Splošno > Sam svoj mojster
Kotni brusilnik - pravilna uporaba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kotni brusilnik - pravilna uporaba
#76
S samozatezno matico (nekateri so jo imenovali tudi samovarovalno) fiksiraš rezalno ali brusno ploščo brez uporabe orodja - tudi pri menjavi. Se pa spomnim, da je bila pred dobrimi dvajsetimi leti dražja, kot je danes kpl mala 115mm brusilka.
#77
Še nikol nisem uporabljal orodja za fiksirat šajbo.
#78
Jaz tudi ne. Se pa zgodi, da ga je katerikrat treba. Sploh če je gor brusna plošča (debela) in na aku fleksi, ki se nekoliko hitreje zaustavlja kot se električne, se je že zgodilo da se je plošča potem odvila. Pri fleksah z direktnim štartom običajno ni težav, ker matico ob štartu zategne dokaj pošteno, pri fleksah z mehkim zagonom pa se to ne dogaja tako "silovito".
#79
mape Napisal:
ex5522 Napisal:O forumaš mape sedaj videl...
in kakšno zvezo imajo sedaj aku brusilke, samozatezne matice.. ta velike 230mm...s tem kar sem napisal pa veš samo ti :roll: :mrgreen:

Napisano je, da si zbiratelj in sem dodal, da še precej manjka Wink


Aha a ti si tudi dislektik kot polovica tega foruma?

ja lepo
#80
To je pa že strokovno izrazoslovje. Se pravi da nas je na forumu vedno več. Dislektikov namreč. Bralno-razumsko mahnjenih. Pa spet ni tako hudo:
Disleksijo so imeli (imajo) tudi Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Walt Disney, Galilejo Galilej, Steve Jobs, William Shakespeare, Hipokrat in Agatha Christie (po wikiju). Big Grin


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »