. Sedaj mici deluje v vseh stopnjah in dviguje moč, vendar je poraba prevelika 3 st. nekje 2KW-2,2KW in 4st. 2,6KW, temperatura v 4. st PV 35C. pri zunanji 3C. Defrostov v tem obdobju skorajda nimam tudi sreža se ne nabira na režah. Včasih  je pri megli  od -1C do 3C največ defrostala,, sedaj zelo malo oziroma sem jo opazil le 2X. Po tleh je pa vse suho kot da ne defrosta. Je možno, da mi je serviser dal v mici preveč plina? Kako se obnaša toplotna kadar je preveč plina? Je to slabo za toplotno?
Živj, mi lahko kdo posreduje kontakt serviserja za našo mici npr. Sašo, od Telmosa imam.
Lp
Mitja
Sasotov kontakt imas tu na forumu v podpisu njegovega profila.
Se opravičujem, ker obujam temo...
Kolikor sem zasledil dobava teh toplotnih črpalk ni več možna? Je kakšna primerna alternativa(Ogrevanje preko radiatorjev)?
i tata bi sine
bolje ena toplotna črpalka pred hišo kot pa eno poleno v glavo


Skok na forum:
Zadnje novice

Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »