Kar naredi dom > Zabavna elektronika
A1 (ex simobil - ex amis)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A1 (ex simobil - ex amis)
#1
Sem prelistal forum, pa vidim, da še ni izolirane teme o novem jodlarskem konglomeratu. Sam sem simobilov naročnik kakšnih 10 let, prej pa Mobitelov.
Z njihovimi storitvami sem bil vedno zadovoljen. Tisti, ki spremljate moj spletnik, veste, da pridno obnavljamo stanovanje in se z velikimi koraki približujemo izbiri ponudnika fiksnih storitev (TV in internet, brez telefonskega priključka). Preštudiral sem vse ponudbe in se mi en malo frklja od vsega tega, zato odpiram novo temo, da slišim vaša mnenja.
Trenutno me moj paket A1 ORTO Tripster+ na mesec stane 18€ (vse neomejeno, 8GB prenosa, 1GB tujina).
Zanima me ta ponudba vse na en račun, za 49,98€ (Telefon, TV, internet plus dve telefonski številki. Ampak imam občutek, da ti dve telefonski številki nista vključeni, ampak je to bolj paket Kombo S KLIK! - 32,99€ (Tel., TV in internet) plus dve naročnini za mobilno telefonijo, pri katerih ti dajo en mal popusta.
Zanima me zato, ker imamo v eni hiši dva gospodinjstva in bi dali vse skupaj na en raćun, namesto da plačujemo dve različni naročnini.
Kako je z dodatnim TV vmesnikom? Doplačilo?

Če gledam samo za moje gospodinjstvo se mi po tej logiki splača obdržati ORTO Tripster+ in mu dodat še Kombo S in tako pridemo na cca 50€. Ceneje verjetno ne bo šlo nikjer. Ima kdo izkušnje s paketi Telemacha, Telekoma, T2...? Ima kdo paket Modri od Telekoma, kjer dobiš zraven še elektriko?
#2
https://www.a1.si/celostna_ponudba
S tem paketom dobiš kombo S + 2x gsm naročnino za ceno 1x gsm naročnine (32 + 19 eur).

gsm naročnina = svobodni s https://www.a1.si/narocniski-paketi/svobodni

V primerjavi s "svobodni s" so v celostna_ponudba za 49,98 eur večje količine pri klicih, sms/mms in prenosu podatkov (neomejeno).

Lahko vzameš tudi
https://www.a1.si/a1-kombo-s
z 2 letno vezavo, potem je cena na mesec 20 eur (-13 eur https://www.a1.si/documents/10179/24495 ... d2ae0c65db ) ter gsm 2x carski bob za 2x10 eur (če količine zadoščajo) http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-naroc ... /carskibob
ali namesto boba http://www.izimobil.si/izimesec .

Dodaten tv je po doplačilu (4 eur), tako kot pri TK ali T2
cenik:
Cenik storitev , stran 14
https://www.a1.si/pomoc-in-informacije/ceniki


btw, TV Časovni zamik je brezplačen samo prve 3 mesece, nato je cena 3 eur/ mesec pri kombo S/L, moraš sam poskrbeti za izklop, drugače avtomatsko podaljšajo.Internet imaš preko dsl ali optike ? OŠO (odprto širokopasovno omrežje) pri tebi ni na voljo ?
preveri, če je možna optika, tudi če je preko TK (bro gpon) je še zmeraj boljše kot baker, če nisi ravno v blizu centrale
http://enarocilnica.t-2.net/


Če si iz Ilirske Bistrice:
https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=10&t=7760
#3
TK modri je cena od 45 eur dalje (če imaš tudi TK elektriko) in 2 letno vezavo:
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik ... -modri-net

Drugo gsm številko računajo na +12,95 eur
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik ... a-stevilka


Moder paket elektrike pri Telekom Slovenije
viewtopic.php?f=7&t=67909&p=774325
#4
Sem OŠO, sem se pozanimal pri ex Amisu za priklop, kakšni stroški nastanejo zame za izgradnjo in priklop na omrežje z omarico na fasadi, in kolikšni za razvod po hiši in sem dobil odgovor, da se ti stroški pokrijejo preko njih z mojo vezavo za 24 mesecev.

Se pravi da razumem pravilno? Dobim optiko, TV z 95 programi in dve mobilni telefonski številki? Big Grin

Lepa hvala za tako izčrpen odgovor!! Smile
#5
Tudi jaz zbiram novega ponudnika, želja mi je čimhitrejši internet VDSL in dobra programska shema ter dobro delovanje.

Ožji izbor mi je sedaj T2 oranžni diamant HBO 57,99€ in A1 Kombo L 52,99€.

Ima kdo izkušnje z A1 oz. "Amis-om"?
#6
Kakšen Line Attenuation imaš na modemu ?
Oddaljenost od centrale ? Vdsl je do cca 1500 m, kar je več adsl1, adsl2/adsl2+ ali vdsl2.
[Slika: fttn-speed-graph.gif]
http://www.increasebroadbandspeed.co.uk ... s-distance
http://www.increasebroadbandspeed.co.uk ... t-distance

Kaj imaš sedaj ?

kalkulator
http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

Pri dsl so zgornje želje včasih težko uresničljive, odvisno od kvalitete položenega bakra, gre napeljava po zemlji ali zraku (stebri), neodvisno od ispja.

Telekom modri si pogledal http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik ... keti-modri ? Seveda ljeva, če bi rad imel tudi gsm naročnino pri novem ispju.
Predvsem tv ponudbo vseh 3 kandidatov.


btw T2 oranžni diamant HBO in A1 Kombo L sta neprimerljiva paketa, pri t2 imaš tudi gsm telefonijo (paket Brezčasni M).
Če tega ne potrebuješ, potem raje t4 mega/giga/tera + ustrezen tv program.

t4 mega pride s XL HD 230+ PROGRAMOV 43,98 (2 letna vezava).
Ker gre xdsl do max 20 mbit, potem giga/tera paketov sploh ni potrebno gledati.
#7
Sedaj si me našel Smile. Trenutno nimam še nič, selitev in renovacija... Po podatkih naj bi bil baker VDSL in oddaljenost centrale od T2 500m. Jasno mi je da polne hitrosti ne bo doseglo, če iz 40 dobim 30 vn bo pa tudi super.

Pri paketu T4 imaš potem "počasnejšo" povezavo. Če želim HBO je še potem doplačilo 10€ in 4€ za časovni zamik. Res pa je, HBO tudi pri A1 ni v paketu in je za doplačilo. Sem pa naročnik že pri A1 in če dodam še eno številko dobim zadevo za 58,99€, dodam HBO in smo tam tam z Telekomom.

Paket Modri pa ob doplačilu za HBO sem že pri 70€.

Pri T-2, če štejem še moj telefon pa je 78€.

Razlika je torej nekje 7-10€ in Telekom odpade. Dilema je samo ali A1 ali T-2. T-2 pri nas deluje bp, za A1 oz. bivše "amis" storitve pa ne poznam nikogar, ki bi imel izkušnje s TV in internetom.
#8
prešaltal iz amis na parici (DL plačano 10, realno je blo 3.5, zadnje 14 dni celo pod 1 Mbit/s) na A1 po luftu ( LTE -4G). kot obljubljeno, pri meni doma sredi rovt, kjer še mobitel slabo vleče, je signal na mali črni škatlici poln, za 50 Mbit/s. ker toliko ne rabim, sem vzel paket z 10 dol in 3 gor. 7 € manj na mesec kot prej, in internet žge. paket je omejen na način, da ob dosegu 200 GB prenosa na mesec hitrost DL pade z 10 na 2 Mbit/s do konca mesca.
#9
Evo.
Sem klical na A1, preveril in je vse res. Dobim optiko+tv+stacionarc+ 2 naročnini mobitel za 50€.
Sem prašal kako je z izradnjo priključka na bajto in me je napotil na občino, tam sem dobil info od podjetja, ki je to za občino delalo (bajta je siva lisa - ni OŠO), poklical in se vse dogovoril. Dec je bil sila prijazen, je preveril in mi povedal, da so v jašku na pločniku pustili 50m kabla in je na mojo prošnjo dejal da mi ga bojo povlekli (kabel) do doze pri TVju, kjer bo modem, skozi omarico na fasadi itak - ampak ne bomo v omarci nic vezali, sam skozi.
Zdej kako bojo zadeve potekale pa javim sproti...moram prašat še ce spravim celo 4člansko familijo na A1 (dva nova člana), če sem deležen še kakšne ugodnosti... Smile
#10
Ja še pokrajino kvari novi lastnik,(A1) nekdaj do pripojitve k Si mobilu, solidnega - Amisa, s kvazi in zavajajočo ponudbo ter ceno primerljivo avstrijskemu standardu, res žalostno....strup je v majhnih flaškah oziroma -drobnem tisku kot je že zgoraj navedel nick101....
#11
aleks
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik ... -brezzicni
Brez omejitev.

A1 ima tudi dobro skrit tale paket (brez omejitev kot pri https://www.a1.si/mobilni-internet/domaci-net ):
https://www.a1.si/mobilni-internet/naro ... koncni-net

Citat:prešaltal iz amis na parici (DL plačano 10, realno je blo 3.5, zadnje 14 dni celo pod 1 Mbit/s)
V tistem paketu piše hitrost DO 10 mbit.
S koliko se ti je povezal modem (se logiraš nanj preko browserja in pogledaš) ?
Tam najdeš tudi podatek o "line attenuation".
Hišna instalacija je ok ? Brez raznih telefonskih vtičnic, spliterjev in prednapetostnih zaščit, https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=7&t=5860 ter ploščatih telefonskih kablov ?
Vezava, ko imaš utp kabel je po standardu modra/ modra-bela.

viewtopic.php?p=772222
#12
Toliko sranja, kot je zadnja dva meseca pri A 1 ni bilo prej pri Amisu v 4 letih, vključno z žledom.
Wi-fi ne dela že par dni, tv Mobio so blokiral, takoj po podpisu pogodbe, čakanje na prostega operaterja pa kot v zdravstvu z vsemi bolnimi ponavljajočimi reklamami za storitve katere sploh ne delajo.... :evil: V ceniku ni pa ni niti tarife za opravičila.... :lol:
Na maile pa itak ne odgovarjajo :evil:
Senior paketi, pa glede na obseg paketa dvakrat dražji od konkurence.
#13
Tudi mene zanima kaka dobra alternativa T2, oranžni diamant HBO...Pa moram priznati, sem kar malo razočaran...predvsem po zadnji podražitvi in dejstvu da nimam kaj gledat. Ok morda sem specifičen gledalec, ki predvsem laufa Raspberry PI - torrenti...

Realno rabim razširjeno shemo, časovnik, dober net, fiksni telefon...

GSm imam na A1, super zadovoljen...pa nevem ali bi še tole tja zrinu...?

Zanima me kak je grafični vmesnik, sem nekaj na hitro enkrat gledal in so mi zateženi tisti meniji ki se vse naokoli odpirajo...ali lahko to skenslaš?
#14
Moja izkušnja A1 iz prejšnjega meseca.....katastrofa! Tv mi ni delal( ni blo signala) imternet normalno. klicem na tehnicno pomoc cakam 50 min, ko dobim operaterja mi vrze dol slusalko, naslednic pri cakanju po 40 min spet prekine med cakanjem, in v tretje dobim po slabi uri operaterko katera pravi da me more vezat na tehnicno pomoc......halo pa kam k...sem klicu...zaradi pregretih živcev sem tist vecer obupal. Precej podobna zgodba nasledni dan s tem da mi je upelo izpeti moj problem seveda sem se moral tudi zlajati ker so mi unicl prejsnji vecer...
Problema niso rešili tako da sem bil tretji dan primoran spet ponovit zgodbo, začuda v prvo po dobre pol ure, tako da sem jim sam predlagal kje je problem( tv komunikator) po pregovarjanju in parkratnem updatanju starega komunikatorja se odlocjo da poslejo novega dobim da v dveh dneh priklopim in dela....
No kot dolgoletni narocnik AMIS-a ni bilo niti enkrat tezave oz kaj manjsega ko sem klical pomoc nisem rabil 3 dni ampak najvec uro.
Tko da A1.....kaj bi reku, ce imas cas in živce ok. Sam pa gledam po drugih ponudnikih in se mi najbol dopade prvi slovenjski ponudnik.
#15
Tehnično je prvi naboljši. O ostalem pa ni angel, mi je požrl že veliko živcev. O ceni tokrat ne bi...


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »