Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Pralni in sušilni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pralni in sušilni stroj
#1
Pozdravljeni.

Ravno se pripravljamo na urejanje gornje kopalnice in me zanima sledeče.
Trenutno je kopalnica urejena samo toliko da sta v njej pralni in sušilni stroj. Sedaj bi rad na tem mestu kjer sta postavljena sezidal nekakšen boks, in v ta boks postavil stroja. Se pravi bi jih nekako obzidal in položil ploščice tako kot povsod. To bi rad predvsem zato, da lahko prostor nad sušilcem in pralnim strojem izkoristim za odlaganje, ravnanje cunj ali kaj podobnega. Ali lahko to obzidam (verjetno wedi plošče) ali ni priporočljivo ker stroja rabita dovolj zraka oz. prostora okoli, predvsem me skrbi pregrevanje med delovanjem? Upam, da je razumljivo.
Hvala.
LP
Blaž
#2
Ima kdo izkušnje s tem mogoče?
Hvala.
LP
Blaž
#3
blazicaro Napisal:Ima kdo izkušnje s tem mogoče?
Hvala.
LP
Blaž
Ja, mi imamo zid cca 70 cm. Med pralnim (spodaj) in sušilnim je polica, pod njo pa izvlečna polica, tako da je zlaganje suhega perila enostavno. Pa še zrak (in prah) prosto kroži.
Res pa zgoraj ni zazidano, za odlaganje je itak previsoko....
Samo elektriko pusti dosegljivo!
#4
Pralni in sušilni sta en zraven drugega in postavljena ob steno. Sedaj bi postavil "steno" še na drugi strani in nad strojema naredil polico (ploščo). Tako bi bila stroja v bistvu zaprta z vseh strani razen s prve. Ok, med stroji bi pustil ene 5cm prostora ravno tako na vsaki strani da se ne bi čisto tiščalo, tudi od zadaj bi odmaknil malo.
Bi bilo priporočljivo dati na vrhnjo polico kakšno rešetko, tako kot so včasih dali kjer je bil zaprt radiator. Upam, da si kdo predstavlja kaj mislim Smile
LP
Blaž
#5
A malo kompliciramo?

Zakaj bi se omejeval? Na sedanjo fiksno steno daš en profil, greš u prvi bau-bau, kupiš najdražji kuhinjski pult - dolžine 130cm - in še dve kovinski "nogi" za mize.
Vse skupaj lepo zvijačiš in imaš, kar želiš.

Na ta način se izogneš problemom pri zračenju in hlajenju aparatov. Olajšaš si dostop pri morebitnih popravilih, pa še ceneje je.

Tisti profil na fiksni steni lahko spedenaš kot "tečaj/pant" in nogice tudi. V tem primeru lahko PULT celo dvigneš v vertikalo - v primeru da ti je odveč.
#6
Papež46 zelo dobra ideja Smile tole samo še moji prodam pa sem zmagal Smile s kakšno masivo bi pa tole dejansko zelo lepo igledalo če ji že navadni kuhinjski pult ne bi odgovarjal. Ideja je bila pozidati predvsem iz razloga da se tudi tam obloži s ploščicami da bo kolikor toliko enoten videz. Kaj moremo če pa tako hočejo Smile, ampak z kakšno masivo (oreh) jo bom pa zagotovo prepričal Smile
Hvala


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »