Splošno > Sam svoj mojster
Zacasno pokrivalo - bazen

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zacasno pokrivalo - bazen
#1
Pozdravljeni,

Jeseni se bomo predvidoma vselili v hiso, ki bo znotraj sicer dokoncana, zunaj pa ostaja se delno gradbisce. Med drugim manjka streha za bazen.

Ker imava 4 leta starega otroka naju je strah, da bo padel v prazen bazen. Dolgorocna resitev bo (pomicna) zasteklitev, kar pa pride na vrsto sele naslednje leto. Za cez zimo torej potrebujem neko zasilno resitev, ki bi sluzila svojemu namenu - zdrzati 15-20kg.

Bazen je pravokoten, dimenzije 8x4m. Razmisljal sem ze o trapeznih profilih, raznih ploscah itd. Ni potrebno, da je lepo (v skrajnem primeru se lahko prekrije z neko folijo), kot napisano se gre za zacasno zascito dokler je zunaj gradbisce.
Gledal sem ponudbo tipskih trgovin; pod 1.000 EUR ni nicesar primernega, okrog 2k EUR stanejo zimska pokrivala, ki zdrzijo tezo otroka.

Je kdo ze delal kaj podobnega oz. ima kdo kaksno idejo kako to najlazje narediti?


Thx za ideje! Smile


lp
#2
Kupi štirimetrske smrekove kosmate dile, če je luknja več kot 4 m, jih naroči na prvi žagi primerno dolge. Potem pokrij s folijo. Dile potem porabiš za grede, ograje, podstreho ipd.
#3
Kaj pa neka začasna ograja okrog bazena?
#4
Napneš navadno plastično ponjavo kot trampolin, za vsak slučaj pa še kakšne deske na primerni razdalji od roba, proti sredini niti ne potrebuješ.
#5
Hvala vsem! Verjetno bom res kar iz lesa naredil vse skupaj... Dile cca. 420*20*5, 10 komadov, raporejenih na 8m, vmes pa precno se sibkejse 1m dolge dile za fiksiranje. Cez konstrukcijo pa nekaj takega:
https://roko.si/prodajni_program/za_dom ... m_90_g_m2/

To bi valjda moralo zdrzati tezo otroka, kaj mislite? Med dilami bo razmik ca. 65cm, na tej sirini valjda folija zdrzi 15kg??
#6
Vsaj pol več dil daj, ziher je ziher. Folija mora zdržati dinamične, ne le statične obremenitve.
#7
In ko se bo na foliji nabralo 200l dezevnice?

Deske zbijes v trikotnik in povezes vse skup....
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#8
Zakaj pa imaš bazen prazen? Običajno je zaradi možnosti težav s podtalnico v njemu vedno nekaj vode.


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »