Nepremičnine > Finančna plat
Opomba glede izplačil EKOSKLADA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opomba glede izplačil EKOSKLADA
#1
Uveljavljal sem subvencijo Ekosklada pri menjavi peči na K.O. z T.Č. zrak-voda.
Prejšnji teden je minilo 110 dni, kar sem jim priporočeno poslal podpisano pogodbo o izplačilu :!: Ker sem na njihovi strani prebral, da izplačila potekajo po programu, sem jih telefonsko povprašal, kaj in kako? Odgovor "tete" na drugi strani je bil: Načelni rok za izplačilo subvencije je 60 dni od končanega postopka pri njih :!: Kdaj pa oni zaključijo postopek, pa mi ni znala povedat :wink:

Torej, ne računajte na izplačilo subvencije v nekem "pametnem" roku!
Da se vam ne zgodi, tako kot se je meni, kjer je "naša" ta denar že zapravila! Tam, 90 dni nazaj :evil:
#2
Meni so kar hitro scolali... Ampak dobro, drugo leto, drugi razpisi, druga guzva...

P.s.
Žena je zapravila drugega, tega ni mogla. Tega bo lahko šele, ko bo na TRR...
#3
Meni so za C peč hitro nakazali, letos pa sem dal še za kolektorje in imajo pa kar precej gužvo in tudi še čakam in čakam, letos izgleda vse nekam dolgo traja. Kaj noben nič ne dela tam gor? Big Grin
#4
Pred mesecem sem dobil za rekuperator z lanske jeseni ... As fast as a light ... Black one ...
#5
@jabk, imaš seveda prav! Tega bo zapravila, ko bo na TRR! V to sploh ne dvomim! :wink:

@mucek, iz lanske jeseni dobil nakazano kakšen mesec nazaj? Confusedhock:

Bi rad tale trenutek spesnil nekaj verzov z ključnimi besedami: golazen lena, javna uprava, javni sklad, mešanje megle, kofetkanje, nedelo......... Pa ne bom! 8)

P.S. Ekosklad-u predlagam spremembo zadnje alineje na pogodbi, kjer "namigujejo" na izplačilo v 60 dneh, v "Denar bo nakazan takrat, KO BO, ČE BO"! :twisted:
#6
Meni so rekli da prej kot v 6. mesecih naj ne računam, da bo nakazilo. Za peč sem čakal 7 mesecev...
#7
simek Napisal:Uveljavljal sem subvencijo Ekosklada pri menjavi peči na K.O. z T.Č. zrak-voda.
Prejšnji teden je minilo 110 dni, kar sem jim priporočeno poslal podpisano pogodbo o izplačilu :!: Ker sem na njihovi strani prebral, da izplačila potekajo po programu, sem jih telefonsko povprašal, kaj in kako? Odgovor "tete" na drugi strani je bil: Načelni rok za izplačilo subvencije je 60 dni od končanega postopka pri njih :!: Kdaj pa oni zaključijo postopek, pa mi ni znala povedat :wink:

Torej, ne računajte na izplačilo subvencije v nekem "pametnem" roku!
Da se vam ne zgodi, tako kot se je meni, kjer je "naša" ta denar že zapravila! Tam, 90 dni nazaj :evil:

Umiri konje.
"Spodbuda bo vlagatelju predvidoma izplačana v 60-ih dneh od prejema popolnega zahtevka za izplačilo nepovratne finančne spodbude (tj. od prejema popolne dokumentacije o zaključku naložbe), ki je opredeljena v Pogodbi o izplačilu nepovratne finančne spodbude."

Zakaj že ti pričakuješ, da boš denar prejel v 60 dneh od podpisa pogodbe?!
#8
@jaki, bolj umirjenega konja, oz. teleta od mene boš težko našel! :wink:
No razen danes zjutraj, ko sem po obvoznici okoli Žalca, kjer so jasno postavljeni znaki za 70, za vsakim križiščem, nabasal kretena v rdeči opel "tigri", ljubljanske reg., ki se je cijazil 40!!!! Po zadnjem križišču, ko ni več znaka za omejitev, pa je pospešil na celih 60, namesto 90!!!!! Sem nekaj malega trobil, ablendal, prižigal smernike, meglenke in mu kazal neolikane geste!
Sicer sem pa čisto "skuliran" 8)

Toliko se že spoznam na pravne "uzance", da vem, kaj lahko zahtevam, kaj pa lahko PRIČAKUJEM! Bistvena razlika! Pa saj sam veš!

Oni so od mene že prejeli popolno dokumentacijo, spodbuda je bila odobrena in sem že prejel odločbo, pogodbo o izplačilu pa sem jim tudi vrnil podpisano! 110 dni nazaj! :twisted: Sem jih celo poklical in je vse O.K.

Poleg tega na njihovi spletni strani piše" Nakazila nepovratnih sredstev, se izvajajo tekoče, v pogodbenem roku 60 DNI! :!: ZAVAJANJE!

Nekdo mora vnest moje ime in št.TRR v računalnik in pritisnit "potrdi".
Garanje, ti povem! 8)

P.S. Razen, če je zmanjkalo denarja! Napisano imajo sicer, da ga je dovolj, vendar.... :wink:
#9
Ne razumem, ali jaz tebe ali pa ti mene. Za kaj se ti zdi tako pomembno navajati, kdaj si podpisal pogodbo, če to prav v ničemer ne vpliva na to, kdaj boš prejel denar?
#10
Ker pogodbo ti pošljejo, ko je subvencija odobrena, odločba o dodelitvi izdana, prav tako pa z vrnjeno pogodbo pošlješ tudi vsa dokazila o zaključeni :!: investiciji! To je za investitorja "zaključena zgodba"! Čakaš samo še "peneze" :wink:

Če kaj ne štima, ti pisno pošljejo, da dopolni! Pa na tej stopnji nimaš več kaj, ker to se dogaja na začetku postopka! Vlogo za subvencijo, pa sem jaz oddal januarja :!:

P.S. Pa saj ni panike, bom počakal in upajmo, dočakal! Samo naj ne pišejo izmišljotin po "netu" , ali pa naj napišejo" ...........60 dni od dne, ko MI zaključimo postopek! Tam enkrat, nekoč!"! :twisted:

Jao, zdajle šele videl kje se nama zatika! Vsaj po mojem mnenju! Oni pišejo o zahtevku za izplačilo in ne pogodbi! Vendar na tistem zahtevku poslanem z njihove strani pa piše POGODBA! In je z njihove strani tudi že podpisana!
#11
Pa potem ko je vse urejeno ti pošljejo (čez čas) kontrolo.
tako sem imel jaz, baje preverjajo samo 2%, ... lepo da sem bil v ožjem izboru.
Pa potem ti ta EKO svetovalec (mene ni bilo ker je zaj.... datum in uro, pa mu je odprl oče) razlaga da on v nobenem primeru nebi svetoval tak izbor TČ, ker je predraga, pa tega ne delajo pogosto, ...itd
#12
@simek:
Meni se nič ne zatika. Oni pišejo o pogodbi, ker gre za pogodbo. Pogodbe niso enostranske, zahtevek je. Saj če bi se malo bolj umiril pa manj igral drama queen, ti bi zadeve že zdavnaj dopovedal.

Zaključena zgodba za investitorja je, ko zaključi investicijo in ko odda EKOSKLADu potrdilo, da je zaključil investicijo skupaj z vsemi potrebnimi dokazili oz. dokumenti (v razpisu za dodelitev nepovratnih sredstev je jasno navedeno, kateri so ti). Od tega "zaključka" do izplačila pa je treba počakati še 60 dni (ob predpostavki seveda, da je bila izdana odločba in da sta obe strani podpisali pogodbo ter da je bila obojestransko podpisana pogodba tudi vrnjena EKOSKLADu).
#13
Tako, ja. Denar bo, simek. Nič bati. Se ne držijo rokov, ajd. Ampak bo pa zagotovo.
#14
Ma koja "drama queen" ? "Drama king" ne rečem! :wink:

Vse to o čemer pišeš ti, sem jaz že storil :!:

In ne, ni prvič, da uveljavljam subvencijo! Sem jo že 2016 za fasado in VEM kako gredo stvari! Ampak takrat je bilo izplačilo na TRR natanko 68. dan po mojem vračilu podpisane pogodbe! Zdaj pa traja že 110 dni "and counting" :wink:

P.S. seveda bom počakal, vendar oni ZAVAJAJO s temlem:

Poleg tega na njihovi spletni strani piše" Nakazila nepovratnih sredstev, se izvajajo tekoče, v pogodbenem roku 60 DNI! :!:
#15
Ja, ampak ne vemo kdaj, ker pišeš stvari, ki so nepomembne (ne mislim na rdečo opel tigro, niti ne na verze, ampak na podpis/sklenitev pogodbe). Rok prične teči od oddaje dokumentacije o zaključku investicije. Podpis pogodbe na izplačilo nima nobenega, ampak prav nobenega vpliva (oz. povedano drugače, pogodbeni rok ni vezan na datum sklenitve pogodbe).


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »