Splošno > Sam svoj mojster
Zacasno pokrivalo - bazen

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zacasno pokrivalo - bazen
#1
Pozdravljeni,

Jeseni se bomo predvidoma vselili v hiso, ki bo znotraj sicer dokoncana, zunaj pa ostaja se delno gradbisce. Med drugim manjka streha za bazen.

Ker imava 4 leta starega otroka naju je strah, da bo padel v prazen bazen. Dolgorocna resitev bo (pomicna) zasteklitev, kar pa pride na vrsto sele naslednje leto. Za cez zimo torej potrebujem neko zasilno resitev, ki bi sluzila svojemu namenu - zdrzati 15-20kg.

Bazen je pravokoten, dimenzije 8x4m. Razmisljal sem ze o trapeznih profilih, raznih ploscah itd. Ni potrebno, da je lepo (v skrajnem primeru se lahko prekrije z neko folijo), kot napisano se gre za zacasno zascito dokler je zunaj gradbisce.
Gledal sem ponudbo tipskih trgovin; pod 1.000 EUR ni nicesar primernega, okrog 2k EUR stanejo zimska pokrivala, ki zdrzijo tezo otroka.

Je kdo ze delal kaj podobnega oz. ima kdo kaksno idejo kako to najlazje narediti?


Thx za ideje! Smile


lp
#2
Kupi štirimetrske smrekove kosmate dile, če je luknja več kot 4 m, jih naroči na prvi žagi primerno dolge. Potem pokrij s folijo. Dile potem porabiš za grede, ograje, podstreho ipd.
#3
Kaj pa neka začasna ograja okrog bazena?
#4
Napneš navadno plastično ponjavo kot trampolin, za vsak slučaj pa še kakšne deske na primerni razdalji od roba, proti sredini niti ne potrebuješ.
#5
Hvala vsem! Verjetno bom res kar iz lesa naredil vse skupaj... Dile cca. 420*20*5, 10 komadov, raporejenih na 8m, vmes pa precno se sibkejse 1m dolge dile za fiksiranje. Cez konstrukcijo pa nekaj takega:
https://roko.si/prodajni_program/za_dom ... m_90_g_m2/

To bi valjda moralo zdrzati tezo otroka, kaj mislite? Med dilami bo razmik ca. 65cm, na tej sirini valjda folija zdrzi 15kg??
#6
Vsaj pol več dil daj, ziher je ziher. Folija mora zdržati dinamične, ne le statične obremenitve.
#7
In ko se bo na foliji nabralo 200l dezevnice?

Deske zbijes v trikotnik in povezes vse skup....
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#8
Zakaj pa imaš bazen prazen? Običajno je zaradi možnosti težav s podtalnico v njemu vedno nekaj vode.


Skok na forum:
Zadnje novice