Splošno > Sam svoj mojster
Pritrditev obesal v steno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pritrditev obesal v steno
#1
Pozdravljeni,

Ima mogoce kdo kaksno idejo za mojo zagato?:
Na steno v kateri je napeljano ogromno el kablov v cevi (na drugi strani stene je el omarica), bi rad fiksiral nekaj obesal za obleke. Ker se bojim da bom zadel kabel imam moznost vrtati samo cca 2cm globoko (samo cez omet). Je kaksna moznost kako naj kvalitetno in dovolj mocno pritrdim vijak fi8? Vlozek ne prime dovolj ce ga odrezem-sem ze poizkusil.

Hvala in lp!
#2
Kaj pa če iz stropa kaj spustiš in je v strop fiksirano, in je potem na steno samo naslonjeno in nalepljeno?
#3
Ne bo ok. Takle sistem imam:

https://goo.gl/images/x58mKh
#4
Kaj pa kakšno super lepilo, površine je dovolj za leplenje.

https://www.youtube.com/watch?v=GCAIPNEp0Yc (nekako pokažejo tudi montažo obešalnika v enem kosu, drugo pa ali to res tako drži)
#5
https://www.youtube.com/watch?v=HSuoCUuM_60
#6
Za podlogo daš recimo nek iveral, zarobljen, visok od tal do stropa, širine po želji, od zadaj z vijaki pritrdiš te lesene gobice in potem vse skupaj z purpenom nalepiš na zid. Opreš, da purpen prime pa je, brez vložkov v zidu. Je pa fajn, če je ta podloga spodaj oprta na cokel če je keramika, lahko tud direkt na tla.
#7
To sem ze imel idejo samo naj bo to plan B. Kako pattex lepilo nebi bilo ok?
#8
Pa saj se da s sondo ugotoviti točno globino kablov, ni vesoljska znanost...In če je na drugi strani omarica za hrbtom te omarice zagotovo ni nobenega kabla. Garantiram. Tudi ugotoviti debelino stene, pomeriti globino razdelilnika ni težko. Torej izračunati preostalo steno od omarice do ometa na drugi strani tudi ne. In kabli res pridejo v razdelilnik bolj na dnu, nikakor pa ne globje, kot je globina razdelilnika. Ne bom trdil, da kaka izjema ni možna, ampak vem kako vsi štromarji delamo te razdelilnike. Tako da ni neke frke.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »