Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Čudni razmaki med elementi v tušu?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čudni razmaki med elementi v tušu?
#1
Kaj pravite na tole? Meni se zdi preblizu steni ročka z izlivom-11cm pa še keramiko je treba računat, za pršno rožo nisem ziher-5cm od stropa, nanjo je priključena krivina, ki ima še krivino na dol (6cm). Stena ima 2.3m, se pravi ni standardna, do boxa pa je ravno 100cm.

[Slika: inkedimg20180528203932li.jpg]

Če gledam po slikah, mah že vidim, da je preveč ob steni in je moteče ob odlaganju ročke..

https://images.victorianplumbing.co.uk/ ... K_prod.jpg
#2
Kaj menite? Prosim za vaše mnenje in vaše mere, kdor ima tak sistem.

Po lepilu in keramiki bo ročka (predvidevam) samo še 8cm stran od stene.
#3
Uf na sliki res lepo zgleda, prostorno. Zdaj če bi rad tako imel, boš moral že tudi armaturo prestaviti - tja nekam na štok.

Prostora ni glih ne vem koliko... nekje na sredi med steno in armaturo bo. oziroma ko si tok natančen (pohvalno) - koliko imaš debelo keramiko, 1cm za lim, koliko bo desni del armature stran. da ne bo neke hude slabe volje, ker bi lahko bila ročka 1cm bolj na levo. s tem da 8cm od stene ni idealno, kot pač prostor namenjen tušu ni idealen, definitivno pa ne bo potrebne neke večje ročne spretnosti za natakniti tisto slušalko gor.
#4
Ploščice so 1cm, lim 1cm in smo na 9. Sem še enemu vodovodarju pokazal sliko in je rekel, da jih on daje na sredino, se pravi v tem primeru, ko je od armature do stene 30cm, na 15, se pravi če bi prestavil 4cm v levo, kar pa bi se pomoje že poznalo? Skrbi me, da sem bom s komolcem zaletaval v steno, ko bom ročko dajal noter in ven?

Kaj pa glede rože? Priključek je 5cm od stropa, pride še krivina, ki ima kljuko navzdol cca. 6cm. Tudi to bi pomoje lahko dal 5cm nižje? Tuš kabina bo visoka 2m, strop pa je 2,3m. Se pravi bo prha na višini 2,2m, je to ok ali bi jo dal še 5cm niže? Tako z vidika estetike, kot uporabnosti.

Takle sistem imam, tu je ročka čisto blizu armaturki, stena pa mi ne zgleda dosti širša od moje (80cm).
[Slika: hqdefault.jpg]
#5
Tale tuš je 100cm. Ploščice mibitgkedajo 60x30. Če te moti, daj prestaviti pa zadeva rešena.
#6
Ja, ampak ročka je tik ob armaturki in tako bi pomoje moralo biti, že estetsko se mi zdi lepše. Težko zdaj z zagotovostjo trdim, da se ne bom mogel navadit, ampak če mi pa ne bo odgovarjalo, bom pa slabe volje potem. Big Grin

Naj nekdo da komentar še na rožo, bi jo spustil malce niže? Zdaj je na 2,25, dal bi jo na 2,20 in še krivina 5-6cm.

[Slika: img20180529181533-2.jpg]

S sifonom sem se sicer strinjal..želel sem si ga ob steni pod lijakom, da se ga ne vidi. Ker pa gre cev iz wcja tam nekje med dvema ajmarjema na sliki, je bilo rečeno, da je treba vrečt celoten tlak do stene, da bi napeljali novo cev. A se ne izštema to samo "kanalčka" za novo cev, obstoječo pa bi lahko pustili kar notri nepriključeno?

[Slika: img20180529181958-1.jpg]
#7
Omarica je 47cm od stene, sifon pa 51cm. Ja fino, ravno na njem bom stal. Na steni je začrtana omarica 60cm nad iztokom, ko bom dal večjo bom pa ravno na njej stal. Postajam jezen..

https://imgur.com/a/a3lCMCo
#8
klekej Napisal:[Slika: img20180529181533-2.jpg]

Preden splaniraš vse odmike, še vprašaj tu pristotne štromarje, kaj pravijo na takole križanje vode in elektrike! Če prav vidim gre PPR čez vodo za tuš!?
#9
Prav vidiš. Naj ne bi bilo problema tudi ob kakšnem poku cevi, ker je cev izolirana z zaščitnim ovojem. Dejansko pa druge varjante zaradi nižjega stropa nimam (pršna roža). Sem klical vodovodarja in pravi, da mora za prestavitev sifona izštemati celoten tlak pozicioniran višje od trenutne lokacije+do odtoka, kjer pa gre lahko veja v nasprotni smeri in bo moral prestavljati odtok še na drugi strani (priključek za kuhinjo je na istem mestu na drugi strani). Druga opcija pa je, da ga vržem ven, tega mi vodovodar ne priporoča, ker ne bom imel kanalete. Naj kdo od vodovodarjev prosim poda mnenje.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za ogrevanje in toplo vodo
06.11.2019 ob 16:24:24
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za  ogrevanje in toplo vodo
ClimateHub je nova rešitev družbe Samsung za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Z enostavno namestitvijo, enostavnim zagonom,... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »