Splošno > Sam svoj mojster
Čiščenje in fugiranje kamnitega zidu stare hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čiščenje in fugiranje kamnitega zidu stare hiše
#1
Zdravo!
Lotil sem se novega projekta in sicer čiščenja starega zida. na zidu je bil omet, katerega sem že odstranil, pol kamenih zidov v prostoru pa je bilo po domače pobeljeno z apnom. Mene pa zanima, kako te zidove očistit, da ne bo poznat apna več gor(visokotlačni vem da je rešitev, toda bo odstranil vse??), in kako to pofugirat. Fugiral sem že zidove iz stare opeke, vendar sem imel veliko problemov s strjevanjem mase (mivka cement) v pištoli. Kdo fugiral s karacolor maso in pištolo??
#2
Tole pa bo "igračkanje"
Najbolje se očisti s peskanjem. So mi na ta način očistili cokel na hiši. Nič ne ostane na kamnu. Na enem delu cokla je bila polita barva za železo, pa so očistili brez težav.
Ni pa ta špas poceni.

P.S. morda najprej poizkusiš z visokotlačnim, če pa ne bo šlo, pa iščeš drugo varianto.
#3
Ok, vidim da ne bo kej dobička, ker imam enga švoh, sem pa že prej na peskanje pomislil. Kakšne so cene peskanja? Gredo po kvadraturi ali kako?? aj pa fugiranje?? Mi zna kdo kaj svetovat, da ne bom zapravil milion ur tam? Wink
#4
Peskanje gre po kvadraturi. Vsaj pri meni je šlo. Cena je bila cca. 10€/m2. Za točno ceno bi moral pogledat račun. Sem pa te, ki so delali pri meni komaj dobil, čeprav je bilo 60m2. Eden je oblekel "skafander" drugi pa pomaga, mašina priklopljena na agregat, ki ga vleče kombi. Vse skupaj končano v cca. dveh urah. Je pa pri peskanju relativno malo "svinjarije". Ko končajo s peskanjem, se pesek pobere po tleh z lopato, preostanek pa se pomete, ko se posuši. Vode je v bistvu zelo malo.

Pri fugiranju pa je bilo meni svetovano, da vzamem dopust, se usedem na pručko, vzamem pivo, dva ali osem, in mažem s "špohtlom". Ko se malo posuši pa umijem z gobo in krtačo. Podobno kot fugiranje pri keramiki. Imam pa za popravit samo kvadrat ali dva. (do danes še nisem). :roll:

P.S. Zato pa sem napisal "igračkanje" :wink:


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »