Objave: 7707
Teme: 15
Ocena:
-112
To je odsesovanje vonjav iz školjke in izvod "očiščenega" zraka v prostor. Stvar zaupanja v filter...
Objave: 8664
Teme: 6
Ocena:
9
Če je ventil, potem nobenega uhajanja plina ni.
Ventil se namreč odpre samo na podtlak. Torej samo ko splakuješ!
Objave: 398
Teme: 0
Ocena:
0
Energetik, kot kaže nisi prebral v celoti mojega posta ali pregledal slik iz prejšne strani. Odduh dvignjen 2m od WCja v enaki etaži v knauf steni, ali pa montiran za kotličkom, 30 cm nad priklopom geberita. Poglej slike. Zato je letel moj komentar "veliko si upate z vgradnjo v knauf ali leseno steno" in jo potem še dobro zatesnit!
Glede težav na podstrešju - če bi adaptiral nekaj starih podstrešij bi zagotovo vedel o čem govorim!
Ocena:
-112
Odduh v WC-ju oz. kopalnici bi si upal vgraditi, na podstrešju sem ga imel. Pa nikoli več.
Ocena:
-112
Dolgo časa iztaknjena cev nape je pustila kar nekaj sledi na gruštu. Če bi zatajila kakršnakoli tehnika in bi puščalo, bo to na podstrešju verjetno težje opaziti, kot v kopalnici. Zato so ziher rešitve boljše, vsaj po mojem.
Objave: 658
Teme: 6
Ocena:
0
Jaz sem na hladno in prezračevano podstrešje na odduh nataknil le 2 90° koleni, mogoče bom čez dal še kakšno mrežico. Kako bo po uporabi cevi bom videl, močno pa dvomim, da se bo kaj vohalo. Če pa se bo, bom pa takrat nataknil kakšen HL odduh.
Objave: 324
Teme: 26
Ocena:
0
Da ne odpiram nove teme - izvesti moram odduh kanalizacije. Ker imam v dimniku še nekaj prostih lukenj, bi ga izvedel kar tu skozi, da ne prebijam strehe.
Zanima pa me, ali bi bila kakšna težava, če bi ga v tem delu, ki gre skozi dimnik, izvedel iz dimniških inox cevi? V bližini je namreč aktivna tuljava za peč na drva, pa ne bi rad, da se mi kakšen PVC topi... Se da te dimniške cevi tako zatesniti, da bi morebiten kondenz odtekal nazaj v kanalizacijo?
Objave: 199
Teme: 52
Ocena:
0
Zanima me kateri odduh ste namestili (in ste z njim zadovoljni) za na podstrešje? Trenutno imamo zadevo speljano in puščeno "prosto".
Nad streho ga ne bi dajal, streha ima zračni most in do sedaj ni bilo povišane vlage.
Hvala za kakšno priporočilo.