Splošno > Sam svoj mojster
Zaščita lesa proti obrabi - katera barva?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaščita lesa proti obrabi - katera barva?
#1
Živijo!

Zanima me katero barvo (ne lak) naj izberem za zaščito lesa oz. vezane plošče proti obrabi. Govorim o pohištvenem lesu npr. leseni stol, ki se redno uporablja. Zadevo bi prepleskal z določeno barvo, ki bo prekrila les ter luknje zakrpane s kitom za les.

Na testni plošči sem že poskusil barvo za kovine, pa nastane pre debel sloj, ki se z lahkoto lušči.

lp
#2
ko sem prenavljal staro mizo in klop sem uporabil tesarol, torej barvo za železo (in les). luščila se ni nikoli niti malo, je pa debel sloj, sploh ker sem 3x prebarval ... po 15 letih je enako kot je bilo, seveda če odmislim nove udrtine od stolov in obrabo zaradi sesalca. sedalni del in pas na naslonu sem imel tapicirano, na mizi pa seveda prt.
les: masivni hrast
#3
Zeleno, mogoce modro barvo?

Isces najbrz barvni emajl, ne barve. Kupi 2k poliuretanski emajl. Vsaka mesalnica ima te zadeve. Emajli so koncni barvni premazi, torej ne rabis prozornega laka na koncu.

Priporocam dober temeljni lak predhodno, ker emajli in laki niso idealni za to, saj pronicajo prevec globoko v les in se vezi oslabijo, dvigajo vlakna, tezko se brusi ... In na koncu imas ze toliko slojev gor, da se zacne luscit.
#4
http://osmo.si/interior/index/article/articleId/72


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »