Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Vlaga v hiši v današnjih dneh

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlaga v hiši v današnjih dneh
#76
pentax Napisal:Kako pa to, da imate razvlažilec v kleti? Ker vlažen zrak je lažji od suhega in bi lih logično bilo, da je razvlažilec nekje v mansardi recimo.
Ne, ker iz razvlažilca piha topel zrak in se dviga gor.

pentax Napisal:Kje kaj kupujete filtre za razvlažilce? Rabim za svojega, pa ne najdem pravega kontakta - za pravo ceno :mrgreen: .
Moj ima samo mrežast filter, ki se ga posesa ali stušira. Ni potrebna menjava nikoli.
#77
Aha, torej topel zrak kompenzira tisto težo. Sam nisem nikoli opazil razlike ali sem imel razvlažilec v spodnjem nadstropju ali pa zgornjem, ker je vedno le nekih 5% kvečjem razlike v RH zgoraj/spodaj, le tukaj sem mislil da pa že je razlika, če imaš v kleti tako zadevo.

sam filter je tudi pri meni mrežast, je pa nek photocatalytic (karkoli že to pomeni), ki naj bi se na dve leti menjal, je pa pralni, za 8x uporabo.
#78
Najbolj suh zrak je res v kleti, potem je pa v pritličju 45-50%, v mansardi pa do 5% več, če sploh. Je pa spet prednost to da sta praktično pritlicje in mansarda en prostor, saj sta dve odprtini. Stopnice in galerija. Ni neke hude ovire med nadstropji
#79
Če še niste opazili, zunaj rosišče naglo pada in je pri nas že pod 10°C, kar je zelo nizko za vročinski val. Zdajle sem na stežaj odprl okna po bajti in % vlage je notri strmoglavil. Big Grin

Za noč pa se napovedujejo še nižja rosišča, v večini SLO okoli 4°, na Koroškem pa kar do -8°, kar bi lahko bilo celo rekordno za sredino junija.
V takem bi še evaporacijska klima delovala!
#80
Smo, okna so odprta...
#81
Za danes ne vem, ampak prejšnje dni nam je nabijalo preko 70%. Klima jo je le nekoliko zbila.
#82
Jaz imam v mansardi (star del hiše, še neobnovljena streha) nekje med 27 in 28°C. S klimo držim vlago na cca. 50% (zdajle je 45% pri 27,5°C, pa luftam, zunaj je 24°C pri 47%) in je stanje čez dan na meji, da me ne zebe med delovanjem klime. Confusedhock:
#83
Pri nas zunaj 16.5 in 64% RH....sem moral vse zapreti, da ne pohladim hiše :mrgreen:.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »