Splošno > Sam svoj mojster
Betonska plošča

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Betonska plošča
#1
zdravo

kakšni vijaki oz. s čim je najbolje priviti nosilec na strop za nosilnost 200 do 300 kg?
#2
Najbolj sigurno z navojno palico, recimo m12, skozi plato, seveda če imaš možnost, drugače se pa to rešuje z sidrnimi vijaki primernih dimenzij. Možno je tudi z navojno palico in lepilom za sidranje, pazi pa, ko zvrtaš luknjo, da je ta 1 mm večja od premera navojne palice in ko je masa nafilana v luknji, da ti palico vrtiš kot bi jo vijačil v maso. Če jo samo porineš not masa ne pride med navoje in slabše drži. Če je strop ali stena iz votlakov (monta) potem najprej v luknjo daš perforiran tulec, nabašeš lepilo in vijačiš. Prosto ko pasulj. V obeh primerih, z sidrnim vijakom ali lepilom je zadeva sigurna.
#3
skozi plato ne morem. recimo max obremenitev bi bila 200kg. lahko pošlješ kakšen link od teh sidrnih vijakov ali pa od lepila? kje in kaj je najbolje kupiti?
#4
https://www.merkur.si/delavnica/pritrdi ... drni-vijak

Jih ima vsak merkur.
Lepilo tud dobiš v merkurju, to so tiste kartuše za pištolo za silikon, le da imajo tisti dolgi lulček, pa notri je narejen kot stopničke. Lepilo je lahko katerokoli, ni velike razlike med njimi. So pa to hitrovezivna lepila, da ko enkrat iztisneš v tisto cevko lepilo imaš mogoče 10 do 15 minut (odvisno od temperature) časa za nasledno luknjo, da jo popedenaš. Ko se enkrat v cevki lepilo strdi, cevko zamenjaš za frišno in delaš naprej. Če se boš odločil za sidrne vijake, potem lepila ne rabiš. Mora pa bit beton, v votlake vijak ne prime. Namesto teh sidrnih vijakov bi lahko uporabil tudi triglav kovinske vložke, o katerih pa nimam najboljšega mnenja. Radi se odlomijo ali zavrtijo v prazno, pol je pa sranje.
#5
Kaksno luknjo se vrta za sidranje navojne palice m10? Bo dovolj fi11?
#6
Za kemicno sidranje rabis vec lufta. Ponavadi je kaj napisano na lepilu. Hilti ima za tak sistem (lepilo+navojna palica) npr. 5mm večji fi luknje. Luknjo pred injektiranjem lima dobro spihaj/posesaj.
#7
4 x inox navojna palica M8 luknja FI12 10 cm v strop (betonska plošča) zalepljena z hilti maso mislim da bo drzalo 200kg Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
19.11.2019 ob 12:03:06
V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 23. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo dan odprtih vrat individualne hiše Lumar, katere... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »