Splošno > Sam svoj mojster
Čiščenje in fugiranje kamnitega zidu stare hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čiščenje in fugiranje kamnitega zidu stare hiše
#1
Zdravo!
Lotil sem se novega projekta in sicer čiščenja starega zida. na zidu je bil omet, katerega sem že odstranil, pol kamenih zidov v prostoru pa je bilo po domače pobeljeno z apnom. Mene pa zanima, kako te zidove očistit, da ne bo poznat apna več gor(visokotlačni vem da je rešitev, toda bo odstranil vse??), in kako to pofugirat. Fugiral sem že zidove iz stare opeke, vendar sem imel veliko problemov s strjevanjem mase (mivka cement) v pištoli. Kdo fugiral s karacolor maso in pištolo??
#2
Tole pa bo "igračkanje"
Najbolje se očisti s peskanjem. So mi na ta način očistili cokel na hiši. Nič ne ostane na kamnu. Na enem delu cokla je bila polita barva za železo, pa so očistili brez težav.
Ni pa ta špas poceni.

P.S. morda najprej poizkusiš z visokotlačnim, če pa ne bo šlo, pa iščeš drugo varianto.
#3
Ok, vidim da ne bo kej dobička, ker imam enga švoh, sem pa že prej na peskanje pomislil. Kakšne so cene peskanja? Gredo po kvadraturi ali kako?? aj pa fugiranje?? Mi zna kdo kaj svetovat, da ne bom zapravil milion ur tam? Wink
#4
Peskanje gre po kvadraturi. Vsaj pri meni je šlo. Cena je bila cca. 10€/m2. Za točno ceno bi moral pogledat račun. Sem pa te, ki so delali pri meni komaj dobil, čeprav je bilo 60m2. Eden je oblekel "skafander" drugi pa pomaga, mašina priklopljena na agregat, ki ga vleče kombi. Vse skupaj končano v cca. dveh urah. Je pa pri peskanju relativno malo "svinjarije". Ko končajo s peskanjem, se pesek pobere po tleh z lopato, preostanek pa se pomete, ko se posuši. Vode je v bistvu zelo malo.

Pri fugiranju pa je bilo meni svetovano, da vzamem dopust, se usedem na pručko, vzamem pivo, dva ali osem, in mažem s "špohtlom". Ko se malo posuši pa umijem z gobo in krtačo. Podobno kot fugiranje pri keramiki. Imam pa za popravit samo kvadrat ali dva. (do danes še nisem). :roll:

P.S. Zato pa sem napisal "igračkanje" :wink:


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »