Splošno > Sam svoj mojster
Zaščita lesa proti obrabi - katera barva?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaščita lesa proti obrabi - katera barva?
#1
Živijo!

Zanima me katero barvo (ne lak) naj izberem za zaščito lesa oz. vezane plošče proti obrabi. Govorim o pohištvenem lesu npr. leseni stol, ki se redno uporablja. Zadevo bi prepleskal z določeno barvo, ki bo prekrila les ter luknje zakrpane s kitom za les.

Na testni plošči sem že poskusil barvo za kovine, pa nastane pre debel sloj, ki se z lahkoto lušči.

lp
#2
ko sem prenavljal staro mizo in klop sem uporabil tesarol, torej barvo za železo (in les). luščila se ni nikoli niti malo, je pa debel sloj, sploh ker sem 3x prebarval ... po 15 letih je enako kot je bilo, seveda če odmislim nove udrtine od stolov in obrabo zaradi sesalca. sedalni del in pas na naslonu sem imel tapicirano, na mizi pa seveda prt.
les: masivni hrast
#3
Zeleno, mogoce modro barvo?

Isces najbrz barvni emajl, ne barve. Kupi 2k poliuretanski emajl. Vsaka mesalnica ima te zadeve. Emajli so koncni barvni premazi, torej ne rabis prozornega laka na koncu.

Priporocam dober temeljni lak predhodno, ker emajli in laki niso idealni za to, saj pronicajo prevec globoko v les in se vezi oslabijo, dvigajo vlakna, tezko se brusi ... In na koncu imas ze toliko slojev gor, da se zacne luscit.
#4
http://osmo.si/interior/index/article/articleId/72


Skok na forum:
Zadnje novice

Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav... Beri dalje »