Gradnja in obnova > Napeljave
Odušnik WCja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odušnik WCja
castle Napisal:Zanima me kateri odduh ste namestili (in ste z njim zadovoljni) za na podstrešje? Trenutno imamo zadevo speljano in puščeno "prosto".
Nad streho ga ne bi dajal, streha ima zračni most in do sedaj ni bilo povišane vlage.

Hvala za kakšno priporočilo.

Jaz imam tega.
Nisem pa še vseljen tako da težko rečem kako se bo obnesel.
Jaz bi nekaj vprasal.

Smo stara sola, serjemo se brez oddusnika. Kaj je fora oddusnika kanalizacije? Sem prebral temo pa mi ni jasno, ce je to relevantno za polnjenje vgradnih kotlickov po splakovanju ali pa za komplet iztekanje katerekoli odpadne vode?
Za WC-je na splošno je, da najvišji WC oz. priklop kanalizacije med splakovanjem ne "hlasta" za zrakom. Ker je možnost pri novogradnjah, se to zdaj naredi. Običajno se zrak vzame na hladnem podstrešju.
mmaestro Napisal:
castle Napisal:Zanima me kateri odduh ste namestili (in ste z njim zadovoljni) za na podstrešje? Trenutno imamo zadevo speljano in puščeno "prosto".
Nad streho ga ne bi dajal, streha ima zračni most in do sedaj ni bilo povišane vlage.

Jaz imam tega.

Če sem prav razumel je to "navadni" odduh? Za dodatno "varnost" proti vlagi pa je potrebno dati odduh s protipovratno membrano?
Vlagi kje? A da ne kondenzira v kanalizacijo? Sam sem dal navadno fi 5 cm cev, 90° koleno, nanj alu mrežico z duct tape-om in to je to.
vaski Napisal:
mmaestro Napisal:

Jaz imam tega.

Če sem prav razumel je to "navadni" odduh? Za dodatno "varnost" proti vlagi pa je potrebno dati odduh s protipovratno membrano?
Nič ni zaradi kondenza, ta se dela V cevi, kjer nima veze. Protipovratna loputa je zato, da iz odduška ne smrdi.
vaski Napisal:Če sem prav razumel je to "navadni" odduh? Za dodatno "varnost" proti vlagi pa je potrebno dati odduh s protipovratno membrano?

Ima protipovratno membrano, tako da nebi smelo smrdeti ven. Spusti toliko zraka samo noter da se izenači pritisk v cevi potem pa zapre cev.
valhalla Napisal:Za WC-je na splošno je, da najvišji WC oz. priklop kanalizacije med splakovanjem ne "hlasta" za zrakom. Ker je možnost pri novogradnjah, se to zdaj naredi. Običajno se zrak vzame na hladnem podstrešju.
Ve kdo za kaj odvodi - odtoki "hlastajo" za zrakom vsakic ko se uporabi umivalnik, tus,... se slisi zvok kot nek vakuum...

Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
Ali je kdo že videl WC školjko z vgrajenim oddušnikom?
Mislim da bi to bila najboljša rešitev. Nobenega štemanja vrtanja, še zamenjal bi ga lahko. In če je zadaj je tudi skrit in ne moti.

Kako to da še ni takšne wc školjke?
Po moji laični logiki ( na moj poseben dan) je problem fizične narave. Confusedhock:
Saj mora volumen iztočene vode vsebovati najmanj volumen rezervnega zraka pri isplakovanju.....Proizvajalci školjk bi pa ob morebitni tvoji želji in še kateri podobni želji, že davno izdelovali WC školjke namenske tvoji želji.... :wink:
cima123 Napisal:Ali je kdo že videl WC školjko z vgrajenim oddušnikom?
Mislim da bi to bila najboljša rešitev. Nobenega štemanja vrtanja, še zamenjal bi ga lahko. In če je zadaj je tudi skrit in ne moti.

Kako to da še ni takšne wc školjke?
Očitno ne razumeš vloge oddušnika. Sama WC školjka ga ne potrebuje. Potreben pa je za priljučitev ostalh odtokov na odtok WC-ja. Zato je vedno primerno in dobro da se zbirna odtočna cev konča ali na strehi ali na podstrešju in da so vsi odtoki speljani direktno v to cev. Problem je, da izplakovanje WC v svojem odvodu povzroča podtlak, ki potegne vodo iz nanj priključenih sekundarnih sifonov.
Mislim da ima Geberit v eni od variant tudi podometno konstrukcijo, ki vsebuje že oddušnik.
Če pa obratuješ brez oddušnika in imaš talno kanaleto za tuš v bližini WC, je recept za vonjave znan.
Pozdravljeni,
urejam mansardo in mi je vodovodar svetoval da bi oddušnik pustil v mansardi. A ni tako da se ponavadi kupi strešnik za odduh in gre to ven iz hiše? ne želim imeti pozneje problemov in sem malo skeptičen. v predračun mi je napisal to : DOBAVA IN MONTAŽA PVC HULIOT ODTOČNA PLASTIKA,
ODDUŠNIK STREŠNI LAHMAR

hvala za kakšen odgovor
Alyo, tole mi diši (beri: smrdi  Smile) po navadni strešni oddušni kapi, ki nima protismradne funkcije. Preveri pri tvojem vodovodarju, kaj je dal v ponudbo.
Navadni strešni oddušnik večino časa v redu opravlja svojo funkcijo, vendar ob nizkem zračnem tlaku lahko okolico hiše ornk zasmradi.
Kaj mi pa priporočate? Cena tega ki sem ga navedel je 324e , tako da nekaj že je verjetno

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »