Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Obzidana kad

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obzidana kad
#1
Pozdravljeni,

V novogradnji sva si zamislila tako postavitev kopalne kadi. Polica od stene v širini 20 cm in pa armature na tej polici.

Polica naj bi bila iz siporeksa, vendar po drugi strani pa razmišljam o vzdrževanju in dostopu do armature. Najbrž če je to siporeks in se položi keramika pomeni dostopanje do tega, da se vse razbije?

Se pravi zanima me, če je najina ideja sploh možna oziroma smiselna. Govoril sem namreč z vodovodarjem (upokojenim), pa mi je rekel, da je na vodoravno podlago težko namestiti armature, medtem ko na banjo ali na steno bi šlo lažje.

Mogoče bi bilo res bolje armature prestaviti na kopalno kad? Ali pa polico iz kakega drugega materiala?


Priložene datoteke
.jpg   Kad.jpg (Velikost: 108,06 KB / Prenosi: 1898)
#2
Tole je praktično nemogoče izvest, ker taka pipa se šraufa od spodaj. Morda če bi bila blizu desnega vogala in pa potem v steni banje velika revizijska loputa, da je dostop tako do ventilov za vodo kot do same pipe od spodaj.
#3
ne komplicirajta, kupita hansgrohe armature zmontirajta , naredita kot sta si zamislila natočita vodo in uživajta. Kakšno vzdrževanje armature? Jaz sem naredil revizijska vratca pri kopalni kadi ampak bolj zaradi odtoka če se kej zabije. Pazita edino da naredita padce iz police v kad ne proti steni . opozoritakeramičarja če ne bosta sama delala.
#4
Nemogočih stvari ni.
Zmontiraš na ploščico in skupaj s ploščico postaviš na željeno mesto. In če je kaj narobe, tako tudi popraviš tako.
Ne vidim problemov, kakor tudi praktičnosti take pipe ne. Ampak če želijo tako ...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400!!!!
#5
Kako bos pa realiziral tisto izvlečno tuš ročko? Tam ne bo vodotesnega spoja in ti bo tako voda zatekala v notranjost..
#6
Hvala za informacije. Sem bi še v Kolpasanu in so povedali, da v primeru ko je odlivna garnitura montirana na banji, zahtevajo, da je kad z oblogo, zaradi morebitnega dostopa.

@temp Izvlečna tuš ročka se sicer realizira na naslednji način : https://pro.hansgrohe-int.com/articledet...37180.html

Se pravi, da mogoče edina možnost je, da vseeno montiramo tole v polico, vendar montiram ploščico z magneti? Tako, da imam vedno dostop do seta na zgornjem linku.
#7
Imam izkušnje s servisom Hansgrohe armatur, ki so montirane ob rob kadi. Največjo težavo za servis predstavlja premajhna ali nikakršna revizijska odprtina.

Problem lahko predstavim na sledeči način:
Skoraj vse lahko servisiramo od zgoraj brez poseganja v notranjost pa vendar, ko je treba odviti katero od matic, ki držita kartušo in podobno, se vse skupaj začne vrteti ker je spoj spodaj popustil ali sploh ni bil pravilno pritrjen. Tedaj zelo pomaga zadosti velika revizijska odprtina. Tam kjer je ni bilo ali ni bila dosti velika je pelo pnevmatsko kladivo.

Toplo priporočam odstranljivo oblogo z vseh strani!
#8
Zdravo ima kdo kakšno dobro in poceni rešitev za revizijske vrate na obzidani kadi. Da se lahko še kdaj pride do sifona in odtočnih cevi. Seveda imam željo vratca zakriti z leramiko
#9
Potem boš pač na vratca moral nekako pritrdit keramiko. Kakšen ustrezen silikon bi znal držat. Npr. inox pokrove talnih sifonov imamo mi vse prilepljene na estrih s silikonom.
Ampak ne vem, kako bo to potem izgledalo. Fuga ob pantu bo morala biti ogromna, da se bo zadeva sploh lahko odprla. Ne vem kaj te moti običajna inox revizijska loputa.
#10
Mi smo kad obzidali s siporeksom. Na delu, kjer je sifon je siporeks izrezan in preko luknje lepljena keramika. V luknjo smo pred zaprtjem dali 3 kose keramike, ki jih lahko ponovno uporabimo, v kolikor bi bilo potrebno kaj sanirati. Ce pride do tezav, ploscico, ki pokriva luknjo samo izrezem in je to to.. Tud meni niso bila vsec revizijska vratca, zato smo izbrali ta nacin..
#11
Dobiš magnetke za ta namen.
#12
Popson31 Napisal:Mi smo kad obzidali s siporeksom. Na delu, kjer je sifon je siporeks izrezan in preko luknje lepljena keramika. V luknjo smo pred zaprtjem dali 3 kose keramike, ki jih lahko ponovno uporabimo, v kolikor bi bilo potrebno kaj sanirati. Ce pride do tezav, ploscico, ki pokriva luknjo samo izrezem in je to to.. Tud meni niso bila vsec revizijska vratca, zato smo izbrali ta nacin..
Torej moraš rezat za očistit sifon? Confusedhock:
Jaz sem 1,5leta po vselitvi že odpiral revizijsko in iz sifona vlekel lase, ker se je zabil. Pa je narejeno tako kot mora bit.
#13
@Energetik v prejsnji hisi v 10 letih niti enkrat ni bilo potrebno cistit sifona od kadi. Da ga je vam uspelo zabasat v 1.5 letu, je res cudno..
#14
https://www.vafra.net/portfolio4/Alpro- ... barve.html
#15
Popson31 Napisal:@Energetik v prejsnji hisi v 10 letih niti enkrat ni bilo potrebno cistit sifona od kadi. Da ga je vam uspelo zabasat v 1.5 letu, je res cudno..
2 v družini imata lase do riti... Zdj si pa predstavljal pol metra dolge lase v sifonu... :o


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »