Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
OK, bom danes probal moji razložit to okoli metamorfoze in kak je dobro, da še vedno nisem namontiral rekuperacije.
Objave: 1892
Teme: 11
Ocena:
4
Ja, to ji bo najlepše darilo za valentinovo.
Jutri poročaj.
Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
Zakaj za rekuperacijo subvencija, če pa porabiš več energije?
Objave: 546
Teme: 10
Ocena:
2
Ne več, precej manj. Za enako količino svežega zraka brez rekuperacije, bi moral skoraj podvojiti moč ogrevanja.
Kot da bi vprašal, zakaj sploh zračiti stanovanje, če moraš pa potem bolj kuriti, da nadoknadiš izgube.
Objave: 1162
Teme: 18
Ocena:
4
Zato ker si še zmeraj nisi prebral kako rekuperacija deluje. Ko ti odpreš okno pozimi, se svež zrak sicer prelije notri ampak tudi ohlajen na -10 stopinj.
Če živiš v bloku je to itak brezveze, ker se ti soba ogreje v 2 minutah nazaj
Če živiš v hiši pa zna bit to dlje in temu primerno tremostat to zazna in prižge ogrevanje.
Rekuperacija pa pošlje topel umazen zrak ven in mimogrede ogreje tega ki prihaja notri. O procentih predaje toplot si pa oglej kako drugo namesko temo.
Ocena:
1
Večina je ugotovila, da z rekuperacijo porabi več, kot pa bi z odpiranjem oken (ker pač manj odpirajo okna).
Torej ekosklad podpira večjo porabo, če razumeš kaj hočem povedati.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Pa saj je bilo lepo napisano: če želiš toliko svežega zraka, kot ti ga dovede sistem centralnega prezračevanja z rekuperacijo, boš plačal bistveno več, če zračiš skozi okna. Fora je v tem, da ljudje pač bistveno manj zračimo, kot bi bilo to smiselno za neko dobro bivalno klimo.
V osnovi pa je tako jasno, kdaj porabiš manj: če dovajša prostore zrak z 0 stopinj, ali če dovajaš zrak z 20 stopinjami?
Ocena:
1
Joj ne razumete me. Govorim o navadah.
Kdor ima rekuperacijo "zrači" več kot nekdo kateri odpira okna. V tem je moj point.
Objave: 4004
Teme: 3
Ocena:
26
Ker to pomeni da imaš boljšo kakovost bivanja. in Kaj ti spet ni jasno?
Ocena:
1
No, da vam razložim po domače (drugače očitno ne razumete).
Na dvorišču imam varčno žarnico na timer katera se prižiga vsak dan za 10 ur ali pa ima navadno žarnico katero moram prižgati sam (ker sem len tega ne počnem).
Kdaj porabim več?
Ne govorim o udobju, ampak o tem da ekosklad podpira večjo porabo.
Ocena:
1
Sem mogoče kdaj omenil udobje!?
Govorim o tem, da se dobi subvencija za nekaj s čimer se v praksi porabi več (to so ugotovili drugi ne jaz).