Gradnja in obnova > Napeljave
Odušnik WCja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odušnik WCja
primoz75 Napisal:evo, našel pravilno rešitev Smile

[Slika: DuoFresh-Geberit.jpg]
Samo, da to ni oddušnik.
To je odsesovanje vonjav iz školjke in izvod "očiščenega" zraka v prostor. Stvar zaupanja v filter...
Če je ventil, potem nobenega uhajanja plina ni.
Ventil se namreč odpre samo na podtlak. Torej samo ko splakuješ!
azuprej Napisal:Nisem nikjer omenjal vonjav, ker so te še najmanjši problem pri vsem skupaj.
Pravim, da že z odduhom speljanim na podstrešje so bile mnoge težave. Zato me čudi da v lastni režiji to vgrajujete v predelne stene. Seveda stvar posameznika kako bo to uredil, ampak pravilna izvedba je samo ena. Pa nima nobene veze ali je ventil od HL za 50eur ali pa klasičen oddušek za 7eur.
Sporoči kakšno bo stanje odduha čez 10 let.
Lp
O čem ti to? Na podstrešju imam čipšit oddušek, pa nisem niti pod razno še zavohal kakšnega uhajanja, pa sem precej dni preživel gor ko sem izoliral plato. Zadeva se zapira na gravitacijo in ima točno 1 premičen del. Tako da ne vem, kako bi lahko kaj uhajalo. Morda kdaj čez N-let, če bi propadla dihtunga. Zato ga tudi jaz ne bi vgradil nekam v steno brez dostopa, ampak na podstrešju ne vidim problema, zadevo se zamenja dobesedno v 30 sekundah (iztakneš starega, namažeš dihtungo cevi, vtakneš nov ventil).
Energetik, kot kaže nisi prebral v celoti mojega posta ali pregledal slik iz prejšne strani. Odduh dvignjen 2m od WCja v enaki etaži v knauf steni, ali pa montiran za kotličkom, 30 cm nad priklopom geberita. Poglej slike. Zato je letel moj komentar "veliko si upate z vgradnjo v knauf ali leseno steno" in jo potem še dobro zatesnit!
Glede težav na podstrešju - če bi adaptiral nekaj starih podstrešij bi zagotovo vedel o čem govorim!
Odduh v WC-ju oz. kopalnici bi si upal vgraditi, na podstrešju sem ga imel. Pa nikoli več.
Zakaj?
Dolgo časa iztaknjena cev nape je pustila kar nekaj sledi na gruštu. Če bi zatajila kakršnakoli tehnika in bi puščalo, bo to na podstrešju verjetno težje opaziti, kot v kopalnici. Zato so ziher rešitve boljše, vsaj po mojem.
mirator Napisal:
primoz75 Napisal:evo, našel pravilno rešitev Smile

[Slika: DuoFresh-Geberit.jpg]
Samo, da to ni oddušnik.

ja, že ugotovil...

Geberit NE ponuja rešitve odduha pri samem kotličku.
Jaz sem na hladno in prezračevano podstrešje na odduh nataknil le 2 90° koleni, mogoče bom čez dal še kakšno mrežico. Kako bo po uporabi cevi bom videl, močno pa dvomim, da se bo kaj vohalo. Če pa se bo, bom pa takrat nataknil kakšen HL odduh.
OK, to je pa čisto druga stvar...
Oduh z protipovratno membrano ne bi smel delati težav.

kadotr Napisal:Dolgo časa iztaknjena cev nape je pustila kar nekaj sledi na gruštu. Če bi zatajila kakršnakoli tehnika in bi puščalo, bo to na podstrešju verjetno težje opaziti, kot v kopalnici. Zato so ziher rešitve boljše, vsaj po mojem.
temp Napisal:
kadotr Napisal:Dolgo časa iztaknjena cev nape je pustila kar nekaj sledi na gruštu. Če bi zatajila kakršnakoli tehnika in bi puščalo, bo to na podstrešju verjetno težje opaziti, kot v kopalnici. Zato so ziher rešitve boljše, vsaj po mojem.
OK, to je pa čisto druga stvar...
Oduh z protipovratno membrano ne bi smel delati težav.
Se strinjam. Nekaj je odduh, ki samo vleče zrak vase, drugo napa, ki dovaja ogromne količine vode. Poleg tega - na podstrešju sem vsaj 1x/teden, bi opazil takoj, da kaj ni OK.
Da ne odpiram nove teme - izvesti moram odduh kanalizacije. Ker imam v dimniku še nekaj prostih lukenj, bi ga izvedel kar tu skozi, da ne prebijam strehe.

Zanima pa me, ali bi bila kakšna težava, če bi ga v tem delu, ki gre skozi dimnik, izvedel iz dimniških inox cevi? V bližini je namreč aktivna tuljava za peč na drva, pa ne bi rad, da se mi kakšen PVC topi... Se da te dimniške cevi tako zatesniti, da bi morebiten kondenz odtekal nazaj v kanalizacijo?
Zanima me kateri odduh ste namestili (in ste z njim zadovoljni) za na podstrešje? Trenutno imamo zadevo speljano in puščeno "prosto".
Nad streho ga ne bi dajal, streha ima zračni most in do sedaj ni bilo povišane vlage.

Hvala za kakšno priporočilo.
castle Napisal:Zanima me kateri odduh ste namestili (in ste z njim zadovoljni) za na podstrešje? Trenutno imamo zadevo speljano in puščeno "prosto".
Nad streho ga ne bi dajal, streha ima zračni most in do sedaj ni bilo povišane vlage.

Hvala za kakšno priporočilo.
Kateregakoli dobiš, bo deloval. Jaz imam najcenejšega in deluje brez težav, vonjav nobenih.

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »