Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Ali sem dolžan placati racun

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali sem dolžan placati racun
#1
Zdravo,

Z izvajalcem sva se samo besedno dogovorila o delih ki naj bi jih opravil. Težava je nastala ker je zaključna dela opravil površno. Ko sem ga klical da naj dela opravi kot je treba mi je samo izstavil račun. Sedaj on trdi da je vse OK in da moram jaz plačati za delo. Toda delo še zdaleč ni narejeno kot sva se dogovorila.
Zanima me kaj sedaj storiti. Račun zapade v ponedeljek. Ali je dovolj da mu na elektronsko pošto pošljem slike ter besedno utemeljim napake in se s tem zavarujem pred morebitnimi zamudnimi obrestmi itd...

Hvala za pomoč. L.p
#2
V prvi fazi da, poskrbi pa, da bo pošto res prebral, prejel. Pošlji mu še pisno s priporočeno pošto.

Se pa 2x prepričaj, da so tvoje domneve upravičene...

Dejstvo je, da ustni dogovor tukaj ničesar ne spremeni, v kolikor gre res za ne-profesionalno opravljeno delo.

Vsekakor pa bi bilo fino imeti dela, ki jih je zate opravljal ali pogodbeno dogovorjena ali pa vsaj naročena in potrjena prek emaila...
#3
Če prav razumem mu enako kot preko e pošte pošlejm še priporočeno da si zagotovim da je prejel obvestilo. Za nepravilnosti sem pa 10000% prepričan da jih je treba popraviti. Ni zaradi pecajzlnosti...
#4
Prav razumeš. Predlagal mu boš pa najbrž ali odpravo pomanjkljivosti ali pa ustrezno znižanje računa.
#5
Prav razumeš. Predlagal mu boš pa najbrž ali odpravo pomanjkljivosti ali pa ustrezno znižanje računa.
#6
Hvala za pomoč. Danes sem mu osebno na dom nesel kuverto z slikami in opisi del ki jih želim imeti odpravljene. Dodatno sem mu poslal še preko emaila. Klical sem ga toda kot ponavadi se ne javi.... Se pravi kaj je najbolje storiti? Plačati 3/4 zneska in počakati na njegovo reakcijo. Ali mu ne plačam nič in počakam kaj bo sledilo. Dejstvo je da delo res ni narejeno do konca(površno).

Vam sporočim kako se bo nadaljevalo.
#7
Reklamacija, ni plačila dokler niso napake odpravljene. Če reklamacije ne upošteva mu povej da celotnega plačila ne bo in mu odšteješ nekaj % stran. Sam pa bi se posvetoval z odvetnico, da ne bo pomote tudi jaz se večkrat obrnem nanjo ker mi trenutno vodi nekaj reči, tak da mi ni problem vprašati kadar gre zame Big Grin Ti pa se tudi zazihraj in se pozanimaj saj so za to pristojne službe na katere se lahko obrneš.
#8
Hvala. Jutri imam zadeve v odvetniškem biroju in bom povprašal. Zdi se mi totalno neprimerno da človek dobesedno ne pride po denar, ki mu bi ga jaz bp plačal. Sedaj razumem zakaj je smiselno imeti pogodbe, račune in predračune.
#9
Stvar je izredno preprosta. Če je delo nekvalitetno narejeno, ga je treba kvalitetno zaključiti (če zna!!!!). Naredil si vse, kar je potrebno za ustavitev plačila. Moraš pa vedeti, da morata biti reklamacija in nekvalitetno delo dokazljiva in ne plod fantazije in želje po zmanjševanju računa. Ne navajaš za kakšna dela gre pri tebi. Izvajalcu postavi rok za odpravo pomanjkljivosti na dogovorjenih delih. V kolikor jih ne bo odpravil, iščeš novega ponudnika za sanacijo in mu pošlješ njegovo ponudbo z obvestilom, da mu boš znesek odbil od njegovega računa. Znesek računa mora biti tudi enak izvedenemu delu po tržnih cenah obrtnikov. Da ni suma po dodatnih, "dogovorjenih" delih...
Težko je biti pameten, če se ne ve za kakšna dela gre in kakšen je znesek računa...
#10
Pa to da osebno neseš nekomu tak dokument, ni ravno najboljša praksa.

Če bi zadeva prišla na sodišče je tvoja beseda proti njegovi da si mu dal reklamacijo. Če pa imaš od pošte dokazilo da mu je bilo vročeno pa sploh ni dileme.

Za vse ostalo pa so lahko potem razni sodni izvedenci in to...
#11
Točno tako to se dela preko pošte in to priporočeno, če že.
#12
bastian31 Napisal:....
Danes sem mu osebno na dom nesel kuverto z slikami in opisi del ki jih želim imeti odpravljene. Dodatno sem mu poslal še preko emaila. Klical sem ga toda kot ponavadi se ne javi.... Se pravi kaj je najbolje storiti? ...........

Da si mu osebno nesel vse dokaze, je pravilno. Odveže te suma natega in zniževanja cene...
Pošta še po e mailu je dokaz tvojege želje po korektni rešitvi reklamacije.
Ostalo sem ti že napisa zgoraj.
#13
bastian31 Napisal:Hvala za pomoč. Danes sem mu osebno na dom nesel kuverto z slikami in opisi del ki jih želim imeti odpravljene.
škoda časa. in kje imaš dokazilo da je res prejel? kje imaš dokazilo, da si mu res dal?

če pošlješ priporočeno s pošto dobiš potrdilo. skupaj s kodo kjer lahko slediš. in tukaj je tako, da če je pošto prejel in sistem to pokaže nima izgovora, da ni prejel. saj sistem kaže da je bilo prevzeto.

to da si pa nesel osebno tja je pa itak lahko naprej rečeno, da ni dobil.

razumel si pravilno, ampak zakaj tako nisi naredil?
#14
Stvar je taka. Naredil sem pa tako. Ker sem ocitno preposten in prenaiven sem mu nakazl 1000€ in mu izrocil papir z nepravilnostmi. Pravtako ga priložil na mail. Možakar me je poklical in rekel da bo uredil kar ni ok. Placat mu moram se 500€ ki sem si jih pustil za varscino. Gre se pa za izdelavo strehe ter komplet pleharijo. Problem je v plehariji.

L.p
#15
Naj naredi vse kar mora, potem pa plačaj tisto kar si mu dolžan in NIČ PREJ in NIČ VEČ.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »