Splošno > Sam svoj mojster
Lepljenje lesa-hrast

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lepljenje lesa-hrast
#1
imam hrast debeline 55 mm.sušen je bil na seniku(verjetno dovolj časa,vendar ne poznam njegove vlažnosti).to moram skupaj zlepit v ploščo 120cmx70cm(debelina bo kolikor bo dalo).
zanima me na koliko bi bilo dobro nažagat in potem lepit.razmišljal sem,da bi narezal na priblišo 5cm.ali bi bilo potrebno potem spodaj narediti prečno še kakšno prečko z lastovičjim repom da se prepreči krivljenje.bo pa to mašnjši kuhinjki pult,ki se bo potem naoljil.
#2
Tukaj je nekaj na to temo; http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... nice/12755
#3
Ne rabiš lastovičjega repa. Glede na to, da si zastavil precej osnovno vprašanje, po drugi strani pa predlagal lastovičji rep, ki je eden izmed bolj kompliciranih spojev v lesarstvu (z izjemo japonskih tehnik), mi to dvoje ne gre skupaj. Smile Ne predstavljam si namreč, kako bi ti izvedel ta lastovičji rep. Wink Ker če bi bil založen s pravim orodjem in mašinami, najbrž ne bi te teme odpiral. Big Grin

Les za interier ne sme biti s kozolca. Samo toliko. Smo o tem že veliko pisali, boš naletel tudi na drugačna mnenja. Ampak še vedno velja, da tak les ni dovolj suh za notranje prostore.

Ti svoje kose poravnaj in spravi na debelino. Kot na Farosovih slikah 3, 4 in 5. Za spoj lahko mozničiš ali pa daš namesto moznikov lamele. Ko boš mel vse fertik, bi jaz vse skupaj še enkrat dal skozi debelinko, da se lepo izravna.
Hrast se pri 55mm debeline ne bo zvijal kaj preveč. Boš pa raskiral, da ti popokajo čelnice, ker imaš neprimerno sušen les. Razen če je to pult za letno kuhinjo zunaj.
#4
hvala vama za ogovore.
lastovičji rep sem mislil narediti s temu https://www.google.si/search?safe=off&r ... vCOs7vAX5M:
pa zgleda ne bo potrbno ,ker pride pult na siporeks(je pa kuhinja notri)
nažagam naj jih na 7 cm obdelam in zlepim?
#5
Nažagaš lahko tudi na 5cm. tako, kot si si zamislil, bo še bolj stabilno. Če imaš čas daj les v hišo za mesec ali dva in potem delaj...


Skok na forum:
Zadnje novice