Splošno > Sam svoj mojster
Zaščita lesa proti obrabi - katera barva?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaščita lesa proti obrabi - katera barva?
#1
Živijo!

Zanima me katero barvo (ne lak) naj izberem za zaščito lesa oz. vezane plošče proti obrabi. Govorim o pohištvenem lesu npr. leseni stol, ki se redno uporablja. Zadevo bi prepleskal z določeno barvo, ki bo prekrila les ter luknje zakrpane s kitom za les.

Na testni plošči sem že poskusil barvo za kovine, pa nastane pre debel sloj, ki se z lahkoto lušči.

lp
#2
ko sem prenavljal staro mizo in klop sem uporabil tesarol, torej barvo za železo (in les). luščila se ni nikoli niti malo, je pa debel sloj, sploh ker sem 3x prebarval ... po 15 letih je enako kot je bilo, seveda če odmislim nove udrtine od stolov in obrabo zaradi sesalca. sedalni del in pas na naslonu sem imel tapicirano, na mizi pa seveda prt.
les: masivni hrast
#3
Zeleno, mogoce modro barvo?

Isces najbrz barvni emajl, ne barve. Kupi 2k poliuretanski emajl. Vsaka mesalnica ima te zadeve. Emajli so koncni barvni premazi, torej ne rabis prozornega laka na koncu.

Priporocam dober temeljni lak predhodno, ker emajli in laki niso idealni za to, saj pronicajo prevec globoko v les in se vezi oslabijo, dvigajo vlakna, tezko se brusi ... In na koncu imas ze toliko slojev gor, da se zacne luscit.
#4
http://osmo.si/interior/index/article/articleId/72


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »