Splošno > Sam svoj mojster
Barvanje žara

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barvanje žara
#1
Imam večji žar, ki je čisto zarjavel.
Premišljujem, da bi ga pošmirglal in pobarval. V trgovini sem videl temperaturno odporne spreje.
Morda bi potreboval kakšen nasvet. Je zadosti, da z mašinco prešmirglam, da dam stran staro barvno in nato z več sloji posprejam s črnim sprejem? Ali se kako drugače dela s takšnimi rečmi?
#2
Lahko pa malo pogoniš krtačo, uno na drot, potem malo "zapečeš", da se skuri, pa šibaš dalje. Recimo.
#3
ne pozabi prvo s temeljno barvo
#4
Kje si še vidu rjasto mast :?: :wink:
Zadevo fejst prešmerkljaj, premaži s slanino in gasa..ko j....e kemijo....
Če je problem, kakšno ohišje neizpostavljeno hrani in visokim temperaturam, pa se je včasih dobil 600° C črni mat spray...
#5
Imam enak problem, pa vem da se barva ne uporablja za te zadeve. Me pa zanima kako pravilno prezgat zadevo da bi potem obstalo. Sicer imam spomladi kar nekaj dela da spucam. Jesensko.mazanje s spehom ne pomaga.
#6
Nobena barva ne bo zdržala. Lahko pa daš mrežo emajlirat. Edina stvar ki se obnese. Sicer pa Srbi, ki so specialisti za žar prisegajo na klasične železne in ne rostfrej rešetke. Tiste iz flohajznov (ploščatega železa) in ne okroglega. Od vsega mazanja najbolj pomaga redna uporaba. Potem ga ni treba pucat.
#7
Jaka in Hanzi, temeljna barva so čevapčiči, lak so kremenatlci, razredčilo pa cviček. Če že daš gor bučke, paprike in slično, je nato spet treba ponoviti zaščito vsaj s čevapčiči. Vse skupaj vsaj enkrat na teden, pa zanesljivo ne bo rjavelo.
#8
Koliko % zarov je v uporabi od novembra do aprila?
Moj ne.
#9
Hanzi, tebe reši le rostfrej rešetka. Eni kurjači tule so že tako rekli, da se sezona sploh ne konča niti z zimo.
#10
moj žar ne pozna dopusta,...
zagotovo se uporablja 1x na 14 dni če ne celo vsak vikend,... me sploh ne zanime ker mesec je,... trenutno je še na odprtem kmalu letos pa dobi nadstrešek,...

osnova je sicer betonska z rešetko se sploh ne obremenjujem imam sicer tisto flah rostfraj,... nikoli nič ne pucam,... naslednjič ko zakurim obrnem rešetko narobe, da se površina na kateri pečem pregreje in skuri vsa maščoba in svinjarija, jo odstranim in še vročo zdrgnem z žično krtačo, dam nazaj na ogenj in preden začnem peči namažem s slanino,...

to je to,... če je pa komu moj roštilj grd,... pa ne rabi prit,... hehehehe
#11
Hanzi, žar pusti čez zimo umazan. Spomladi ga opereš z vapom s tahudo dizo, namažeš s špehom. Fertik.
#12
Lohk, ga pa v strech folijo oviješ, daš v ZS, pa na špehu spomladi prišparaš.... :wink:
#13
Tidra, koliko pa imaš ti širiko in debelo palico in seveda razmak med njimi?
#14
Moji so 15x5mm, vmes je 5 mm lufta.
#15
Arbajter hvala. Iz kakšnega materiala imaš?Daj mi še dimenzijo rešetke.Moja je 66X40 cm.Ali bi bila debelina 4 mm dovolj?


Skok na forum:




Zadnje novice

V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
19.11.2019 ob 12:03:06
V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 23. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo dan odprtih vrat individualne hiše Lumar, katere... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »