11.9.2017 ob 10:20
sašo65 Napisal:Pri tebi oz. pri vseh talnih, ki imate vtoka tam 24/25c je logično, da je to nezadosti topla voda za izvest defrost v parih minutah, pri nas ki smo na radiatorjih in imamo rec.pri 0c tam 37 vtoka, povrhu pa še dvoventilatorske mašine, teh problemov ni. Pri meni dela te defroste, kot za šalo....Meni je za šalo delalo defroste, ko sem še ogreval nevseljeno bajto s temperaturo v talnem DV=21°, kar je min moje TČ. DV je takrat padel tudi do 10°C, pa se je v celi zimi le 2x vklopil grelec za čas ~3min.
Preteklo zimo, ko smo ogrevali normalno in je bil DV ves čas večji od ~23°C, pa se grelci niso vklopili NIKOLI, čeprav se je morala pobirati iz temp. vode ~13°. Praktično v 2-3min je bil DV spet blizu setpointa.
Sicer pa kot je napisal Alanford, toplota za defrost iz talnega je precej cenejša od toplote iz grelcev. Če le to TČ zmore.
Sicer pa je moja izmerjena poraba kompresorja ob defrostu tam do max 600W, na začetku defrosta še manj, kajti takrat teče kompresor praktično v prostem teku, ker črpa toploto iz vira s ~20° na uparjalnik s ~0°C, kot primer.