Gradnja in obnova > Napeljave
Gu10 LED zarnica- zatemnilna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gu10 LED zarnica- zatemnilna
#1
Pozdravljeni,
Na spletz ze dolgo iscem vendar brez uspeh. Kupijem Gu10 zarnica moci cca 5-6w. Morajo biti zatemnilne, kot svetilnosti cca 100-120 stopinj, barva svetlobe pa 3000k topla bela.

Mi lahko kdo svetuje kje bi zeljene zarnice kupil.

Lp
#2
Dolgo iščeš? Ne verjamem. Ne da se ti poiskat bo bolj pravi odgovor. Če napišeš v iskalnik le: led 6W 120 dobiš tisoč zadetkov. Tisti dimmable pa če je ali pa ni. Z usteznim dimmerjem so vse dimmable.

Tule jih sem ter tja tudi sam nabavljam. Če gre za večjo količino se splača.

https://www.dhgate.com/product/ce-rohs- ... a4c6986d67

Drugače pa se da to tudi pri nas naročit, le cena je malenkost višja:

http://greenlight.si/led-zarnica-gu10-6w-120

http://www.volino-svetila.si/zarnice/le ... 400lm.html

https://www.mimovrste.com/zarnice?p%5BT ... gKc1fD_BwE
#3
https://www.ledstar.si/si/izdelek/528/le...00k-6000k/
tega je na spletu precej, pač google: gu10 zatemnilna led
#4
Hvala obema.

Arbajter zatemnilnik je tem em14. Gre z njim zatemnjevati tudi tiste kjerne pise da so zatemnilne?
#5
Zatemnilik TEM EM14
- za zatemnjevanje zatemnilnih led svetilk od 0 do 180W, torej največje število priključenih žarnic je 20 kosov v skupni moči 180W.
- možnost zatemnjevanja žarnic z žarilno nitko, halogenskih žarnic, klasičnih in elektronskih transformatorjev.
- možnost vezave z menjalnim stikalom.

V izogib težavam pri dimanju non dimmable ledic vsekakor svetujem izbiro ustreznih, dimmable. Vsekakor pa najprej "preizkus delovanja". Če jih bo "požrl", non dimmable namreč, ni problema, zna pa katerikrat bit.

Za kake trdobučne non dimmable ledice je pač TEM Touch ali pa je treba ledice odpret in iz njih pobrati tiste "zaščitne" upore, potem dostikrat ratajo dimmable.
#6
Aha hvala za obsiren odgovor. Imasmogoce kaksno sliko kako zgledajo tej upori. In se to se jih samo odstrani ali jih je potrebno s cim nadomestiti?

Hvala
#7
Ne. Niso upori, so ene majčkene usmerniške diode. Največkrat zadostuje, da se jih le odlota. Brez poznavanja ti ne priporočam da greš tiste žarnice odpirat. Včasih ni ravno enostavno. Pa saj dimmable spet niso neko bogastvo, da jih nebi mogel kupiti.
#8
A to še kdo kupuje? "Dimmable"?
Je bilo pa res moderno kakih 20 in več let nazaj. Skupaj s senzorskimi ali touch stikali. Sem bil glavni na vasi s to tehniko.

Šit. Ne dvajset, ampak 30 let nazaj. Huh, kmalu bomo šli. Tja, kjer ni muh.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#9
V glavnem vsi kupujejo.
Kaj a ti že o muhah razmišljaš? Teb bodo okn gor postavli, da boš lahko ven gledal.
#10
Lepo. A tudi kdo uporablja? Ti si iz foha, pa boš to vedel. Pri 15 žarnicah v dnevni bi moral imeti še to?
Nah.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#11
Meni v stanovanju zatemnjevanje tudi ne gre in ga tudi nikomur ne priporočam, kot mu ga tudi ne odsvetujem. Če pa me že kdo vpraša za osebno mnenje mu ga pa povem.
Ampak se ljudje očitno raje učimo na svojih napakah, kot na napakah drugih:
"Hudiča, pa ja najbrž jaz bolj vem kaj meni paše, kot pa drugi, kaj njim paše" :lol:
#12
Pri današnjih ledicah in njihovi moči se jst počutim ponekod kot v mesnici, vse razsvetljeno na maksimum in tudi meni če bi imel doma ledice bi dal da se dajo zatemniti, tko pa mi je ok "klasika". V službi imam za svoje delo okolje s 100lumni, čeprav je predpisanih 550, k sreči sam izbiram kaj in kako. Doma v dnevni zvečer imam 5W navadno žarnico v kotu, sem imel 15W pa je bila premočna. Vsakemu paše drugačno bivalno okolje da se ok počuti. Seveda za branje knjig itn. ne uporabljam 5w žarnice zvečer :mrgreen: .
#13
Kar se tiče doma, imaš prav, kakor komu paše.
Sicer pa se osvetljenost meri v luxih (lx). Koliko pa je za zahtevano osvetljenost potrebno lumnov, pa je potrebno upoštevati obliko in dimenzije prostora, barvo sten stropa, tal in opreme in seveda izkoristka razsvetljave in je težko kar takole čez prst oceniti. Šele na koncu pa pridejo na vrsto Wati, ki pa so pomembni samo zaradi ekonomske računice.
Je pa res, da je navada železna srajca. Še ne dolgo nazaj (no ja relativno dolgo) smo govorili koliko svečne so žarnice, potem smo počasi le prešli na wate, ki se jih pa sedaj ne moremo znebiti.
#14
Ja res je, jst "ta stare žarnice" jemljem po wattih, nove led pa po lumnih, ker vem da neka led 3W daje recimo cca. 200 lumnov in si lažje predstavljam moč svetilnosti kot pa v watih ko je razlika napram starim cca. /10-15 v razmerju porabe za enako moč svetilnosti.
#15
Fery
Jaz sem pisal o "kupuje" in ne "uporablja". Kar se tiče tistega "uporablja", pa imata oba z miratorjem prav. Tisti Tem Touch pri meni v glavnem samevajo, vsi. Morda se kateri zgane na leto dvakrat. Se pa. Saj so temu baje namenjeni. Pa žarnice tudi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »