Splošno > Sam svoj mojster
Kotni brusilnik - pravilna uporaba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kotni brusilnik - pravilna uporaba
#31
Fery-ja že malo manjka. In to ni posledica flex-a, ampak dejstva, da je tišler. Ima pa veliko srečo, da ga zgolj malo manjka. Dober centimeter na enem in pol na drugem. Lahko bi bilo veliko bolj zanimivo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#32
Poccorocco, čisto resno. Iz Grosuplja (Tovarniška c. 14) do mene je natanko 72,09 km, skoraj vse po AC. Vzemi si dan časa po izbiri (razen nedelje), obleci najslabše cunje in bova šla v delavnici od orodja do orodja, si boš sproti pisal, potem ko boš v živo probal kar ne veš. Brez tistih dveh litrov cvička, ti dam 100% popust. Če se Grosupeljčani vozijo v Ljubljano v šolo, tudi ta "šola" ne bi smela biti predaleč. Eno dopoldne in boš vsaj videl, česa vse ne veš. To je že veliko! Obenem videl enega lepših delov Slovenije, o katerem verjetno niti slišal nisi. Kot sem napisal v enem drugem prispevku: treba bo le dvigniti rit (tvojo, moja delavnica ne more priti k tebi).

Picas55, glede na to, da sem se s tremi člani foruma že srečal, z nekaterimi tudi večkrat, ni skrbi, da tudi midva ne bi prišla skupaj. Upam le, da bo več časa, kot ob zadnjem obisku enega forumaša, ko sem izgubil ključe. Najino srečanje sem torej iz srednjeročnega plana prestavil v kratkoročni plan.

Popolnoma se strinjam s prejšnjimi prispevki, da se znanje o praktičnem delu išče v delavnici in ne na netu.

O šolskem sistemu in praktičnih znanjih šolajočih (in učiteljev!) tokrat ne bi...
#33
Eno stvar bi pa res rad sprobal drugje kot doma. Maš morda kašn močan transformatorček lep ploh hrasta kleme pa dva žeblja? Umes greva pa v oštarijo na dva deci cvička.
#34
Btw katera firma je na tovarniški 14?
#35
Od navedenega imam (več kot) dva žeblja.
#36
Poccorocco, a greva skup do Janeza? Jaz bom kibic...
#37
Na Tovarniški 14 je osnovna šola...

Nisem mislil nič slabega...
#38
lahko v jeseni, če ma grozdje za obirat. ker jst ne obvladam nobenga orodja Smile
#39
Nima grozdja za obirat, ma pa smreke za podirat. Se pa rima...
#40
Da presekam... Ker sem glih po dolgem času tukaj na forumu in prebiram sem se spomnil na nekaj kar mi manjka in to so kur.čeva očala :mrgreen:
No ja, jih imam, samo so kar nekaj. Nekako ne dobim kvalitetnih očal ali pa da mi objamejo glavo oz. pokrijejo oči Confusedhock: .
Trenutno imam neka smučarska, so v redu glede zaščite, glede rošenja odlična, a so se spraskala en, dva, tri. Druga so ne spraskana, a mi vse v oči leti.

PA še eno vprašanje glede dihalne zaščite (na filtre), če je kaj ugodnega, ker tole v Merkurju je drago kot žafran.
#41
Sam že leta in leta uporabljam le tardeče. Lahka, udobna, zaščita tudi če kaj od strani prileti. Koliko so pa žafranasta pa ne bom. Vem pa, da se ceni primerno tudi nosijo in opravljajo zaščito.
Mask praviloma ne uporabljam, razen ko režem kak kamen, beton, pa še to se postavim tako, da veter nosi stran. Če pa že, pa zadošča tisti nagobčnik od Kofil-a.


Priložene datoteke
.jpg   Zaščitna očala.jpg (Velikost: 159,33 KB / Prenosi: 419)
#42
Imam nekaj podobnega a imam tako obliko glave, da mi vse nosi v oči. Glava očitno preozka za špegle. Tudi sončna očala sem rabil kar nekaj časa da mi je pasalo. Nakar kolega z enakimi nima probleme. Dejansko luknje za prst velike.

Ma saj masko za dihanje rabim bolj za rezkar. Čeprav nazadnje je bilo toliko fleksanja, da bi dejansko nekaj rabil (dobro bi tudi tista iz lekarne bilo ok, a saj vemo da tisto ni za nosit).
#43
Fery, kaj si pa pošlatu? Meni je ratalo na formatni, poravnalki in nazadnje še frezer. Pa vsakič po kakšne pol centina. Saj veš kako tišler naroča pir? Dva ta velka, tri ta male.
#44
Kupi kvalitetne špegle, pa bo tudi glava taprava. Enako velja za larfo. Kupuj v specializiranih trgovinah, tam bo kvaliteta. Tudi tu velja, kolikor denarja, toliko...
#45
janko132 Napisal:Fery, kaj si pa pošlatu? Meni je ratalo na formatni, poravnalki in nazadnje še frezer. Pa vsakič po kakšne pol centina. Saj veš kako tišler naroča pir? Dva ta velka, tri ta male.

Pr nas pravjo : da ta prav tišler nima certifikata, če mu kakšen prst ne manjka.

kadotr Napisal:Kupi kvalitetne špegle, pa bo tudi glava taprava. Enako velja za larfo. Kupuj v specializiranih trgovinah, tam bo kvaliteta. Tudi tu velja, kolikor denarja, toliko...

Saj se da, probat , tud nastavljat ...., če ti je neroden se pa lahko zdaj na pusta zgovarjaš.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »