Splošno > Sam svoj mojster
Izvedba zasteklitve v odprti montažne predelne stene - knauf

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izvedba zasteklitve v odprti montažne predelne stene - knauf
#1
Lepo pozdravljeni mojstri,
kljub svoji zamisli bom za kakšno dobro rešitev še povprašal na tem forumu.

Izdelali smo predelno steno iz knaufa ter vmes pustili odprtino 1300x2100 mm za steklo. Steklo bi bilo od tal do višine 2100 mm. Sedaj želim narediti minimalističen okvir za steklo debeline 8 mm. V mislih imam aluminijaste profile, ki bi jih zvaril v okvir. Šipo bi poravnal na eni strani s steno, na drugi strani pa bi ostala okenska špaleta, ki bi jo zaključil s knaufom. Se pravi, da bi bilo steklo v ravnini gips plošč-stene, kjer ni možno direktno fiksirati U profila, saj je kovinska konstrukcija gips plošč bolj v sredini špalete odprtine (prerez stene - dve gips plošči, kovinski konstrukcija in spet dve gips plošči).

Ideja je izvedba okvirja za steklo iz aluminijastih L in U profilov. Sedaj pa dilema, ali je možno alu profile variti brez, da bi jih zvijalo ker je potem je zadeva fuč. Kje dobiti želene dimenzije 2 mm profilov (L 40x25 mm ali 40x30 mm dolžine vsaj 1300 in 2100 mm, L profil 15x25 ali 15x30 mm dolžine vsaj 1300 mm, potem U profil 10x10x10 mm dolžine vsaj 1300 mm ter kvadratni profil 10x10 mm dolžine vsaj 2100 mm. V raznih gradbenih trgovinah (bauhaus, obi, merkur) je nabor alu profilov želenih dimenzij skromen in so dolžin zgolj 1000 in 2000 mm.
Obstaja kakšna bolj preprosta rešitev zasteklitve ali kak trgovec, ki bi prodaja primerne profile. Na spletu sem našel sliko U profila spodaj s plato za vgradnjo med keramiko, cena pa kar zasoljena...

LP Boko
#2
Alu profile dobiš v ALCU v Kamniku. Kakršne želiš, tam ti tud odrežejo na željene mere.
#3
No, za profile veš, kje jih dobiš, pa da ne bi slučajno dal v to odprtino "navadnega stekla"! :roll:
#4
Tiste profile ni potrebno varit na vogalih, ti jih samo lepo v gerungo odreži, jih namontiraš na steno in daš noter šipo, zasilikoniraš, in šipa sama vogal drži pri miru. Pa upoštevaj nasvet papeža. Vsaj kaljeno, še bolje lepljeno.
#5
:lol: :lol: @janko123 - žal je res "nasvet", ampak iz ............. prakse! :oops:

Sem enkrat davno nazaj dal v lesena drsna vrata in v fiksni del stene "navadno steklo" - pa še dimljeno.

ker smo kar nekaj časa "hodili "skozi" vrata in steno - ker še ni bilo zastekljeno ............. si lahko misliš kaj se je zgodilo 2 dan, ko smo dali šipe not.

Jasno ......... papez46 ........... je šel osebno skozi šipo! :mrgreen:

Razen nekaj "ureznin" , na srečo ni bilo hujšega. :wink:
#6
Kaj ste pa dali, da si šel lahko skozi!?
Že skozi kaljeno štirico moraš konkretno pribiti. Če je bilo pa kaj jačega, hmmm.

Lahko bi uporabili lepljenko. Potem pa ne bi prišel skozi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400!!!!
#7
To je bila sabotaža iz strani neprijatelja pape. Bom moral kakšno zgodovinsko bukvo prebrat, na kakšne vse načine so se ljudje hoteli otrest svete može. :mrgreen:
Jaz sem nekaj let nazaj predelal kopalnico, ker so stene iz siporexa, sem na drugem koncu naredil vrata, prejšnja zazidal, obdelal in tam napravil novo omaro. Si predstavljaš, ponoči me stisne na wc, v temi, mudi se.....direkt v omaro. Pa dobr, da nisem kar tam pustu kar sem imel za pustit. :oops:
#8
Fery Napisal:Kaj ste pa dali, da si šel lahko skozi!?
Že skozi kaljeno štirico moraš konkretno pribiti. Če je bilo pa kaj jačega, hmmm.

Lahko bi uporabili lepljenko. Potem pa ne bi prišel skozi.

"Moj" izvedbeni projekt Big Grin je predvideval 6mm kaljeno steklo. 8)

Ko je moja presvetla "bolš puluvica" Smile videla ceno ......... je najdla ta prvega steklarja v radiu enega kilometra ........... možakar je prišel, pomeril, odrezal in "vstavil" .......... :roll: navadno šipci 3mm-dimljeno.

Kako leeeepooo, je rekla moja ............. pa še čist pocen je bilo! Ne pa ti in tvoje bedarije s kaljenim ................

No sej ......... po dveh dneh je potem bilo kaljeno, in par šivov na urgenci. :mrgreen:


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »