Splošno > Sam svoj mojster
WC pokrov problem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WC pokrov problem
#16
Dejansko pada pokrov/deska ves čas ven iz horizontalnih štiftov. Zdi se mi zato, ker so ti kovinski toliko "razmajani", da zaradi kota uspe potem pasti ven.

Point je v tem, da sem hotel razdreti zadevo oz. jo pričvrstiti, pa ne vem kako... kje se kaj odšraufa ipd. :roll:
#17
Odvije se, kot je nekdo že zdavnaj napisal. Se bo pač nujno potrebno spustiti na kolena, čeprav Saška poje drugače. Ko pa boš že ravno v tisti sklonjeni (skrivenčeni) drži imej pri roki še obročasti ključ 19 (tudi viličasti je za silo dober) in pritegni tisti dve M12 matici, ki držita školjko na steni (P/O kotličku), ker je za školjko običajno podložena pena. Seveda če si opazil, da se tudi školjka premika po steni, kot se premikajo vodila v pokrovu. Tista dva vodila, ki nosita desko, imata tudi možnost nastavljanja pozicije, na podoben način, kot imajo to rešene vodovodne pipe za stensko montažo. Torej razkoplji tista čreva, jih na ponku zloži skupaj v položaj kot mora biti in nato vse skupaj poskusi v istem položaju pritrditi nazaj na cesarjev stol. Pritrditi tako kot se spodobi. Da se to potem ne bo več dogajalo. Saj je čisto simpl opravilo, le pripogniti se je treba.
#18
Kaj takega bi znalo biti

https://www.sircosas.it/2523-MIA%20art. ... ormali.htm

https://www.sircosas.it/3261-NOVELLA%20 ... ormali.htm
#19
arbajter Napisal:Odvije se, kot je nekdo že zdavnaj napisal. Se bo pač nujno potrebno spustiti na kolena, čeprav Saška poje drugače. Ko pa boš že ravno v tisti sklonjeni (skrivenčeni) drži imej pri roki še obročasti ključ 19 (tudi viličasti je za silo dober) in pritegni tisti dve M12 matici, ki držita školjko na steni (P/O kotličku), ker je za školjko običajno podložena pena. Seveda če si opazil, da se tudi školjka premika po steni, kot se premikajo vodila v pokrovu. Tista dva vodila, ki nosita desko, imata tudi možnost nastavljanja pozicije, na podoben način, kot imajo to rešene vodovodne pipe za stensko montažo. Torej razkoplji tista čreva, jih na ponku zloži skupaj v položaj kot mora biti in nato vse skupaj poskusi v istem položaju pritrditi nazaj na cesarjev stol. Pritrditi tako kot se spodobi. Da se to potem ne bo več dogajalo. Saj je čisto simpl opravilo, le pripogniti se je treba.

Itak da sem šel na kolena in se ulegel ob školjki in pogledal pod školjko itd., ampak edina stvar, ki jo vidim so te matice, ki držita školjko na steni (po moje; od strani sta). Tako da edino kar sklepam je, da bi mogel to odšraufat in vzet školjko dol da bi prišel do teh štiftov. :?: :roll: :oops:
#20
Oba imata prav, SinAbi ti je celo nakazal vse. Če iz prikazanega ne razbereš pač nisi tehnični tip in ti ni zamere. Eni smo pa tudi za smetenje.
Ko odtsraniš pokrov po odstranitvi horizontalno prečnih nosilcev, je na vrsti izvlek vijakov pokrova iz školjke, kateri so pričvrščeni v školjko nevidno kot PVC triglav vložek v betonu....
Problem pri tebi je najbrž zračnost ali pa zarustanost, puše med horizontalnim vijakom in pušo, slednje z zgornjim delom pokrova.
(Posledica slabe montaže ali pa opravil na pokrovu, katere niso v opisu del in nalog WC pokrova.... :wink:


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »