Objave: 8197
Teme: 2
Ocena:
14
V beton zate po vsej verjetnosti odpade. Na ta način vgradnje svetil je potem potrebno misliti že pri izdelavi AB plošč. V plošče se vgradi betonske doze Kaiser-Halox, ki pa tudi niso ravno poceni, za eno hišo hitro znesek njihovega nakupa hitro doseže vsaj jirja in pol, če ne dva. Za veliko večino forumašev je to tako smrtni greh zapravit toliko za neke PVC škatlice, ki so zalite v plati. Kar imaš na posnetku je led panel za vgradnjo v gips plošče, te pa imajo neko podkonstrukcijo, v katero z lahkoto vtakneš tisti napajalnik pa tudi tiste nogice imajo dovolj prostora. Če vztrajaš pri led panelih, potem boš moral vzeti tiste v nadgradni izvedbi, sicer bodo kake dva ali tri centimetre štrlele iz stropa v prostor, bodo pa led paneli.
Objave: 1472
Teme: 4
Ocena:
0
Tako je, doze Kaiser-Halox, druga ni!
Ok, je še Keyser Soze.
Ocena:
14
Dobavljata jih tudi Marchiol in Eventus. Pa verjetno še kdo, le naročiti jih treba kak dan prej.
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Danes sem v jagru kupil par kosov nadgradnih led panelov velikosti 28x28cm, 24W, 6400K za 9€ po komadu. Zdaj ko so montirani in jih primerjam s tistimi za katere sem dal dosti vec, vidim da ni nobene razlike. Vsaj opazit je ni, ko je luc prizgana in vgasnjena :) Tako da, ce kdo kupuje vgradne ali nadgradne led luci se mu splaca pogledat v jagru, imajo okrogle in kvadratne modele razlicnih moci za 3€ pa do 11€.
Objave: 144
Teme: 37
Ocena:
2
@arbajter Točno tako rešitev s stirodurjem sem imel tudi sam v mislih, edino tista 2cm ne vem če bi bila dovolj: mogoče vprašanje za koga, ki je že delal take 2x3cm zobe, bo zalilo dovolj dobro?
Ocena:
14
2cm bi bila v celoti dovolj. Le pustiti moraš betonu, da doseže svojo trdnost. Drugače pa nisem pristaš nobenih takih improvizacij, čeprav sem jo predlagal. To pa tako zgolj zato, ker ko nekomu omeniš profesionalno rešitev težave je (običajno) vedno prvi problem "špaga"(€) , drugi pa tisti, ko običajno dobiš napisano, da privatniki samo "lupimo". Osebno pa mi dol visi, kako boste težavo rešili, nasvet izvira zgolj iz lastne prakse. In dobre volje jezik "stegnit". Na koncu bo vsak tako prisiljen izbrati svetilo, ki bo ustrezalo danim možnostim pritrditve ali vgraditve. Pa če bo to Kaiser ali stirodur doza.
Objave: 9
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Sem v fazi adaptiranja relativno svetlega polkletnega stanovanja. Zanimam se za vgradnjo led svetil (centralne luči + vgradne - knauf). Katera trgovina/spletna stran po vašem mnenju ponuja najboljšo storitev svetovanja, solidnih produktov in sprejemljiv cene. Želel bi nek soliden price performance, ne nagibam se samo k najnižji ceni. Svojega električarja imam, bi pa potreboval tudi kakšen nasvet prodajalca, ki dobro pozna produkte.
Vnaprej hvala za odgovore
Objave: 285
Teme: 4
Ocena:
0
@arbajter ne morem ti poslati sporocila nazaj.
Oblubim da izbrisem note9 iz podpisa takoj ko mi zrihtas tisto plastiko za elektro omarico[emoji16]
Sem pa napisal da zapri usesa ker si zadnjic dobil rdece pike ko sem priporocal kitajske led panele[emoji846]
Poslano z mojega SM-N960F z uporabo Tapatalk
Ocena:
14
O ti šment, sem čisto pozabil nate. Oprosti. Rabiš tisti PVC zatič za vrata razdelilnika. Čigav si že rekel da je, ETI, Hager ali Schrack? Daj če se ti da, naredi eno boljšo slikco, pa mi jo na mejl rukni. Ga maš zraven ZS.
Ok, saj nisem oči zaprl. Jih ponavadi šele ko grem u flike.
Objave: 92
Teme: 1
Ocena:
1
Zdravo imam en problem z vgradnjo LED panelov in sicer manjkajo mi 3 vzmeti. Bil sem že pri nas v eni el trgovini pa jih ne prodajajo. Mogoče keri ve kje kupit 3 komade vzmeti za montažo panelov v gips plosce