Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Čiščenje fasade

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čiščenje fasade
#1
Pozdravljeni,

zanima me, če se je kdo od vas že lotil čiščenja fasade (odstranjevanje pack, nastalih zaradi alg in plesni), ter če lahko, prosim, podate kakšne napotke za to delo?

Poskusili smo z visokotlačnim čistilcem, vendar brez uspeha. Malo smo se bali tudi, da je zaradi pritiska vode iz čistilca ne bi poškodovali. Verjetno bo potrebno uporabiti čistilo za čiščenje fasad, oziroma nekaj, kar bo delovalo.

Hvala za vsakršno pomoč in namig za uspešno čiščenje ter lep pozdrav.
#2
Smo o tem že debatirali.
Vtipkaj v iskalnik madeži na fasadi in algicid.
#3
Hvala za informacije.
#4
Pojdeš v Merkur, kupiš Clox in s pomočjo škropilke naneseš na fasado. Uniči plesen in izginejo alge, posuši se sam in izgine/izhlapi.

Če je površina večja, kupiš več Cloxa. Ena flaška 0,5 litra je 1,99€, deluje 100%: https://www.merkur.si/vse-za-dom/ciscen ... lox-500-ml

Imej očala in rokavice, vseeno gre za klor.
#5
Odpraviti je treba razlog, sicer je bolje, da si kupiš kar Cloxfabrko. Pri nas smo posekali eno "sveto" jablano, ko je sonce posijalo na plesniv del fasade, je bilo težav konec.
#6
Jutro je pravkar postalo znosnejše, ker tale od @aleš.h pa zmaga "Če je površina večja, kupiš več Cloxa" A tako to gre? Confusedhock:

P.S. pa ne se prosim razburjat, vem kaj si želel povedat.
Ampak zabavno je pa vseeno! Big Grin
#7
Oh kadotr, a jaz naj pa sonce prestavim na S?
#8
@lartep, NE prestavljat sonca :!: Ker potem boš imela pa problem na južni strani :wink:
#9
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
#10
Vse se da rešit: https://www.theguardian.com/world/video ... -sun-video
#11
aleš.h Napisal:Pojdeš v Merkur, kupiš Clox in s pomočjo škropilke naneseš na fasado. Uniči plesen in izginejo alge, posuši se sam in izgine/izhlapi.

Če je površina večja, kupiš več Cloxa. Ena flaška 0,5 litra je 1,99€, deluje 100%: https://www.merkur.si/vse-za-dom/ciscen ... lox-500-ml

Imej očala in rokavice, vseeno gre za klor.


Hvala vsem za odgovore.

@aleš.h, zanima pa me, ali ta Clox ne poškoduje barve (ker nimamo bele fasade)?
Ali po škropljenju ni potrebno fasade sčistiti še z visokotlačnim čistilcem za boljše rezultate (da se bolje odstranijo vsi odmrli delci alg in plesni)?

@kadotr je zapisal, da je bilo stanje boljše, ko so posekali jablano. Pri nas je prvo večje bližje drevo 10 m stran in ne zasenčuje fasade. Fasada je na vzhodni strani in dobi jutranje sonce.
Fasada pa je umazana tudi krepko višje kot do višine drevesa. Mogoče oz. verjetno se trosi z vetrom in dežjem zanesejo tudi na višje predele?
Madeži izgledajo kot, da bi nekdo v fasado recimo vrgel neko barvo, ki bi se potem "pocedila"...se pravi, madeži so nekako v obliki "črt" po celotni vzhodni strani).
#12
To je tipična oblika madežev.
Na naši fasadi so se pojavili po cca 12 letih.
Na barvi se nam nič ne pozna....svetlo rumena.
#13
@lartep napisali ste, da se vam na fasadi nič ne pozna - ste tudi vi očistili fasado s Clox-om, ali čem drugim?
#14
Prosim poišči moje pisanje v eni od starih tem. Sem podrobno pisala o tem.
#15
@lartep Ok, našla. Se pravi uspešen je bil Jubov algicid, neuspešen Webrov. Ste po špricanju z Jubovim algicidom fasado očistili tudi z visokotlačnim čistilcem? Zanima me še, koliko časa je nato fasada ostala čista? Hvala.


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »