Gradnja in obnova > Napeljave
Odušnik WCja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odušnik WCja
Pozdravljeni

spravljam se gradit hiško. Ker bo ta NE me zanima, kako izpeljati na pravilen način odušnik hišne kanalizacije. Nekako najbolj poznan način mi je skozi streho, a verjetno to za NE hišo ni najboj primerena rešitev.

kako se da to še realizirati? Smile

Hvala za nasvete
Na podstrešje s protismradno zaporo.
O tem je na forumu že kar nekaj napisanega.
ja, sem bral.

Sam jaz ne bom imel podstrešja (mansarda) in če bi se dalo strehe ne bi prebijal (betonska, pa z vso izolacijo nad betonom) ...
Potem imaš samo dve možnosti: na fasado ali kar pod stropom kopalnice (jasno s protismradno zaporo).
http://www.hutterer-lechner.com/sl/prod ... L900N.aspx

Nas je nekaj zadovoljnih uporabnikov. To imaš lahko tudi v (zgornji) kopalnici (najvišja točka izza neke rešetke), sicer se malo sliši v trenutku ko potegneš vodo, ampak ni nobenih prebojev, kondenza niti smradu, seveda.
Speljati odušnik na streho je najbolj pravilna rešitev. Ali boš potem iz NE hiše prišel v potratno je zelo malo verjetno.

Nasploh se pa zahteve NE hiše in pa statične zahteve konstrukcije močno tepejo in če bi hotel narediti res tako kot bi naj bilo (po NE kriterijih) bi bila hiša krepko predraga.

Treba je z nekim zdravim razumom sklepat kompromise.

Ko imaš otroke in ti odpirajo vrata, redko kdaj zaprejo, ti gre ogromno energije. Si takoj v energijsko potratni hiši. Smile
Fantocci Napisal:http://www.hutterer-lechner.com/sl/produ...L900N.aspx

Nas je nekaj zadovoljnih uporabnikov. To imaš lahko tudi v (zgornji) kopalnici (najvišja točka izza neke rešetke), sicer se malo sliši v trenutku ko potegneš vodo, ampak ni nobenih prebojev, kondenza niti smradu, seveda.

hm, bom moral malo razmisliti...ker ne bom imel strme strehe (obala) kako to inštalirati...
Citat:Speljati odušnik na streho je najbolj pravilna rešitev. Ali boš potem iz NE hiše prišel v potratno je zelo malo verjetno.

Nasploh se pa zahteve NE hiše in pa statične zahteve konstrukcije močno tepejo in če bi hotel narediti res tako kot bi naj bilo (po NE kriterijih) bi bila hiša krepko predraga.

Treba je z nekim zdravim razumom sklepat kompromise.

Ko imaš otroke in ti odpirajo vrata, redko kdaj zaprejo, ti gre ogromno energije. Si takoj v energijsko potratni hiši. Smile

Ne razumem tega, zakaj se NE hiša tepe s statičnimi zahtevami konstrukcije?

Kljub temu da grem v gradnjo NE hiše delam že sedaj neke kompromise, seveda tam kjer se zdijo sprejemljivi.

Delati odduh preko strehe potegne za sabo preveč komplikacij pri strehi - kot jo imam zamišljeno izdelati.

Smile
Oddušnik je lahko celo pri kotličku, glej Geberit.

Kelencm, nekaj tako modrega, kot tvoj zadnji stavek, že dolgo nisem prebral. Pa še kako res je!
Kje to vidim pri Geberitu? Smile
V živo videl na sejmu DOM. Pokliči jih!
matr sem bil na sejmu, a tega detajla nisem videl...ker nisem bil še pri tem tisti cajt Smile

bom poklical, hvala

ma pol je ta detajl vgrajen v podometni del?
Tako je... zadaj za ritjo...
od kje pol dobi zrak? a tisto kar ga ostane pod elementi...zadostuje?
Ne vem. Očitno so problem rešili. Ti bodo povedali.

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »