Objave: 226
Teme: 37
Ocena:
1
Kakšne so kaj možne komplikacije oz. pomanjkljivosti pri montažni hiši z ravno streho?
Najbolj me skrbi vodotesnost. Sika sicer daje 30 let garancije na svoje materiale, vendar mora biti izvedba res 100%.
Kako pa je kaj s pregrevanjem poleti? Na tako streho je sonce uprto cel dan.
Kakšne izkušnje iz prve roke?
Objave: 554
Teme: 15
Ocena:
-4
Še vsaka ravna streha je spustila. Pa me lahko vsi od arhitektov do gradbenikov prepričujejo, da lahko funkcionira, praksa jih postavlja na laž.
Objave: 2285
Teme: 2
Ocena:
8
Marsikatera trafo postaja ima ravno streho,če je dobro narejeno je ok
Objave: 6543
Teme: 32
Ocena:
20
mojster666,
kar precej odgovorov imaš na forumu, le malce ga prebrskaj . :wink:
Ravna streha: koliko naklona? Kakšna izvedba? Material?
Sedaj se veliko uporablja t.i. " obrnjena streha". Tu imaš zgoraj nek material, ki deloma porazdeli sončno toploto oz. jo odbija. Preprečuje pregrevanje
Proti pregrevanju je smiselno imeti primerno izolacijo in debelino le te.
V zadnjih letih, sem na morju videl ( hoteli) izdelavo " ozelenjenih streh ( zelene strehe)".
Če se navežem na kolega forumaša " spirou " , da niso držale ravne strehe nekaj let. Ja res, drži so še isto leto spustile. Pa ne hidroizolacija ampak drugi neprimerno izvedeni detalji ( elementi).
Napiši kakšno izvedbo ravne streh ti predlaga ponudnik, sestavo pa bomo dlaje tipkali.
Lep pozdrav
Ocena:
-4
Enostavno po g. Murphyju... Če nekaj lahko gre narobe, bo tudi šlo. In pri ravnih strehah je vse skupaj narejeno na princip zaupanja, da ne bo nič šlo narobe. Od načrta do izvedbe in uporabe brez napak. Na tako srečo se z vodo pač ne bi zanašal drugje kot pri "nepomembnih" objektih kot so garaže. Že pri običajnih strehah pride vse prevečkrat do zamakanja pa "naj bi" voda prej odtekla, ne pa da jo še zadržuješ in olajšaš delo.
Če pa ima kdo vseeno raje obliko pred funkcijo in loterijo z vodo, je pa itak znano kako je zadevo treba naredit, da si kar najbolj izboljšaš možnosti za malo daljše obdobje suše pod streho.
Ocena:
20
spirou,
zdej ga pa že tud sirješ. :lol:
Tako kot poševna streha spusti ( preglej si forum) tako ti ravna spusti.
Kolikor se spomnim, ima daljni sorodnik v okolici Dunaja že 40 (+) let ravno streho, pa še drži.
Lep pozdrav
Ocena:
-4
Včeraj v enem 5 let starem bloku gledal kako iz vsake stropne luči na balkonih curlja voda. In to v prvem in drugem nadstropju, kjer razen tega curljanja ni nobene vode ali snega. Sneg je samo na ravni strehi, ki prekriva tudi balkon v zgornjem nadstropju. Balkoni so prekriti s ploščicami, naklon je, ograja izvedena na način da voda ne more zastajat... Ampak na "našem" balkonu je iz luči teklo, ne kapljalo.
Pa to ni edini primer, ki ga poznam. Lahko še naprej naštevam. Vem, tudi običajne strehe spuščajo, če nimaš sreče (sem napisal). Pri ravnih pa prav prosiš da se ti to zgodi.
Kam ljudje zmečejo denar v imenu estetike pred funkcijo je njihova stvar, ampak tipa je zanimal kaj so potencialni problemi.
Objave: 7580
Ocena:
-60
Če je statistično večja možnost, da prej spusti ravna streha kot tista pod padcem, se je lastnik - investitor običajno izogne. Da ne govorim o komplikacijah in stroških popravila. Vsaj je svoje denarnice gospodar.
Objave: 2285
Teme: 2
Ocena:
8
Ljubljanski nebotičnik se mi zdi ima tudi ravno streho pa prenekatere stavbe in tako desetletja.
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
Imam 40 letne izkušnje z ravnimi strehami.
!. Bitumenske ravne strehe
Problemi so zaradi nekvalitetne izvedbe (pregrevanje bitumenskih trakov), obdelave zaključkov, prebojev,...
2. Hidroizolacijske folije
Trajnost strehe je odvisna od kvalitete samega materiala oz. folije. Pri PVC materialu je trajnost zaradi hlapljivosti mehčalca dobrih 10 let, kar je tudi garancija... Je cenovno "najugodnejša". :mrgreen:
Pomembno je pri izbiri folije preveriti ali se lahko skupaj varita ali lepita nova in stara folija pri morebitnih posegih v streho. Če folija z leti površinsko patinira, je sanacija komplicirana.
Vse ostalo so nianse in izpeljanke odvisne od zahtev in stanja.
Ocena:
20
mojster666,
19. februarja letos smo tako (podobno) izdelali. Da bi se prej javil, bi te peljal na hišo. :wink:
Pomembno je, da so vsi na pravem mestu: investitor, material in izvajalec.
Lep pozdrav
Objave: 7580
Ocena:
-60
Jaz bi raje šel gledat čez deset let...