Objave: 167
Teme: 58
Pridružen: Feb 2014
Ocena:
0
Imam večji žar, ki je čisto zarjavel.
Premišljujem, da bi ga pošmirglal in pobarval. V trgovini sem videl temperaturno odporne spreje.
Morda bi potreboval kakšen nasvet. Je zadosti, da z mašinco prešmirglam, da dam stran staro barvno in nato z več sloji posprejam s črnim sprejem? Ali se kako drugače dela s takšnimi rečmi?
Objave: 1472
Teme: 4
Pridružen: Sep 2011
Ocena:
0
Lahko pa malo pogoniš krtačo, uno na drot, potem malo "zapečeš", da se skuri, pa šibaš dalje. Recimo.
Objave: 2045
Teme: 0
Pridružen: Jan 2014
Ocena:
2
ne pozabi prvo s temeljno barvo
Objave: 1965
Teme: 2
Pridružen: Jan 2015
Ocena:
0
Kje si še vidu rjasto mast :?: :wink:
Zadevo fejst prešmerkljaj, premaži s slanino in gasa..ko j....e kemijo....
Če je problem, kakšno ohišje neizpostavljeno hrani in visokim temperaturam, pa se je včasih dobil 600° C črni mat spray...
Objave: 11905
Teme: 192
Pridružen: Feb 2006
Ocena:
16
Imam enak problem, pa vem da se barva ne uporablja za te zadeve. Me pa zanima kako pravilno prezgat zadevo da bi potem obstalo. Sicer imam spomladi kar nekaj dela da spucam. Jesensko.mazanje s spehom ne pomaga.
Objave: 8199
Teme: 2
Pridružen: Jun 2012
Ocena:
14
Nobena barva ne bo zdržala. Lahko pa daš mrežo emajlirat. Edina stvar ki se obnese. Sicer pa Srbi, ki so specialisti za žar prisegajo na klasične železne in ne rostfrej rešetke. Tiste iz flohajznov (ploščatega železa) in ne okroglega. Od vsega mazanja najbolj pomaga redna uporaba. Potem ga ni treba pucat.
Objave: 6867
Teme: 14
Pridružen: Apr 2008
Ocena:
13
Jaka in Hanzi, temeljna barva so čevapčiči, lak so kremenatlci, razredčilo pa cviček. Če že daš gor bučke, paprike in slično, je nato spet treba ponoviti zaščito vsaj s čevapčiči. Vse skupaj vsaj enkrat na teden, pa zanesljivo ne bo rjavelo.
Objave: 11905
Teme: 192
Pridružen: Feb 2006
Ocena:
16
Koliko % zarov je v uporabi od novembra do aprila?
Moj ne.
Objave: 8199
Teme: 2
Pridružen: Jun 2012
Ocena:
14
Hanzi, tebe reši le rostfrej rešetka. Eni kurjači tule so že tako rekli, da se sezona sploh ne konča niti z zimo.
Objave: 353
Teme: 7
Pridružen: Aug 2007
Ocena:
0
moj žar ne pozna dopusta,...
zagotovo se uporablja 1x na 14 dni če ne celo vsak vikend,... me sploh ne zanime ker mesec je,... trenutno je še na odprtem kmalu letos pa dobi nadstrešek,...
osnova je sicer betonska z rešetko se sploh ne obremenjujem imam sicer tisto flah rostfraj,... nikoli nič ne pucam,... naslednjič ko zakurim obrnem rešetko narobe, da se površina na kateri pečem pregreje in skuri vsa maščoba in svinjarija, jo odstranim in še vročo zdrgnem z žično krtačo, dam nazaj na ogenj in preden začnem peči namažem s slanino,...
to je to,... če je pa komu moj roštilj grd,... pa ne rabi prit,... hehehehe
Objave: 6867
Teme: 14
Pridružen: Apr 2008
Ocena:
13
Hanzi, žar pusti čez zimo umazan. Spomladi ga opereš z vapom s tahudo dizo, namažeš s špehom. Fertik.
Objave: 1965
Teme: 2
Pridružen: Jan 2015
Ocena:
0
Lohk, ga pa v strech folijo oviješ, daš v ZS, pa na špehu spomladi prišparaš.... :wink:
Objave: 64
Teme: 0
Pridružen: Jan 2011
Ocena:
0
Tidra, koliko pa imaš ti širiko in debelo palico in seveda razmak med njimi?
Objave: 8199
Teme: 2
Pridružen: Jun 2012
Ocena:
14
Moji so 15x5mm, vmes je 5 mm lufta.
Objave: 64
Teme: 0
Pridružen: Jan 2011
Ocena:
0
Arbajter hvala. Iz kakšnega materiala imaš?Daj mi še dimenzijo rešetke.Moja je 66X40 cm.Ali bi bila debelina 4 mm dovolj?