Splošno > Sam svoj mojster
Zaščita lesa proti obrabi - katera barva?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaščita lesa proti obrabi - katera barva?
#1
Živijo!

Zanima me katero barvo (ne lak) naj izberem za zaščito lesa oz. vezane plošče proti obrabi. Govorim o pohištvenem lesu npr. leseni stol, ki se redno uporablja. Zadevo bi prepleskal z določeno barvo, ki bo prekrila les ter luknje zakrpane s kitom za les.

Na testni plošči sem že poskusil barvo za kovine, pa nastane pre debel sloj, ki se z lahkoto lušči.

lp
#2
ko sem prenavljal staro mizo in klop sem uporabil tesarol, torej barvo za železo (in les). luščila se ni nikoli niti malo, je pa debel sloj, sploh ker sem 3x prebarval ... po 15 letih je enako kot je bilo, seveda če odmislim nove udrtine od stolov in obrabo zaradi sesalca. sedalni del in pas na naslonu sem imel tapicirano, na mizi pa seveda prt.
les: masivni hrast
#3
Zeleno, mogoce modro barvo?

Isces najbrz barvni emajl, ne barve. Kupi 2k poliuretanski emajl. Vsaka mesalnica ima te zadeve. Emajli so koncni barvni premazi, torej ne rabis prozornega laka na koncu.

Priporocam dober temeljni lak predhodno, ker emajli in laki niso idealni za to, saj pronicajo prevec globoko v les in se vezi oslabijo, dvigajo vlakna, tezko se brusi ... In na koncu imas ze toliko slojev gor, da se zacne luscit.
#4
http://osmo.si/interior/index/article/articleId/72


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »