Gradnja in obnova > Napeljave
Odušnik WCja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odušnik WCja
hvala Smile
primoz75,
ni dolgo nazaj sem nalimal slike. Malce prebrskaj.
Ena varianta :[attachment=o24222]

Druga varianta :[attachment=o24221]

Tretja :[attachment=o24218]

To so vsi vgrajeni v hišah z BD testom.

Priložene datoteke
.jpg   Oddušnik KCM-W800.jpg (Velikost: 43,43 KB / Prenosi: 1363)
.jpg   Avtomatski Oddušnik-W800.jpg (Velikost: 40,37 KB / Prenosi: 1364)
.jpg   HL Oddušnik v koplanici-W800.jpg (Velikost: 73,51 KB / Prenosi: 1363)
Lep pozdrav
Bi se dalo dobiti kakšen link od kakšne trgovine ali pa kaj. Ker tudi sam bi kaj takega nabavil.
Že vnaprej hvala.
som16: druga varjanta mi je zanimiva, a zanimivo da to pol deluje. Glede na to, da je v tem primeru odušnik vgrajen v steno.
Računaj, da ni vse zrakotesno. Mim gumbov ti komot zrak potegne v notranjost geberita. Saj tu ne gre za neke ogromne količine zraka.
primoz75 Napisal:som16: druga varjanta mi je zanimiva, a zanimivo da to pol deluje. Glede na to, da je v tem primeru odušnik vgrajen v steno.

zdravo, deluje.
V montažnih hišah je vedno dovolj zraka v stenah.

mmaestro Napisal:Bi se dalo dobiti kakšen link od kakšne trgovine ali pa kaj. Ker tudi sam bi kaj takega nabavil.
Že vnaprej hvala.

prva : trgovina - franšize TOP Dom; Maprof ( Šempeter vem da ga ima).
druga: Geberit ( http://www.seltron.si/geberit-wc-duofix ... PfFFEWGPIU morda kaj pomaga )
tretja: HL oddušnik.(https://www.google.si/search?q=cevni+od ... hgYbkpTa7MSmile
Lep pozdrav
som16: a bi šel Geberitov tudi v pozidano steno s tem, da bi imel uni luft okoli podometne konstrukcije?
evo, našel pravilno rešitev Smile

[Slika: DuoFresh-Geberit.jpg]
Veliko si upate z izvedbo odduha v predelnih stenah... Se je kdo vprašal kaj bo čez nekaj let s tistim lesom naredil plin iz kanalizacije?

@primoz75
Geberit na sliki ima vgrajeno dodatno cev, katera skrbi za odvod neprijetnih vonjav iz same školjke. Da to funkcionira potrebuješ tipko Sigma40, katera je okoli 300eur in ima vgrajen filter (črno oglje) ter ventilator. Drugače ti sam kotliček nič ne pomaga brez tipke, sploh pa ta dodatna cev kjer kroži zrak nima nobene veze z odduhom.
azuprej Napisal:Veliko si upate z izvedbo odduha v predelnih stenah... Se je kdo vprašal kaj bo čez nekaj let s tistim lesom naredil plin iz kanalizacije?

Nič, ker ga ne bo. Gre za trenutni podtak v cevi, torej zrak posesa iz prostora. Seveda mora biti oddušnik pravi, z membrano.

p.s. bi pa vseno imel raje odduh nekje dostopen, če bi ga bilo treba kdaj zamenjat (membrane verjetno niso večne, sčasoma lahko otrdijo...)
Fantocci: a si ga dal med ohišje geberita? Sam sem razmišljal, da bi ga potegnil v kot, kjer bo kaka omarica/PS ali pa koš za perilo in ga skril za revizijsko rešetko.
Druga varijanta: dal sem ga v kot, izza rešetke. Lahko ga bom tudi kdaj zamenjal, če bo treba.

Priložene datoteke
.jpg   odduh.jpg (Velikost: 134,79 KB / Prenosi: 1183)
Fantocci Napisal:
azuprej Napisal:Veliko si upate z izvedbo odduha v predelnih stenah... Se je kdo vprašal kaj bo čez nekaj let s tistim lesom naredil plin iz kanalizacije?

Nič, ker ga ne bo. Gre za trenutni podtak v cevi, torej zrak posesa iz prostora. Seveda mora biti oddušnik pravi, z membrano.
Česa nebo, plina?
Nekatera podstrešja (ja, leseno podstrešje!) so že segnila zaradi nepravilne izvedbe odduha. Potem pa na forumu zveš, da je potreben samo HL ventil z smradno zaporo in ga vstaviš dobesedno v zid, predelno, knauf steno... zanimivo Smile
Če bi uhajanje plina v prostor obstajalo, bi ga mi, uporabniki pravilno instaliranih HL odduhov verjetno že zdavnaj zavohali, kaj praviš?
Nisem nikjer omenjal vonjav, ker so te še najmanjši problem pri vsem skupaj.
Pravim, da že z odduhom speljanim na podstrešje so bile mnoge težave. Zato me čudi da v lastni režiji to vgrajujete v predelne stene. Seveda stvar posameznika kako bo to uredil, ampak pravilna izvedba je samo ena. Pa nima nobene veze ali je ventil od HL za 50eur ali pa klasičen oddušek za 7eur.
Sporoči kakšno bo stanje odduha čez 10 let.
Lp

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »