Splošno > Sam svoj mojster
Pritrditev obesal v steno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pritrditev obesal v steno
#1
Pozdravljeni,

Ima mogoce kdo kaksno idejo za mojo zagato?:
Na steno v kateri je napeljano ogromno el kablov v cevi (na drugi strani stene je el omarica), bi rad fiksiral nekaj obesal za obleke. Ker se bojim da bom zadel kabel imam moznost vrtati samo cca 2cm globoko (samo cez omet). Je kaksna moznost kako naj kvalitetno in dovolj mocno pritrdim vijak fi8? Vlozek ne prime dovolj ce ga odrezem-sem ze poizkusil.

Hvala in lp!
#2
Kaj pa če iz stropa kaj spustiš in je v strop fiksirano, in je potem na steno samo naslonjeno in nalepljeno?
#3
Ne bo ok. Takle sistem imam:

https://goo.gl/images/x58mKh
#4
Kaj pa kakšno super lepilo, površine je dovolj za leplenje.

https://www.youtube.com/watch?v=GCAIPNEp0Yc (nekako pokažejo tudi montažo obešalnika v enem kosu, drugo pa ali to res tako drži)
#5
https://www.youtube.com/watch?v=HSuoCUuM_60
#6
Za podlogo daš recimo nek iveral, zarobljen, visok od tal do stropa, širine po želji, od zadaj z vijaki pritrdiš te lesene gobice in potem vse skupaj z purpenom nalepiš na zid. Opreš, da purpen prime pa je, brez vložkov v zidu. Je pa fajn, če je ta podloga spodaj oprta na cokel če je keramika, lahko tud direkt na tla.
#7
To sem ze imel idejo samo naj bo to plan B. Kako pattex lepilo nebi bilo ok?
#8
Pa saj se da s sondo ugotoviti točno globino kablov, ni vesoljska znanost...In če je na drugi strani omarica za hrbtom te omarice zagotovo ni nobenega kabla. Garantiram. Tudi ugotoviti debelino stene, pomeriti globino razdelilnika ni težko. Torej izračunati preostalo steno od omarice do ometa na drugi strani tudi ne. In kabli res pridejo v razdelilnik bolj na dnu, nikakor pa ne globje, kot je globina razdelilnika. Ne bom trdil, da kaka izjema ni možna, ampak vem kako vsi štromarji delamo te razdelilnike. Tako da ni neke frke.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »