Splošno > O cenah materiala in storitev
Cena gradbenega nadzora in armaturnega načrta

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena gradbenega nadzora in armaturnega načrta
#1
Zdravo,

hitra okvirna informacijo - koliko je po vašem "vreden" (oz. koliko ste plačali) gradbeni nadzor, ki je obvezen, tudi če je samograditeljstvo? In mogoče še, kdo je pač posebej plača, "armaturni načrt" (nevem, kako se pravilno reče, pač načrt armature za hišo).

Ne bi rad preveč plačal, pa da malo vidim, kje se cene vrtijo.. 100, 200, 500 EUR za posamezno ali več...

Hvala vnaprje za pomoč!

P.s.: Vem, da je odvisno od regije, raznih dogovorov, "skupnega nakupa z načrti", ipd., ampak približno se pa pomojem da ocenit.
#2
Cena nadzora od 4 litrc pa do 4 jurjev. Če ne veš kaj plačaš je vsakega evra škoda.

Enako je z armaturnimi, od 500 pa do 2000.

Ravno včeraj bil na super gradbišču, kjer je fajni pa poceni nadzor priporočal izvajalec, ga. nadzornica je bila enkrat na objektu. V načrtu samolepilna HI med plastema TI, ni bila izvedena, sprememba ni bila posredovana naročniku, ne zavedena v gradbenem dnevniku ne, ... Ampak ja, investitor je prihranil pri nadzoru.
#3
Pa pri HI tudi upam...
Drugače pa statik meni jurja (pa je računal, vsaj tako meni nadzornik zatrdil, glede na to da ene zadeve niso bile čisto tako rešene kot je običajno in pavšalno, njegov komentar: tole je šel dec računat).

Nadzornik zastonj, ker je bil zlahta plus potni stroški ki pa so kakršni so. Drugače je imela znanka nadzornega soseda, kjer je bil prevoz pač nula, ampak je komplet gradnjo vodil on. Cena 3,5k€. Sta mu dala 4k€, ker si jih je zaslužil (tako pravta, očitno jima je kar nekaj denarja prihranil, da o živcih ne začnem).

Drugače pa v okolici gradijo kjer je vsak tak strošek odveč in je zgolj zaradi birokracije. 600 statik in 300 nadzornik, ki je samo ker ga je inšpektor zahteval. Torej štempelj in podpis, na objekt ne vem če je prišel kdaj...

Pol pa kombinacije vmes najbrž...
#4
Predvsem je pomembno, za kako velik projekt gre. Za eno miniaturno enodružinsko hišo ne more biti enaka cena kot za 500 m2 veliko vilo.

Del armaturnega načrta ni samo načrt, temveč tudi statični izračun, saj se zaradi naše zakonodaje, ki v fazi PGD ne zahteva statike, ta preloži v fazo pred izvedbo. Na to investitorji (in tudi arhitekti) radi "pozabijo", češ da zakon statike ne zahteva. Kako pa boš narisal armaturni načrt brez izračuna? Po občutku? To zna tudi zidar - 5x preveč železa in gas.
#5
Hvala za odgovore. Se strinjam z vsemi, vse je odvisno od zahtev (velikosti objekta, težavnosti,..). V mislih sem imel nadzor + statika za eno enostanovanjsko hišo (cca. 170m2, pritličje+mansarda, dvokapnica, nič posebnega). Torej bi bila realna cena statike nekje 500-600 EUR. Nadzor pa seveda odvisen od števila obiskov ter potni stroški (pametno je najti čim bližjega).
#6
Ne.


Skok na forum:
Zadnje novice

Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
21.09.2022 ob 07:43:24
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
Brez stresa, brez dela. Samo sprostite se in uživajte z družino in prijatelji. Vljudno vas vabimo na dan odprtih vrat v Krmelj, v... Beri dalje »
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
16.09.2022 ob 14:27:50
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
Smo vaš zanesljiv partner na področju gradnje in obnove, s ciljem uresničiti vaše projekte in nadgraditi vaše... Beri dalje »
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
05.09.2022 ob 12:41:43
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
Stanovanjski kredit Sam pojem »kredit« izhaja iz latinske besede Credere in pomeni varovati, zaupati. Pri kreditnem razmerju... Beri dalje »