Kar naredi dom > Dom in male živali
Hrana za yorkija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrana za yorkija
#76
Ma kaj bi se s teboj ukvarjal. Ti še telovaditi ne znaš.
#77
Na Startaj Slovenija imajo surovo pakirano, govedino, divjačino in vampe :lol:

[Slika: what-can-i-give-my-dog-for-pain-relief.jpg]
https://kindapets.com/wp-content/uploads...relief.jpg
#78
Tako mali pes poje zelo malo in se res splača vložit v čim kakovostnejšo hrano, pa dolgoročno prišparat na račun veterinarja. Niti ni treba, da se greste surovo hrano, ki je zadnje časa ful popularna, se pa vsekakor dolgoročno splača investirat v kakovostno suho hrano.

Recimo res odlična izbira so hladno stiskani peleti Canis Plus Naturavetal ali pa hrana Lilly's kitchen (naša osemletna borderka ima te brikete in občasno paštetke). Je že res, da damo za 12 kg skoraj 100€, ampak vaš bi imel to za celo večnost, sestavinsko pa je hrana res vrhunska. Nekoliko cenejša in še vedno odlična izbira so tudi N&D briketi (nekaj čez 60€ za 12 kg). Poglejte še znamke Acana, Platinum, Orijen... vse zelo kakovostne izbire. Ni pa fajn vse, kar ponujajo pri veterinarju, recimo en primer je Royal Canin hrana, ki je preplačan crap.
#79
P.S. Da dodam še nekaj k vneti debati s prejšnjih strani. Razumem, kako funkcionira kinologija, zakaj obstajajo določeni standardi in tako dalje. Se gre pa včasih zgolj zaradi človekovih kapric zagotovo predaleč in take stvari definitivno obsojam. Določene pasme se dobesedno pohablja, nekatere pa bi bilo treba po mojem mnenju popolnoma prepovedat (njihovo nadaljnjo vzrejo). Ene izmed teh so zagotovo brahicefalične pasme, kot sta npr. mops in pekinezer, ki imajo načrtno deformirano glavo (potlačen gobček) in zaradi tega, še posebej v poletnih mesecih, kup težav. Oteženo dihajo, se davijo, mnogo težje se ohlajajo, niso sposobni kake konkretne fizične aktivnosti in še bi lahko naštevala. Mnogokrat so že po prehojenih nekaj 100 metrih popolnoma fuč. In nobenemu normalnemu veterinarju se to ne zdi primerno oz. vzrejo takih pasem obsoja.
#80
Se vedno surovo meso pride najceneje, je najbolj zdravo in enostavno za pripravit. Pa malo zelenjave zraven. Surovo meso tudi cisti zobne obloge.
Suha hrana naj bo se tako kvalitetna, jaz osebno sem proti vsem briketom. To je predelana hrana, prevlecena z aditivi, ki dobesedno zasvojijo zival (vonj, okus). Izdelava briketov poteka na visokih temperaturah, zato taka hrana povzroca tudi vnetja v telesu. Je pa z njimi najmanj dela, so prirocni za na pot. Vsekakor pa ne za vsakodnevno in edino prehrano zivali. Ce ze briketi, se izogibajte zit v prehrani, sploh koruze, soje in psenice. Vedno naj bo na prvem mestu med sestavinami MESO (in po moznosti tudi na drugem in tretjem mestu).
#81
Egojogurt, kakovostni briketi ne vsebujejo nobenih žit, koruze, soje, peleti pa so tudi hladno stiskani. Ob enem ne vsebujejo cenenih ostankov mesnopredelovalne industrije, živalskih derivatov, barvil, arom, sladil, konzervansov, ojačevalcev okusa. Dodane imajo kelirane vitamine (ki jih nima niti večina prehranskih dopolnil za ljudi) in za psa blagodejna zelišča. Tudi se ne strinjam (čeprav bo šel zdej kdo v luft), da mora bit za vse pse vedno odstotek mesa v hrani 60% (eni pravijo še več), odvisno je od aktivnosti psa itd. Pes ni maček, je omnivor (in ne obligatorni karnivor), ima daljša prebavila ter presnavlja enostavne sladkorje (sadje) in škrob. Preveč beljakovin lahko obremenjuje ledvice. Prav tako ne prenašajo vsi surovega mesa.

Vsekakor je treba psa prehranjevat zdravo, pretiravat pa ni treba. V prvi vrsti mu je treba hrano prilagodit, ker niso vsi isti, tako kot vsem ljudem ne paše ista hrana. Naša osemletnica je na kakovostnih briketih ali peletih, obožuje pa tudi praktično vso sadje in zelenjavo, kar ima na voljo doma pridelano.
#82
aja, samo mimogrede, ne obstajajo izbirčni psi, obstajajo samo lastniki, ki mislijo da so njihovi psi izbirčni. pa privoščite svojemu psu kdaj kakšen dan posta, bo hvaležen, ne glede na to kako se vam smili.

lp, boris
#83
Ne govorim o izbirčnosti. Govorim o tem, da ne paše vsem psom isto. Poznam takega, ki je po surovem mesu vedno bruhal.


Skok na forum:
Zadnje novice

V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
19.11.2019 ob 12:03:06
V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 23. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo dan odprtih vrat individualne hiše Lumar, katere... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »