Gradnja in obnova > Energijski viri
Inox dimnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inox dimnik
#31
BOBoo Napisal:Dej clovek obrni se ti na ljudi, ki od tega živijo - Karodi, Schiedel, Merzelj, Keber... Čudno da nisi v Jagru kupil dimnika in tam spraševal prodajalca kaj rabiš
Sem mislil da vsi prodajalci živijo od prodaje. Ne samo izbrani ponudniki.

Vidiš prvi del je še bil skoraj kulturen, drugi je pa že nabivanje v prazno in popolnoma nesmiselno.

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
#32
To so proizvajalci in ne prodajalci... Taki ki si dejansko umažejo roke.
#33
In prodajalci prodajajo njihove izdelke in od tega živijo. Proizvajalci pa živijo od teh prodajalcev ker sami ne prodajajo.

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
#34
Zgoraj omenjeni vsi sami prodajajo, pa še 5 takih ti lahko naštejem...
#35
OK vzeto na znanje!

Smo se pa že precej oddaljili od teme in mislim da imam dovolj informacij.

Hvala za trud

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
#36
Kot prvo veleva zakon dimnikarjev da je najmanjši presek dimnika fi 10 cm, zaradi lažjega čiščenja.

Kot drugo imaš t-kos in spodaj kar pokrov, kje je kondenzna posoda?

Kondenzna posoda ni namenjena samo kondenzu, ampak tudi meteornim vodam, ki jih prinese po strani, tako da se nebi niti čudil če ti kaj prinese v peč. Dvomim da ima ta t-kos odkapni rob.

Recimo Schiedel ma možnost t-kos in čistilna vratc v enem elementu oz. kosu.

Čistilna vratca se vgradijo zmeraj na začetku, po kondenzni posodi. Dobro je zgoraj tudi nekdo omenil za vratca na podstrešju, ki so tam zelo priporočljiva. Lepo preko njih očistiš gor in dol, malo počakaš in greš spodaj posesat odvečne saje, tako se ti spodaj v bivalnem prostoru nebo kadilo od čiščenja. Seveda lahko uporabite sesalec, samo to vseeno ni 100%.

Pri novogradnjah je potrebno nad 5-6 metrov dimnika, namenjenemu za trda goriva vgraditi dodatna čistilna vratca. Res pa je da se to lahko pozna takoj 100€ več pri investiciji. Nekaterim tudi vedno to nepaše, vendar takšna so pač pravila in če se jih držiš ti nobeden ne mora očitat, da kaj narobe delaš oz. nekaj po svoje. So pa dimnikarji tudi pol hudiča, na gorenjskem mora biti res vse po pravilih, med tem ko pri nam na štajerskim so zelo ravnodušni.

Glede na ta dimnik, ki si ga slikal nisi navedel proizvajalca dimnika. Slikano je tudi bolj tako, da niti neprepoznam ali je dimnik enoslojen ali troslojen, mogoče sem slep. Vsekakor ni enoslojen dimnik primeren za dimnik, ampak samo za priklop na njega in za vstavitev v obstoječe jaške, torej za sanacijo.

Če je troslojen sploh ne bi smel povijolčiti, možnost je tudi da cev ni ustrezna oziroma je nekaj z materialom narobe. Saj tako je pri proizvajalcih s certifikatom. Dejstvo je da bi ga z normalnim delovanjem peletne peči težko preobremenil dimnik čez 600 stopinj celzija, potem je večja verjetnost vžiga saj.

Zdj predvidevam da če je že problem dat nekaj več € za ustrezno varen dimnik. Tako za informacijo ti lahko povem, da če se v troslojnem inox dimniku vžgejo saje, bo po nekaj letih počasi razpadel, saj inox cev zgubi strukturo in ni več takšne kvalitete, kot je bil prej. Upam tudi da inox dimnik čistiš z ustrezno metlico za rostfrei ali plastično in ne s tako, ki je namenjena tudi šamotnim dimnikom?

Isto velja za šamotne tuljave, ki pri 650 stopinjah razpokajo. Te temperature zdrži le keramika in poseben material iz inoxa.

Dj kaj bi pa js naredu na tvojem mestu, zamenjal bi cev. Če pa ne bi bil ti, pa bi razmislil tako, kot verjetno vsi drugi tle na forumu. Enostavno bi menjal dimnik oz. bi ga fukno ven iz bajte.
#37
kot prvo,... si največji pametnjakovič v tej temi sam ti matt79

če bi bil dimnik narejen tako kot se spodobi nebi rabil nič spraševati, tako pa se usajaš nad tistimi, ki ti želijo dat nasvete in ti probajo razložit, da imaš popolnoma neprimerno narejen dimnik,..

soglasja itak nimaš za to, ker ti ga nihče ne bi dal in noben dimnikar ti nebi po strehi hodil pucat ta skret,.. tako da ko bo zagorelo, se poislovi od zavarovalnine,...

da ti je pa to ratalo narest na pači na pelete,... ki dejansko rabi bolj kot ne neke vrste "oddušnik" in niti ne pravi dimnik, si pa res car,...

in ja sigurno je pepel v dimniku iz peči na pelete,... hahahahahahah
z bosanskimi peleti si dobil več smole, ki se ti je leta in leta nabirala na dimnik in enkrat je pač zagorelo,...

seveda se pa po dimniških ceveh tolče,... to so nas pa že v šoli učili,... BOOOOOO bravo,... pametnjakovič

če ne veš kako se stvarem streže, daj narest dimnik za to usposobljenim mojstrom, da ne bomo spet na 24kur brali kako je na podstrešju zagorelo,...

sicer pa če si tolk pameten da se tko usajaš,... zakaj pol sploh sprašuješ,...
#38
Komaj sedaj sem opazil se dva odgovora. Selko24 hvala za izčrpen odgovor, bo vsekakor se komu koristil

Tidra.... bo pa potrebno še malo povaditi na kulturi.

No lahko rečem da je bila v jeseni rešena zadeva z novimi cevmi, novo pečjo in pa podpisom od dimnikarja.

Se enkrat hvala tistim za konkretne nasvete in jaz pametujem samo pametnjakovicem in pa tistim ki mislijo da je njihovo mnenje edino pravilno.

Lp

Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk
#39
Pozdravljeni
Zanimajo me vaše izkušnje s podjetjema Kam-dimniki in Dimniki Hočevar.
Gre se za postavitev inox dimnika, in me zanima katerega izbrati....če je kaj razlike?


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »