Objave: 3123
Teme: 98
Ocena:
1
Hvala. Če bom dobil ugodno kje od hladilnika, bom kar te vzel. So ponavadi 1.6W. Če ne bom pa na kitajce počakal.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Zakaj pa bi napajalnik zamenjal? Fora Touch-a je ravno v tem, da nič ne šariš na samem LED svetilu... Edino kar je, v dozi rabiš ničlo (modro žičko).
Objave: 192
Teme: 5
Ocena:
1
Sem gledal touch. Na papirje je vse skoraj prelepo, da bi bilo res. Za eno ali dve luči najbrž še gre. Jaz jih imam 12 na enem stikalu.
Zato sprašujem po izkušnjah. Vprašanje, pa če res drug napajalnik karkoli izboljša v tej smeri...
Objave: 8197
Teme: 2
Ocena:
14
Kot si napisal, podatki so pomanjkljivi. Tako pri navedeni svetilki ni moč razbrati tok, definiran na usmerniku, ki ga svetilka potrebuje za svoje delovanje. In tako niti moč oceniti ali bi bil tisti dimer usmernik ustrezen. Tam tok sicer je naveden, pa spet - manjka ta podatek za luč.
Okrog Tem Touch je bilo že velikokrat zapisano, da je vrhunski regulator ki regulira vse. Vendar le eno svetilo in ne dve ali tri in več. Za te regulacije je Tem dal dobro leto nazaj na tržišče dva nova regulatorja (EM13, EM14). Ta dva pa sta primerna za reguliranje svetilnosti ko je svetilk več. Vendar morajo te biti v dimmable izvedbi ali pa se jih preveže in doda nov napajalni modul, ki se ga da krmilit (dimat) z tipko.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Milan, če je sam napajalnik "dimmable", ali to pomeni, da ga potem lahko dimmaš s katerimkoli dimmerjem?
Objave: 8197
Teme: 2
Ocena:
14
Ja. S Touchem eno luč, z EM13 ali pa EM14 pa za vsakega toliko luči, kot jih je predpisano (skupna moč in število), s tem da morajo biti svetilke vse enake in ne npr. ena 9W in pet 12W na istem dimerju.
Objave: 7311
Teme: 19
Ocena:
4
Bom skocil v to temo...
Z nemci resujem oz. uveljavljam garancijo za LED svetilko, pa so me vprasali, ce lahko ocenim, ali je odpovedala "Platina" ali "Driver".
Ker nisem doma v elektrotehnicnih vodah, prosim za potrditev: je LED "Driver" napajalnik, "Platina" pa vezje s sijalkami?
Luc ob vklopu sicer parkrat blinkne potem pa ugasne - domnevam da je potem napajalnik oz. "Driver" umrl.
Drzi?
Hvala.
Objave: 407
Teme: 6
Ocena:
0
100% preveriš pa tako, da luč priklopiš na drug napajalnik. Če dela, potem je pri prvi definitivno napajalnik.
Seveda, če imaš možnost luč priklopiti na drug napajalnik.
"Platina" oz. "platine" je, ponavadi, vezje.
Objave: 7311
Teme: 19
Ocena:
4
Ja, to sem razmisljal, da bi testiral, ce bi bilo potrebno.
Luc je bila sicer kupljena pri nbm24.de, kateri so sli medtem v stecaj, zato sedaj urejam zadeve direkt z "proizvajalcem" oz. vrhovnim dilerjem Eglo.