Splošno > Sam svoj mojster
Katero žago naj kupimo otroku za 10. rojstni dan

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katero žago naj kupimo otroku za 10. rojstni dan
#1
Pozdravljeni,
Sin bo star 10 let in si za rojstni dan neizmerno želi žago za les. Iz lesa zelo rad ustvarja. Trenutno z dedom izdelujeta mizo. Žago bo uporabljal predvsem za rezanje manjših kosov lesa (deske, late, deščice...). Vem, da mora biti pri delu vedno nekdo z njim, pa vendar me zanima ali obstaja kakšna žaga (namizna krožna ali tračna), ki bi imela takšno zaščito, da je čim manjša možnost, da se otrok poškoduje oz. katero žago priporočate, da mu kupimo.
Hvala in lep pozdrav.
#2
[Slika: H18%20353%2000.png?1735]
#3
JA, tudi sama sem imela to v mislih, vendar bi on imel motorno žago.
#4
motorno žago 10 letnemu otroku? resno?
#5
Pri desetih letih še ni dovolj star niti za motorno žago, niti za seks, niti za vožnjo avta. Bo treba malo počakati...
#6
Tudi v šoli delajo z vrtalnim strojem in tračno žago. Verjetno bomo res počakali.
#7
https://nakup.pikapolonica.com/igrace/i ... 0064560540

https://mariborinfo.com/novica/kronika/ ... ste/133902
#8
Če bi se odločil, potem je verjetno najbolj primerna in najmanj nevarna dekupirna žaga.
#9
10 let star otrok in motorna žaga,... o moj bog,... pa kje imaš pamet sploh kaj takega vprašat, jaz bi ti CSD na vrat poslal zaradi take neumnosti,... in kjer so neumna vprašanja obstajajo tudi pametni odgovori,... 10 let star otrok nima kaj delat z motorno žago,...

obstaja pa tole, če imaš denar,...

https://www.youtube.com/watch?v=eiYoBbEZwlk
#10
Predvidevam, da se je Aurea malce nerodno izrazila, ko je napisala motorno žago, verjetno je imela v mislih žago na motorni pogon (elektro, accu).
Jaz sem mnenja, da če v šoli uporabljajo, zakaj potem doma ne bi? Pač v spremstvu nekoga odraslega, najboljše dedeka, če od njega črpa to veselja do ustvarjanja iz lesa.
Tisti, ki bi tekli kar na CSD, za vas bi pa bilo boljše, da mu nabavi novo tablico ali računalnik, ker ti dve napravi ne puščata na otroku nobenih poškodb, kajne?
#11
Tidra Napisal:10 let star otrok in motorna žaga,... o moj bog,... pa kje imaš pamet sploh kaj takega vprašat, jaz bi ti CSD na vrat poslal zaradi take neumnosti,... in kjer so neumna vprašanja obstajajo tudi pametni odgovori,... 10 let star otrok nima kaj delat z motorno žago,...
Bedak sodobnega sveta. Uporabnik Tidra, da ne bo pomote. Tekel bi na CSD ...
No tele, saj ni kaj komentirati in debatirati s takimi bedaki.
#12
Strpni pa ste ni kaj Smile
#13
se mi zdi da bi večina tegale mojstra Šimeta kr zaprla Big Grin pa tukaj so 10 letniki redkost so po večini mlajši, pa orodje tud kar tisti ta pravo, kot ga imajo mojstri ki mi po hiši hodijo. Lepo bi bilo če bi starši, kdaj otrok kaj pustili, ker so sposobni vsega mogočega, samo možnost rabijo, seveda pa mu je veliko lažje v roke porint elektronsko varuško, ker tam se pa staršem ni potrebn nič zraven ukvarjat.

Kaj mu kupit, IMHO je tračna bolj varna kot krožna, vodenje in nadzor pa je tako ali tako samoumevno.
#14
Hčera je tud približno pri teh letih hodila k men v delavnico in ustvarjala kaj iz lesa. Kakšna akumulatorska z svedrom, tudi tračna, nikakor pa ne krožna ali hobel mašina. Že ročn cirkular ima kar hud povratn udarec za odraslega, če ni pripravljen, otroka lahko ubije. Še najbolj je varna dekupirna žaga. pri tej ni povratnega udarca, ni nevarnosti če se strga. V redu bi bila tudi vbodna žaga (šteparca), vse pa pod nadzorstvom odrasle osebe. Še nekaj; marsikomu se zdi akumulatorsko orodje bolj varno za uporabo, kot ta z kabli. Napaka. Moči so podobne, noži ravno tako ostri, hitrosti enako velike. Ne podcenjujte jih.
#15
Dekupirna je najvarnejša ker počasi reže in tudi če slučajno tiščiš roko tam kjer je nebi smel ne boš v trenutku ob tri prste. Je pa namenjena delanju ostrih krivin in je bolj za kakšno modelarjenje kot rezanje desk. Naslednje najbolj primerna zadeva je po mojem tračna žaga in bi bila za takšno "igračkanje" tudi najbolj primerna.

Nikakor ne kupujte nikakršnih cirkularjev.

Seveda delat v spremstvu z nekom, ki ve kaj dela, pa navadit zdej da se nosi očala in podobne zadeve.

Enkrat je "treba" začet, čeprav vidim da gre danes tendenca proti temu da bi otroke do konca osnovne šole vozili zadaj v jajčkih privezane v šolo, pa mamice bi se na faks hodile pogajat za ocene, ljudje se pa čudijo da mladina ne zna nič delat.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »