Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Predelna stena in zvočna izolacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predelna stena in zvočna izolacija
#1
Zanima me vaše mnenje glede predelne stene med kuhinjo in učilnico. Predvsem bi želela, da je zaradi učilnice dobra zvočna izolacija, na kuhinjski strani pa bi želela, da je čim manj težav za vgradnjo kuhinjskih elementov na steno. Razmišljam, da bi dala siporeks 10 cm, nato kameno volno in na strani z učilnico knauf ploščo.

Na drugi strani učilnice pa je kopalnica, vendar tu nimam dovolj prostora za debelo steno, zato razmišljam, da bi dala knauf ploščo, kameno volno in nato na strani kopalnice zeleno knauf ploščo. Bojim se le, da zaradi vlage in keramike na steni v kopalnici knauf plošča ni najboljša izbira.

V obeh primerih bi tla delala naknadno, saj bodo prostori narejeni tam kjer je trenutno garaža in tla razen hidro izolacije še niso dokončana.

Hvala in lp
#2
Če imaš to možnost dati siporeks, poleg tega če sem prav raumel nimate še narejenih tal? potem bi jaz raje notranjo steno delal s temi zidaki, jaz sem delal vse s tem in celo z 8cm širokimi te so 10 https://www.topdom.si/pregradni-blok-wienerberger-10-cm ampak mislim da so mi pobral tele z 8 izpod vsakega drevesa kjer so še kaj imeli ker jih že takrat ni bilo več za dobit, ne vem pa če se še dobijo 10cm pa prav gotovo. Pa tudi ko sem jaz delal s siporeksom in vložki in se mi zdi da se opečna stena veliko bolje obnese in je lažje delo kasneje z njo. Sicer ne vem zakaj rabiš učilnico dodatno izolirano, saj ne boste vpili notri, ali pač? Ko greš k zdravniku opaziš izolirana samo vrata, torej mislim da bi izvedba tega bolj koristila, kot pa strošek izolacije notranje stene. Lahko pa notranje stene omečete potem z tisto izolacijsko malto https://www.baumit.si/proizvodi/ometi/t ... oputz.html in potem na fino vsaj ta del učilnice znotraj in kaj drugega kot to nebi kompliciral. Sicer je to bolj toplotna izolacija ampak bi vseeno doprineslo tudi k večji zvočni izolaciji stene.

Če pa imate tla narejena pa bi jaz raje delal "komplet" podkonstrukcijo s knauf na mestih kjer pa naj bi bila vijačena kuhinja pa se pripravi posebne nosilce na katere se na določeni višini lahko varno privijači te elemente, vse se da.
#3
Komplicirat... gips stena. 15cm. Dvojna obloga na vsaki strani. In na strani kuhinje oz kjer pac ze das osb pod oblogo.

Ce zelja po vecji zvocni izolaciji naredis steno 22cm...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#4
+ ločena podkonstrukcija za vsako stran stene:

[Slika: elements-of-construction-decoupled-wall-green-glue.jpg]
#5
Al pa ce ne. Pri taki "zvocni zasciti" imas probleme drugje okoli/skozi stene...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#6
OMG
#7
Koliko je razlika v zvočni izolaciji med opečnato predelno steno 10cm in 15cm?

V načrtu imam nekatere stene 15cm ideja je bila, da bi se dale 10cm. Se bo poznalo?
#8
Ti kar daj kar si si zamislil, jaz bi dal 12cm ker mislim da imaš take v prodaji, za 10 ne vem, če pa so potem pa kar veselo z njimi na delo in na koncu z ometi bo debeleje. Tako da se ne obremenjuj predelne stene niso nosilne, lahko daš tudi knauf če hočeš...

Jaz sem dal 8cm pa še to smo pobrali bo vseh starih zalogah naokrog kjer je kaj ostalo staro in novo da sem lahko naredil, ker niso imeli več. Če pa še imajo pa dvomim.
Ti po pravici povem da prav nič kaj posebno ne pogrešam da bi stene mogle biti kaj debelejše, še opazim ne...
#9
Jah, v projektu so večinoma predelne 15cm, par manjših pa je 10cm..

Kako je pa potem z vrati, da pridejo štoki v nekih standardnih merah?
#10
Mislim da je že sam siporeks dovolj dober oz. med najboljšimi zvočnimi izolatorji kar se tiče gradnikov za stene. Že zaradi načina izdelave in materijala iz katerega je izdelan. Gips plošče prenašajo zvok na jekleno podkonstrukcijo in ta na drugo gips ploščo. Edino če ločiš podkostrukcije in daš izolacijo vmes(kot je nekdo prikazal zgoraj).

Najboljše poceni rešitve za zvočno izolacijo so stare brisače, rjuhe in odeje v prostoru kjer izvira ropot. V tvojem primeru kuhinja -> brisače, rjuha na predelno steno -> siporeks predelna stena -> učilnica.

LP
#11
Xark... streljas mimo. Sploh s siporexom...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#12
Knauf akustik board izolacija...
#13
Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme bom kar tukaj povprasal. Ob prenovi kopalnice smo odstranili tudi knauf plosce. Ali bo kaj razlike ce v predelne stene namest dosedanje izolacije namestim po specificni tezi boljso izolacijo? Recimo tervol dp8?[Slika: 6ea675cad29f1db6aabd18a4cb8c99c5.jpg]

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
#14
da, malenkost. še več učinka bo če eliminiraš doze. in daš 2x plošče na vsako stran.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »