Gradnja in obnova > Energijski viri
Kateri industrijski električni grelec?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kateri industrijski električni grelec?
#1
Kateri industrijski električni grelec bi priporočali. Pogoj je 230 V in da pozimi čim hitreje (par ur) segreje prostor, delavnico, ki se občasno uporabljal - ca. 40 m2. Cena ni pomembna, slika je simbolična.

LpA


Priložene datoteke
.jpg   91552_industrijski_elektricni_grelec_2_kW__22_kW_INELCO_111.jpg (Velikost: 68,29 KB / Prenosi: 653)
#2
Osnovno vodili-močnejši kot bo grelec hitreje bo toplo.
Lahko pa tako kar hitro prideš do točke, kjer bo vsa priključna električna moč šla na grelec, namesto na stroje. Zaradi tega je boljše razmišljati o kakšnem oljnem industrijskem grelniku, kateri ne bo vplival na električno moč.

[Slika: images?q=tbn:ANd9GcRYtPJaiw0tRKgsHYlJn5R...iNco7bcZ7N]

slika je simbolična
#3
Nekateri grelci na tekoče gorivo imajo odvod produktov izgorevanja kar v prostor. Boš delal v svinjskem zraku? Takale naprava, kot jo je prilepil Bozgom, MORA imeti dimnik.
#4
@kadotr
Si že kdaj videl delovanje takšnega gorilnika v živo. Si že kdaj delal v prostoru, kjer je deloval tak gorilnik?
No ja, če bi potem ne bi pisal neumnosti v zvezi z dimnikom. Gorilnik je namenjen za hitro ogrevanje prostorov. Ko pa je prostor ogret ga pa izključiš ali pač preklopiš na kakšen drug vir ogrevanja. Npr. na električni kalorifer omenjen v enem od prejšnjih postov, kateri je lahko bistveno manjše moči, kot bi bil v primeru, da bi čim hitreje ogrel celoten prostor.
#5
Sem delal, zato sem pisal. V kolegovi mizarski delavnici je bil tak brez dimnika, sedaj ga ima z dimnikom. Želiš še kaj več zvedeti?
#6
Mizarska delavnica in se je ogreval na olje?

No ja...
#7
Ja take reci znajo smrdet, mi smo imeli doma, no ga se imajo samo ze nekaj casa ni bil v uporabi, plinski kalorifer s ventilatorjem, 12kW moci. V casu kolin se je ogrevala garaza. Ni fajn luft potem tam noter. Plus tega, da lahko moc reguliras zgol s pripiranjem ventila na jeklenki, ce na polno gori je vroce je hitro prevroce. Pa se zadeva je takrat precej glasna, kot da bi s prenarjem kuril, tak bobni. Tak da ni to glih najboljsa stvar. Tako da smo raje poten kar v kotlu kurili, ki je bil zraven garaze.
#8
Bozgom, olje, ja. A le, če je vse narejeno po zahtevah proizvajalca naprave. In z odvodom produktov izgorevanja! Naprava, ki si jo ti predlagal, je le za občasno uporabo ob kaki gradnji in podobno. V mizarski delavnici, kjer ni poskrbljeno za temeljito čiščenje zraka, tudi izgoreli prah v zraku skozi električni grelec povzroči konkreten vonj po dimu.

No ja...
#9
@katodr
Praviš, da je predlagana naprava za občasno uporabo.
Citat: da pozimi čim hitreje (par ur) segreje prostor, delavnico, ki se občasno uporabljal - ca. 40 m2.
Kaj od zapisa avtorja teme potem nisi razumel?
#10
Greti delavnico in v njej delati, ali kako gradbišče. Poskusi, pa potem sporoči...
#11
Ne greti ampak občasno in čim hitreje ogreti. Ko pa je prostor enkrat ogret na neko primerno temperaturo sem pa za vzdrževanje temperature predlagal električni kalorifer.
Vse piše, le prebrati je treba in pa seveda prebrano tudi razumeti.

PS- v mizarskih delavnicah pa je zaradi raznih lepil in prahu zrak neznosen tudi na lep pomladanski dan tik po nevihti, kaj šele v ogrevalni sezoni. Pa če prostor sploh ne ogrevaš.
#12
Delal velikokrat v prostorih ogrevanih z oljnimi in plinskimi ventilatorskimi grelniki. Ničkaj luštno. Kvaliteta zraka milo rečeno slaba, če pa so v prostoru delali še kaki zmrzljivci pa še toliko slabše. Bi znal že kak javljalnik monoksida zalajat.
#13
...hvala vsem, ki ste se vključilo v mojo temo.

Ampak, mene zanima izključno električni grelec. Kateri?
#14
Citat:Ampak, mene zanima izključno električni grelec. Kateri?

Bi ti lažje odgovrili, če bi vprašal kaj napisati na loto listek, da bi dobil sedmico. Pri lotu vsaj vemo neko statistiko in po verjetnostnem izračunu nekako utemeljimo izbor. Od tebe vemo pa le: delavnica, občasno ogrevanje in vir izključno elektrika. Pa čim hitreje naj bo toplo. :?: :?:

Najlažje ti bo, če pogledaš koliko imaš zmogljive glavne varovalke in potem na osnovi tega kupiš kakršni koli električni grelec ustrezne moči (npr. glavne varovalke 3x50 A, grelec 3*0,23*50= 30 kW). Najbolj, da jih kupiš več različnih z vsoto izračunane moči.
Ga postaviš v delavnico in vklopiš. Hitreje, kot ti bo segrel takšen električni grelec ti ne bo noben drug pri takšni moči varovalk. Če ti bo prepočasi ogrevalo ali bo prehladno potem povečaj moč varovalk, ponovno izračunaj in dokupi potrebno število električnih grelnikov.

Ni vrag, da enkrat ne bo dovolj :lol: :lol: :lol:

PS pa brez zamere, na takšno vprašanje s toliko podatki ti niti rdeč, niti črn, niti zelen Bog (pač, v katerega veruješ) no more dati boljšega odgovora.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »