Kar naredi dom > Vrt in okolica
Ročna kosilnica Fiskars ali motorna?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ročna kosilnica Fiskars ali motorna?
#16
@arbajter, jaz sem računal nekaj zgube časa pri obračanju Smile
#17
Jasno, samo vseeno je kosilnica morala letet na nitrox.
#18
Kaj pa akumulatorske? Ima kdo kakšno izkušnjo?
#19
Če še koga zanima, jaz sem Fiskars kosilnico vseeno kupil in se odlično obnese. Sedaj imam že kar nekaj košenj za sabo, kosim brez košare 2x na teden, da je malo prirastka. Zasede zelo malo prostora v hiši in ni nobenega ropotanja kadar kosim.
#20
Kdo pa ima čas kosit dvakrat na teden ...... :roll:
#21
Imamo vsaj tri tipe lastnikov trat.

V prvo skupino lahko damo tiste, ki pač imajo trato, vendar ne želijo z njo izgubljati čas. Če je možno, kosijo enkrat na mesec. Travo pokosijo povsem do zemlje in travo odstranijo. Po košni je trata mešanica zelene barve in rjave od zaplat vidne zemlje. V mesecu maju trata izgleda kot farma regrata.

V drugi skupini so tisti, ki želijo lepo trato, v njo ne vložijo nič. Enkrat na teden pokosijo zaradi urejenosti okoli hiše. Trata kakor raste, pač raste. Mogoče se spravijo kemično odstranjevati kakšno zaplato maha, ki je posledica in ne vzrok.

V tretji so zasvojenci z lepo trato. Na leto dajo za gnojila in za zatiranje plevelov cca 1€/m2. Vejo, katere vrste plevelov rastejo med travo in kako se jih odstranjuje, s kemijo ali ročno. Enkrat do dvakrat letno prezračujejo. Ker je trata gnojena tudi hitreje raste, še posebej v mesecih, ko je zadosti dežja. Za lep izgled je potrebna košnja tudi do dvakrat tedensko. Uživajo v lepi, temno zeleni trati, ki je kot tepih.
http://zeleni-dom.si/ Forum za gojenje okrasne trate in vrta
#22
Obstajajo še eni - tisti, ki jim trata ne predstavlja arene Wembleya in imajo na travniku radi tudi kake druge vrste rastja, deteljo, marjetice, poljsko trato, in ki se jim fučka za zatiranje širokolistnih plevelov in za to, če kaka bilka trave raste milimeter ali dva nad drugimi. Tisti, ki uživajo v tem, običajno igrajo golf. Ker je ob luknjah trava košena skoraj na desetinke.
Ne maram igrati golfa.
#23
Nimam trate samo travo okrog hiše, hvala bogu.
Nekako pa ne razumem tretje skupine lastnikov trat. Saj bi bilo bolj eko če bi preprosto položili umetno travo.
#24
Obujam temo. 
Trajko, imate fiskars vretenasto kosilnico? Pri opisu vretenaste piše, da so rezila iz kaljenega jekla in da se brusijo sama? Kako je z vzdrževanjem?


Skok na forum:
Zadnje novice