Splošno > Sam svoj mojster
WC pokrov problem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WC pokrov problem
#16
Dejansko pada pokrov/deska ves čas ven iz horizontalnih štiftov. Zdi se mi zato, ker so ti kovinski toliko "razmajani", da zaradi kota uspe potem pasti ven.

Point je v tem, da sem hotel razdreti zadevo oz. jo pričvrstiti, pa ne vem kako... kje se kaj odšraufa ipd. :roll:
#17
Odvije se, kot je nekdo že zdavnaj napisal. Se bo pač nujno potrebno spustiti na kolena, čeprav Saška poje drugače. Ko pa boš že ravno v tisti sklonjeni (skrivenčeni) drži imej pri roki še obročasti ključ 19 (tudi viličasti je za silo dober) in pritegni tisti dve M12 matici, ki držita školjko na steni (P/O kotličku), ker je za školjko običajno podložena pena. Seveda če si opazil, da se tudi školjka premika po steni, kot se premikajo vodila v pokrovu. Tista dva vodila, ki nosita desko, imata tudi možnost nastavljanja pozicije, na podoben način, kot imajo to rešene vodovodne pipe za stensko montažo. Torej razkoplji tista čreva, jih na ponku zloži skupaj v položaj kot mora biti in nato vse skupaj poskusi v istem položaju pritrditi nazaj na cesarjev stol. Pritrditi tako kot se spodobi. Da se to potem ne bo več dogajalo. Saj je čisto simpl opravilo, le pripogniti se je treba.
#18
Kaj takega bi znalo biti

https://www.sircosas.it/2523-MIA%20art. ... ormali.htm

https://www.sircosas.it/3261-NOVELLA%20 ... ormali.htm
#19
arbajter Napisal:Odvije se, kot je nekdo že zdavnaj napisal. Se bo pač nujno potrebno spustiti na kolena, čeprav Saška poje drugače. Ko pa boš že ravno v tisti sklonjeni (skrivenčeni) drži imej pri roki še obročasti ključ 19 (tudi viličasti je za silo dober) in pritegni tisti dve M12 matici, ki držita školjko na steni (P/O kotličku), ker je za školjko običajno podložena pena. Seveda če si opazil, da se tudi školjka premika po steni, kot se premikajo vodila v pokrovu. Tista dva vodila, ki nosita desko, imata tudi možnost nastavljanja pozicije, na podoben način, kot imajo to rešene vodovodne pipe za stensko montažo. Torej razkoplji tista čreva, jih na ponku zloži skupaj v položaj kot mora biti in nato vse skupaj poskusi v istem položaju pritrditi nazaj na cesarjev stol. Pritrditi tako kot se spodobi. Da se to potem ne bo več dogajalo. Saj je čisto simpl opravilo, le pripogniti se je treba.

Itak da sem šel na kolena in se ulegel ob školjki in pogledal pod školjko itd., ampak edina stvar, ki jo vidim so te matice, ki držita školjko na steni (po moje; od strani sta). Tako da edino kar sklepam je, da bi mogel to odšraufat in vzet školjko dol da bi prišel do teh štiftov. :?: :roll: :oops:
#20
Oba imata prav, SinAbi ti je celo nakazal vse. Če iz prikazanega ne razbereš pač nisi tehnični tip in ti ni zamere. Eni smo pa tudi za smetenje.
Ko odtsraniš pokrov po odstranitvi horizontalno prečnih nosilcev, je na vrsti izvlek vijakov pokrova iz školjke, kateri so pričvrščeni v školjko nevidno kot PVC triglav vložek v betonu....
Problem pri tebi je najbrž zračnost ali pa zarustanost, puše med horizontalnim vijakom in pušo, slednje z zgornjim delom pokrova.
(Posledica slabe montaže ali pa opravil na pokrovu, katere niso v opisu del in nalog WC pokrova.... :wink:


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »