Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Prodaja zemljišča

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prodaja zemljišča
#1
Pozdravljeni,ker več glav več ve, se obračam na vas.
Namen imam prodati eno zazidljivo parcelo.Parcelo 2400m2 bom razparceriral na 3 dele. Geodetsko pa so torej štiri odmerjene in ob teh treh parcelah je tudi pot oziroma cesta.
Torej so nastale 4 gradbene parcele(3 zazidljive in 1 zazidljiva ki bo šla za cesto oziroma ulico).Vse 4 pa so približno po 600m2. Kako se sedaj to proda ?Eno parcelo in del ceste ali 1/3 ceste?Ali je to potrebno ponovno odmeriti zaradi ceste?
Hvala za nasvete.
#2
Parcelo za cesto oddaj občini, tako bo ona skrbela za pluženje, asfaltiranje itd... Pa vse parcele bodo mele javno pot drugače bom mel skos delo s tem ker tega itak ne mores prodat
#3
jaz sem moral del parcele kjer bo cesta odkupiti od občine, če ne ne bi mogli ceste zgraditi in narediti uvoza do teh parcel.Se pravi parcele za cesto bo 600 m2 in od tega sem moral od občine odkupiti 250 m2.
#4
Razdeli na 3 dele in ne škrtari, tako male parcele nebi kupil NIKOLI. Pa daj kdo se bo tlačil tam? vse na kupu in nobenega placa, daj ljudem malo dihat Big Grin Big Grin Big Grin
Vse tri parcele naj imajo to pot urejeno s služnostjo, pravico da vozijo po njej vsi. Vsak pa naj bo lastnik 1/3 te ceste.
#5
Parcele so zelo lepe in mislim da ne škrtarim ,kupec dobi parcelo ki je 600m2 + cesta 200m2 ki pa ga lahko ima za dvorišče saj je zadnja parcela vse okoli pa je gozd ljudje bodo lahko dihali in placa imajo zares veliko dovoz pa bo iz glavne ceste.Zanima me samo koko to čim lažje speljati da bo dobro za vse.lp
#6
No ja saj, torej bodo dejansko res 3 parcele s tem da bo 1 bolj ali manj za cesto? Si morda poskušal/a povprašati kako je z ureditvijo katero sem predlagal?
#7
Glede na tvoj opis je možna gradnja treh stanovanjskih hiš z dostopom. Imaš več možnosti:
1. naročiš projekte PGD (oz. po movem DGD) projekte za ureditev infrastrukture in gradnjo treh stanovanjskih hiš, ki jih skupaj s parcelami prodaš neki nepremičninski firmi
2. naročiš še PZI načrte za infrastrukturo, ki jo tudi zgradiš in parcele prodajaš posamezno
3. sam zgradiš tri hiše in jih potem prodaš
4. daš oglas, da prodajaš zazidljive parcele, prodaš in si privoščiš uživanje dokler kupninen ne zmanjka :lol: :lol: :mrgreen:
#8
Se že izdeluje možnost št. 2 Zanima me samo,ko se ena parcela proda se ji napiše še 1/3 parcele od ceste ali cesta ostane nam.
#9
Jaz bi naredil tako da je vsaka parcela katere lastnik nekdo bo, lastnik tudi 1/3 parcele ki je namenjena za cesto. Torej da bi bili vsi trije lastniki solastniki te parcele/ceste in na kateri se lahko vozijo vsi trije, jo vzdržujejo in vse kar bodo delali na njej, recimo da se asfaltira se stroški delijo da 3 dele...

Torej ko se ena parcela proda je solastnik 1/3 ceste/parcele, naslednja 2 isto. Malo povprašaj še uradnike kako je s tem, najlažje.
#10
Prodaš kot funkcionalno zemljišče v skupni rabi z enotretjinskimi deleži ali po % površine posamezne parcele, če površine niso enake.
#11
Hvala vam za odgovore.Verjetno bomo potem tako naredili, parcela plus 1/3 ceste.
#12
1/3 ceste plus služnost uporabe na preostali cesti, na preostalih 2/3, tako bodo imeli vsi trije enak delež lastništva in hkrati služnostno pravico na preostalih 2/3 zemljišča/ceste. To pravico morate nekako uradno zagotoviti vsakemu od teh treh parcel uradno.
#13
Če prodaš cesto kot funkcionalno zemljišče v solastniškem deležu, potem ne potrebuješ nobene služnosti.
#14
Ne, da je ne rabiš, sploh je ne moreš vpisati. Ampak forumski bimboti ne bodo nikoli razumeli, da naj ne pišejo o zadevah, ki jih ne kopčajo (da ne bo nesporazuma, to ne leti nate).
#15
XxRobertosxX Napisal:Jaz bi naredil tako da je vsaka parcela katere lastnik nekdo bo, lastnik tudi 1/3 parcele ki je namenjena za cesto. Torej da bi bili vsi trije lastniki solastniki te parcele/ceste in na kateri se lahko vozijo vsi trije, jo vzdržujejo in vse kar bodo delali na njej, recimo da se asfaltira se stroški delijo da 3 dele...

Torej ko se ena parcela proda je solastnik 1/3 ceste/parcele, naslednja 2 isto. Malo povprašaj še uradnike kako je s tem, najlažje.
Zato pa je moj odgovor da se obrne na uradnike kateri bodo več vedeli bil podan ravno s tem namenom, da ne bo nekaj na pamet, ane??


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »