Splošno > O cenah materiala in storitev
Montaža in priklop bojlerja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montaža in priklop bojlerja
#1
Zanimajo me mnenja na račun za menjavo 80l bojlerja. Večkrat sem prebrala, da se je pri okvari bojlerja, bolje odločiti za zamenjavo saj stroškovno ni velikih razlik pri računu za delo, če ti tega ne uredi kak znanec. Ker bojler ni več grel vode, verjetno se je pokvaril grelec in nabral kamen je serviser prav tako menil, da bom imela enake stroške. Svojo storitev oglašuje kot ugodno in hitro, a vseeno me je presenetilo, da je bil zadevo pripravljen takoj urediti. Naredila sem napako in privolila, brez da bi preverila cene pri ostalih izvajalcih. Namesto 70-80Eur za čiščenje in še menjavo grelca sem tako plačala slabih 400Eur. Demontaža 50Eur, bojler Gorenje TGR80NG 155Eur, montaža in priklop 150Eur. (račun skupaj 388Eur)
Ne morem se znebiti občutka, da me je ta obrtnik pod ugodno in hitro narejeno, na hitro ogoljufal. Za eno urco dela, četudi je imel pomoč za dvig in spust bojlerja se mi zdi pretirana cena. Kaj menite?
L.p.
Sad
#2
Ne zameri - kaj pa je priključeval za 150€, generator v hidrocentrali? Storitev ugodna in hitra. Hitra ja, ugodna pa si že ugotovila sama, koliko je. Toliko še zdravniki nimajo na uro. No ja, imaš vsaj nov bojler. Za nekaj let bo, potem ponovno pokličeš mojstra. Po treh servisih garantirana rana na želodcu.
#3
Strošek za grelec je 12 eur. Kupil 1 mesec nazaj.
#4
Vsaj hitro je bilo. Šola za naslednjič da se vnaprej vpraša/definira koliko cekinov je "ugodno". Pri popravilu je to morda malo težje, pri menjavi te pa težko kaj preseneti. Smile
#5
Bojler moraš občasno očistiti kamna. Odvisno sicer od lokacije ampak jaz ga moram kar na 10 mesecev lepo odpret, grelec očistit in nazaj sestavit. Na ta način so vse komponente še precej v kondiciji, tudi Mg katoda, ki jo sicer kar hitro požira.

Ali te je tvoj serviser nat....l? da in to krepko, vsaj za 200€. Za ceno demontaže, bi ti ga moral še montirat. Nisi pa nič napisala ali ti ga je tudi dostavil in izbral on ter odpeljal starega ali ne?
#6
Seveda, zaračunal je še odvoz starega in eko razgradnjo (vstavitev novega grelca v bojler) in prodajo naprej - da se ga "znebiš".
#7
Točno to, 2x je pela
#8
Zeloo dobra šola za naprej. Vrjemi da niste edini ki ste šli skozi takšno šolo. Tud sam sem imel takšnega vodovodrja ki me je ogulil do golega. Ampak znam pa za naprej.
#9
Takoj po pričetku dela mi je že postalo žal, a sem preveč poštena, da bi račun na koncu zavrnila. Vse se je dogajalo prehitro, jaz pa rada razmislim in pretehtam. V svojem življenju sem delala na dveh hišah in petih stanovanjih marsikaj, nikoli brez premisleka. Zato sem toliko bolj jezna, da me je lahko nekdo v trenutku nepazljivosti izkoristil. Da, odpeljal je starega in pripeljal in izbral novega (ni trajalo več kot 10 minut, čudno mar ne) takega, da je pasal na stare nosilce, le nekoliko nižji je, tako, da sem potem imela še beljenje stropa. Ko sem mu omenila goljufijo mi je rekel, da on za to delo računa od 150 do 500Eur in jih montira 300 na leto.
Menila sem, da naj iz svojega oglasa odstrani besedo ugodno, saj gre za zavajanje, seveda me je prepričeval o nasprotnem.
L.p.
#10
marjancabk, imam v planu menjat bojler, lahko prosim za navedbo tega ugodnega in hitrega majstra?
#11
Pravi srečko je in ne bo minil dan in že boste čofotali v topli banjici.
L.p.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »