Splošno > Sam svoj mojster
Pritrditev obesal v steno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pritrditev obesal v steno
#1
Pozdravljeni,

Ima mogoce kdo kaksno idejo za mojo zagato?:
Na steno v kateri je napeljano ogromno el kablov v cevi (na drugi strani stene je el omarica), bi rad fiksiral nekaj obesal za obleke. Ker se bojim da bom zadel kabel imam moznost vrtati samo cca 2cm globoko (samo cez omet). Je kaksna moznost kako naj kvalitetno in dovolj mocno pritrdim vijak fi8? Vlozek ne prime dovolj ce ga odrezem-sem ze poizkusil.

Hvala in lp!
#2
Kaj pa če iz stropa kaj spustiš in je v strop fiksirano, in je potem na steno samo naslonjeno in nalepljeno?
#3
Ne bo ok. Takle sistem imam:

https://goo.gl/images/x58mKh
#4
Kaj pa kakšno super lepilo, površine je dovolj za leplenje.

https://www.youtube.com/watch?v=GCAIPNEp0Yc (nekako pokažejo tudi montažo obešalnika v enem kosu, drugo pa ali to res tako drži)
#5
https://www.youtube.com/watch?v=HSuoCUuM_60
#6
Za podlogo daš recimo nek iveral, zarobljen, visok od tal do stropa, širine po želji, od zadaj z vijaki pritrdiš te lesene gobice in potem vse skupaj z purpenom nalepiš na zid. Opreš, da purpen prime pa je, brez vložkov v zidu. Je pa fajn, če je ta podloga spodaj oprta na cokel če je keramika, lahko tud direkt na tla.
#7
To sem ze imel idejo samo naj bo to plan B. Kako pattex lepilo nebi bilo ok?
#8
Pa saj se da s sondo ugotoviti točno globino kablov, ni vesoljska znanost...In če je na drugi strani omarica za hrbtom te omarice zagotovo ni nobenega kabla. Garantiram. Tudi ugotoviti debelino stene, pomeriti globino razdelilnika ni težko. Torej izračunati preostalo steno od omarice do ometa na drugi strani tudi ne. In kabli res pridejo v razdelilnik bolj na dnu, nikakor pa ne globje, kot je globina razdelilnika. Ne bom trdil, da kaka izjema ni možna, ampak vem kako vsi štromarji delamo te razdelilnike. Tako da ni neke frke.


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »