Gradnja in obnova > Napeljave
Penjenje in pojav plavajočega blata v MČN

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Penjenje in pojav plavajočega blata v MČN
#1
Pozdravljeni,

sem ``ponosni´´ lastnik male čistilne naprave, ki od prvega dneva svojega delovanja ne deluje kot bi morala. Najprej na začetek.
Prodajalec čistilne naprave je bil g. Danilo Čendou iz podjetja ONO d.o.o. Po njegovem mnenju je bila to top čistilna, ki naj bi delovala kot bi morala. Opazil sem, da se gospodu sanja ne, kako čistilna naprava deluje in kako ravnati v primeru problemov. Tolmačil mi je, da mora čistilna naprava delovati čim manj, kar pomeni da moram vgraditi uro. Sedaj po 5 letih se je spomnil da naj uro nemudoma odstranim, saj mora MČN delovati 24/7. Prav tako ne ve kako pravilno nastaviti ventile itd...Skratka, prodal nam je mačka v žaklju, sam pa lepo zaslužil še na račun drugih, nam podobnih začetnikov.
Zato se obračam na vas, da mi pomagate, in sicer, čistilna naprava je troprekatna, prekatu ki ima obliko ``polmeseca´´ poteka biologija oz. razgradnja, v zunanjem prekatu blato kroži, medtem ko se v notranjem prekatu v obliki kroga nabira čista voda. Kar se samih ventilov tiče, največ zraka se vpihava v prekat ki ima obliko polmeseca, saj tam poteka najintenzivnejša razgradnja in je potrebno največ kisika. V ostalih prekatih je vpihavanje na minimum. Problem je v tem, da se na vrhu zunanjega prekata pojavlja najprej rumenkasta pena, zatem pa se pojavi skorja oz. plavajoče blato. Če tega redno ne mešam vzide kakor testo.
Poskusil sem že vse, spraznili smo MČN, vlival sem noter koagulante, flokulante, biološke preparate, skratka vse možno in nič ne pomaga. Naj omenim še, da v MČN ne vlivamo nič drugega kakor detergente, šampone, tekoča mila, WC papir in seveda človeške izločke.
Dovolj imam vsakdanjega odpiranja pokrova čistilne naprave in mešanja blata, zato me zanima, če ima še kdo od vas podoben oz. isti problem. Nekaj na to temo je sicer na tem forumu, vendar nikjer konkretnega odgovora KAJ je ta skorja in KAKO se jo rešit in to TRAJNO.
Zato apeliram na vas da se razpišete na dolgo in široko, da rešimo ta problem.
Hvala za odgovore.

[Slika: cistilna-naprava.jpg]
#2
viewtopic.php?f=6&t=1445&p=808055&hilit=%C4%8Distilne+naprave#p808055
#3
Šele zdaj vidim, koliko problemov, je meni prihranjenih, ker sem barvno slep...Smile
#4
nacek Napisal:http://www.podsvojostreho.net/forum/view...ve#p808055

Sem pregledal cel forum pa nobenega konkretnega odgovora.
#5
Meni deluje preveč polna! kdaj pa je bila praznjena ?
tako kot imaš to sredino, kjer gre na iztok bi moralo biti tam kjer največ vpihuje in razgrajuje.
lp, andekk
#6
Poizkusi odstranjevati peno, ki plava po vrhu kakšen teden dni, da jo bo čim manj in zamenjaj wc papir. Na vem če bo pomagalo - vredno je poizkusiti.

Ko sem uporabljal Hoferjev wc papir je ta vedno plaval v prvem prekatu (razpadal je zelo dolgo časa občasno se mi je pojavila pena).

Po naključju sem ga enkrat nabavil v DM-ju, njihovo znamko in papirja nikoli več ne vidim plavati.

Časovnik imam vključen na standard program - tri minute dela, tri počiva. Ventile imam nastavljene tako, da se lepo preliva oz. meša (ni potrebe da kje škrofi na polno).

Upam, da rešiš problem.
#7
Hvala za odgovore. Čistilna naprava se prazni 1x na 2 leti. Sam prodajalec mi je dal kontakt od enega gospoda, ki je delal pri prosigmi in ima isto čistilno napravo. Pravi, da jo on prazni na 5 let.
Problem je, ko čistilno napravo izpraznimo, se stanje s penjenjem in skorjo ponovi po dobrem mesecu ali dveh. Prav tako pride mulj na vrh srednjega prekata kjer je odtok.
Sedaj uporabljamo troslojni paloma papir. Razmišljam da bi ga testno za kakšen mesec zamenjali z dvoslojnim in pa cenejšim papirjem --> cenejši je papir, prej se bo razgradil.
Kot druga stvar pa mi gre po glavi količina raztopljenega kisika v vodi. Za moje pojme naše puhalo vpiha premalo zraka (60L/min), čeprav mi vsi zatrjujejo nasprotno. Logično je, da bo prodajalec dal v MČN najslabše puhalo kar je možno in nato iskal 1001 razlog zakaj stvar ne funkcionira. Tako da, v planu imam tudi nakup močnejšega puhala (80 ali 100 L/min)

Prosim vas za mnenje, kaj si mislite o zgoraj omenjenih stvareh.
#8
Sam bi puhalo menjal nazadnje. Probaj prvo vse druge variante. Redno odstranjuj plavajoče blato, menjaj papir za takega, ki ne bo plaval v prekatu (Drogerie market), probaj tudi zmanjšati periodiko delovanja (morda ti celo preveč deluje).
Sam jo imam že tri leta, pa je se nisem praznil sem pa tudi že imel plavajoče blato.


Poslano z mojega MI MAX 2 z uporabo Tapatalk
#9
Polenček Napisal:in zamenjaj wc papir. Na vem če bo pomagalo - vredno je poizkusiti.

Ko sem uporabljal Hoferjev wc papir je ta vedno plaval v prvem prekatu (razpadal je zelo dolgo časa občasno se mi je pojavila pena).
.
Ni tolk hofer kot tip papirja. Najprimernejši je najmanj "napreden" WC papir.
To pomeni stari dobra roza od Palome (ki ga je težko dobit, pa še ta je samo v lističih). Oz. pomeni da naj bo čimmanj slojen, recimo dvoslojen, imajo ga tako v Hofru kot Sparu ali Lidlu. Je sicer cenejši samo bolj "redek" in ga več porabiš, tako da je cena na koncu tam-tam. Gavna lastnost teh papirjev je, da lepo in hitro razpadajo.
#10
Normalno tip papirja je pomemben.
Ne sme biti preveč kvaliteten in slojen.
Mislim, da vem katere lističe misliš, samo tisto pa meni ne sede.

Poslano z mojega MI MAX 2 z uporabo Tapatalk
#11
A ste vi resni? Človek je dal nekaj tisoč € za MČN zdaj pa naj uporablja točno določen skret papir, da mu bo delovala. Jaz vem, da ne bi 5 let, vsak dan šaril po dreku za ta denar. Naj g. prodajalec to uredi ampak po 5 letih dvomim. To bi morali urediti takoj.
#12
Jankur Napisal:A ste vi resni? Človek je dal nekaj tisoč € za MČN zdaj pa naj uporablja točno določen skret papir, da mu bo delovala. Jaz vem, da ne bi 5 let, vsak dan šaril po dreku za ta denar. Naj g. prodajalec to uredi ampak po 5 letih dvomim. To bi morali urediti takoj.

Se popolnoma strinjam s tabo. Tiste pijance v EU bi za j**** obesil če jih seveda imajo. Prvo si namislijo da do 2020 mora imeti vsaka hiša MČN, saj so vidli krasen način kako dodatno lupit narod. Sedaj ko vidijo da ta skropucala od čistilnih naprav ne delujejo pa rep med noge in gremo.
Problem je, ker je sam prodajalec dobrih 80 km od nas in noče priti pogledat kaj se s čistilno napravo dogaja. Sem mu tudi že grozil pa nič ne pomaga, če je človek žid mu ni pomoči.
Skratka, wc papir sem zamenjal, peno sem odstranjeval kot b***** vsak dan, da me sedaj boli hrbtenica da še sedet ne morem in ni nobenega napredka. Jaz nimam več idej, sem obupal nad tem sranjem od teh čistilnih naprav.
#13
Polenček Napisal:Sam bi puhalo menjal nazadnje. Probaj prvo vse druge variante. Redno odstranjuj plavajoče blato, menjaj papir za takega, ki ne bo plaval v prekatu (Drogerie market), probaj tudi zmanjšati periodiko delovanja (morda ti celo preveč deluje).
Sam jo imam že tri leta, pa je se nisem praznil sem pa tudi že imel plavajoče blato.


Poslano z mojega MI MAX 2 z uporabo Tapatalk

Če si imel plavajoče blato, se pravi da si ga ti odstranjeval fizično in pa z menjavo wc papirja? Ker sem to sam poskusil pa nič.
#14
Ponavadi sem ga odstranjeval nekaj dni večkrat dnevno. Nisem pa nikoli imel tako hude gošče kot je na sliki. V kolikor se mi pojavi sedaj jo ne odstranjujem več, ker je v lažji obliki in po nekaj dneh izgine sama.

Poslano z mojega MI MAX 2 z uporabo Tapatalk
#15
ahonen Napisal:Se popolnoma strinjam s tabo. Tiste pijance v EU bi za j**** obesil če jih seveda imajo. Prvo si namislijo da do 2020 mora imeti vsaka hiša MČN, saj so vidli krasen način kako dodatno lupit narod. Sedaj ko vidijo da ta skropucala od čistilnih naprav ne delujejo pa rep med noge in gremo.... Jaz nimam več idej, sem obupal nad tem sranjem od teh čistilnih naprav.

Am, sori, ampak sranje s čistilnimi napravami imate zgolj uporabniki, ki ste kupovali raznorazne "top" variante, ki so bile 300 € ceneje od konkurence ali pa še to ne.

Obstaja par čistilnih, priznanih in preverjenih, katere uporabniki odpremo enkrat na leto, zgolj iz firbca in če se spomnimo.

Če bi si vzeli dan časa pred nakupom, se to ne bi zgodilo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »