Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Montažna gradnja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montažna gradnja
#1
Pozdravljen
Kaj menite o montažni hiši za ceno - četrto gradbeno fazo z 154 neto kvadrati - mansardno cena 102.000 e? Zunaj dokončan objekt z alu okni, žalozije el. in komarniki, znotraj pa el. inštalacija. Ostalo pa je v lastni režiji. Hvala za vaše mneje o ceni in za razliko o klasični. Lp
Aja še z nadstreškom 3x6.
#2
Zelo poceni, ce je v Portorozu ali Ljubljani, drago ce je v Hodosu ali Zabjaku pri Novem mestu Wink
#3
Kaj menite o avtu, rdeč je ima 4 airbage, 4 kolesa in stane 9.500eur? Aja pa sami bomo kupili vlečno kljuko.

In zakaj je to vprašanje v temi o nizko energijski gradnji?

P.s. /sarcasmoff Menim da se niti enega objekta ne da realno ocenjevati preko foruma. Na ceno vpliva lokacija, vgrajeni materiali, urejenost tako parcele kot infrastrukturnih priključkov, pravna situacija nepremičnie, ipd. Brez temeljitega pregleda je vse ostalo podobno pač šank debati kjer bodo vsake oči imele svojega malerja nič pa ne bo temeljilo na neki realni oceni, bo pa zabavno, če ne drugega.
#4
Hvala za mnenje. Seveda, težko je oceniti na grobo, saj hiša ima drugače zunanje stene 407 mm z dobro izolacijo in resnega izvajalca na trgu. Okna so alu 7 komorna z žaluzijami. Pri tej ceni in z primerjavo z klasično, kar vidim na foromu je kar občutna. Kje se še skriva razlika v ceni, med klasično in montažno pri isti gradbeni fazi, ali imajo res veliko ceno ali pa ne znam poiskati kaj vse še v klasični manjka? Hvala
Sem laik iz tega področja.
#5
Jaz pa ne razumem, zakaj bi lokacija imela kakrsenkoli vpliv na vrednost dejanske gradnje? Jasno mi je, da ceno diktira vrednost zemljišča, komunalna urejenost, materiali, kompleksnost in struktura zasnove, velikost... ne vem pa, zakaj bi bila montazna gradnja recimo v Hodošu bistveno cenejša od tiste v Ljubljani?
#6
V Hodošu so revni ljudje, ki imajo nekaj pojma o delu.
V Ljubljani je v glavnem birokratski ološ, ki se mu ne sanja, kaj je to delo, imajo pa dovolj denarja.

Posledično je lažje olupiti tiste iz Ljubljane.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#7
Ce izhajava iz predpostavke, da v prvem primeru izbereš ponudnika iz Hodoša, v drugem pa iz Ljubljane, potem verjetno drzi. Nikakor pa ne verjamem, da bi ti isti ponudnik računal več za objekt postavljen v Ljubljani, kot za tistega postavljenega v Hodošu.
#8
Itak da. Zakaj? Ker v lj LAHKO racuna vec.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#9
Ne vem - dokler je bilo govora o informativni ponudbi mene še nihče ni vprašal od kod sem in v katerem kraju imam namen gradit...
#10
Mene pa vsak. koliko je daleč, pa še če je voda in elektrika na parceli. pa a je normalen dostop. oziroma skoraj vsak je hotel najprej videti, preden je informativno ponudbo sploh od sebe dal.
#11
vedet pa ja mora ali lahko peš iz fabrike čez cesto prinese ali mora iti 200km daleč. če te za te podatke ni vprašal dvomim da je dal končno ponudbo. če pa je, je pač ponudba tolko visoka da mu je vseeno kako daleč si ker te je že dovolj olupil Wink


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »