Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Spuščeni strop (knauf)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spuščeni strop (knauf)
#1
Živjo
Želja je, da strop v montažni novogradnji, ki izgleda trenutno takole:
[Slika: 2018-05-07-153020.jpg]
spustim za cca 10 cm in tako pridobim prostor za vgradne luči in dodatno instalacijo.
Ideja je da vzamem direktne obešanke od Knaufa, na katere pritrdim CD profile, po steni pa UD profile. Točno po navodilih Knaufa naj bi sicer CD profile montiral v škatlo (2 ravni, profili ene ravni pod 90° glede na profile druge ravni), vendar so mi povedali, da lahko delam tudi samo eno raven (profile samo vzporedno), vsakih max 5 m pa potrebujem en profil pod 90°. Vse skupaj sem si zamislil nekako tako:
[Slika: img0001pdf-adobe-acrobat.jpg]
Vzporednice so risane 40 cm narazen, tako da pridejo 4 profili na 120 cm ploščo, da pa ne bi bil kateri profil daljši od dovoljene dolžine sobe (5 m) imam 2 CD profila prečno (vodoravno na sliki). Ali bi bilo to OK? Ali je razdalja med CD profili 40 cm primerna? Kako narazen so lahko direktne obešanke?
Vsak komentar, priporočilo je dobrodošlo...
Hvala
Anže
#2
Kje in kako bos uredil parno zaporo?
40cm je ok. Nosilec das na vsak profil na vsak stropni nosilec. Skarje? Plosca? Cca 80 so narazen verjetno.
Za max dolzino cdjev imam jst v glavi 13m... ne pa 5. Potem bi prakticno vsaka soba na mansardah morala biti "stukana"...
Enonivojna je risana na mansardnih slikcah. Dvonivojna je pa precej lazja za naredit...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Parna zapora je narejena s strani marlesa in je v plošči med pritličjem in mansardo ni, v stropu mansarde pa je.
Škarje? (kaj je to Big Grin) CD profili, ki sem jih gledal v Obnovi/Bauhausu so 3 in 4 m dolžine. 5 m sem pobral iz nekih Knaufovih navodil na njihovi spletni strani:
[Slika: knauf-samonosilni-stropi.jpg]
Sicer sem mislil narediti tako:
[Slika: dober-nasvet-je-mavca-vr.jpg]
ampak samo v enem sloju. Knauf bi direktno na "nosilni" profil nabil in ne bi delal še montažnega (pod 90° glede na nosilnce profile).
Od tule pa vzemam razmike:
[Slika: dober-nasvet-je-mavca-vr.jpg]
#4
Cd profile se spoji s spojko. Tak9 da naredis tudi daljse zadeve. Logicno...
Slike imas od obloge (razmaki in profili). Ki ni na stropu. Ampak OB steni. Drugacna razmerja kot na stropu... za stropno enonivojsko oblogo (mansardna posevnina) imas tudi slikce.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#5
@firefly: hvala
Potem sledim temu:
[Slika: d6121.jpg]
in temu:
[Slika: d6122.jpg]
Nosilni profili do max 50 cm, glede na to, da obešam 12.5mm plate so potem razmiki med obešali do max 150 cm. Je to to?
Hvala
#6
Profile das tocno na 50 ali pa tocno 40. Nosilce na vsak stropnik (nosilni les za medetazno plosco). Razen ce so na 40, potem das na vsak 2gi.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#7
Sem mogoče kaj spregledal? Spuščen strop. Trenutni strop do strehe je v naslednjem vrstnem redu. Lesene deske, stiropor, lesene deske, zgoraj kabinet, knauf, alu folija, steklena volna, les, tayvek folija, in strešniki. Ker mi je ostalo veliko stiroporja, bi ga dodal kot izolacijo nad knauf, nad konstrukcijo, ki jo delam. Po robovih med stiroporom in lesom bi dal nizkoekspanzijsko pur peno. Je nujno potrebna kakšna folija. Mogoče alufolija? Ali kakšna paropropustna. Pred 20 leti sem doma delal knauf, coalce, alu folija, steklena volna, itd...


Priložene datoteke
.jpg   strop.jpg (Velikost: 58,85 KB / Prenosi: 1641)
.jpg   strop3.jpg (Velikost: 50,7 KB / Prenosi: 1641)
.jpg   strop2.jpg (Velikost: 57,84 KB / Prenosi: 1641)
#8
Torej je to medetazna plosca? Ne rabis folije. Ce bo zgoraj vedno enako.ogrevano. ce ne bo... imas itak problem.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#9
Tako je, to je medetažna plošča. Spodaj pod njo je hodnik, talno gretje. V zgornjem prostoru je radiator, vendar ga ne odpiramo, oz. malenkost. Gre za ropotarnico oz. kabinet. Torej stiropor v vmesnem prostoru ne bo problem. Ostane še cca 7 cm prostora nad stiroporom. Hvala in lp
#10
Potem si daj parno zaporo tudi spodaj. Ker ce je zgoraj prenizka temperatura se ti ze sedaj lepo del kondenz pod deskami. Kar ni ok...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#11
Kateri material, verjetno alu folija? Po mojem se jo nekako prilepi na kontrukcijo. Kako se to najbolj elegantno naredi. Sem opazil, da so nekatere plastificirane (prodaja Merkur). Pravo alu folijo bi pa itaq rabil pri gradnji savne. Bo ta Ok? lpt
#12
Da malo oživim temo...
Siuacija:

Gre za pisarno 20m2, ki ima strop cca. 4m visok (novogradnja). Naredil sem konstrukcijo za spustiti strop cca. 80cm. Imel sem namen dati gor izolacijo (nad spuščeno konstrukcijo), a sem v dvomu zaradi sledečih dejstev. Pisarna gleda na jug in ima proti jugu okno čez celo steno veliko 7m2 (troslojno). sedaj, ko je zunaj minus, je v pisarni vedno vsaj 18 stopinj (tudi 20 stopinj je…), kljub dejstvu da sosednji pisarni nista ogrevani in da je ogrevana samo preko stene proti hodniku. Streha je ravna, po zagotovilih upravnika je gor 20cm izolacije (predvidevam kak stirodur). Ena do lastnic pisarn, ki so že v funkciji, se mi je pritoževala da ima v pisarni skoz 25 stopinj, pa vse ugasnjeno… Da preidem k bistvu… razmišljam v smeri, da je nesmiselno izolirati spuščen strop, ker itak bo bolj problematično ohladiti, kot pa segreti prostor. Toplota bolje da preide čez knauf v vmesen prostor, kot da se zadržuje pod spuščenim stropom. Še dve stvari, ki vplivata na odgovor, mislim vgraditi žaluzije in konvektorski klimat v spuščen strop (centralno ogrevanje in hlajenje s toplo vodo). Kaj menite: samo poknaufat konstrukcijo in mir ali dat gor še npr. 20cm volne?
LP Butalec
#13
Nic izolirat. Iz cist drugih razlogov ampak to niti ni vazno Smile
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#14
No, pa me vseeno zanimajo razlogi, zakaj brez izolacije? Samo parno zaporo?
#15
Brez zapore in izolacije. Ker bi imel potem mrzlo plosco. In ujet zrak ki se ne more prezracevat. Kar privede do kondenza na plosci.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »