Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Vgradnja podometnega kotlička

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vgradnja podometnega kotlička
#1
Živjo, zanima me ali je Ok, če se podometni kotliček vgradi v zidano steno le s purpenom ozirome se ne vijači v steno. Sprašujem, ker je stena debela cca 17cm, kotliček cca 13cm. Verjetno bi se malo še dalo zavijačit, vendar sem slišal da če zadevo narediš s purpenom, ima da drži 100%....

Imam v mislih ta kotliček https://www.ideo.si/podometni_splakoval ... rettyPhoto

Vgrajevanju suhomontažnega kotlička bi se rad izognil, prvič ker je dražji, drugič ker imam zidano steno. Enako bi se rad izognil zidanju neke poličke ven iz stene.
#2
Glede nato, da mora zdržati tudi 100+ kilskega možakarja, bi zagotovil da samo purpen ne bo dovolj. Zakaj pa ne bi vijačil?
#3
Saj bi vijačil, ampak ne bo ne vem koliko globine za vijak, tam nekje cca 3cm računam (pa še to lahko glih naletim na luknjo v opeki) , kar pa vsaj po mojem mnenju ni dosti da bi le vijaki držali. Sem imel enake pomisleke kot ti glede 100 kilskega možakarja, pa mi je mojster iz te branže suvereno zatrdil da bo purpen zdržal vse.
#4
Če imaš možnost, na drugi strani stene daj ploščato železo ga prevrtaj in nanj privij. Kasneje lahko čez to železo daš omet ali pokriješ k knauf ploščo in prekitaš.
#5
Glede low-budget podometnega kotlička. Vodovodar (iz prve roke) pravi, da za geberit dobiš vse dele tudi po xy letih, za ostale pa???
Sam osebno ne bi dajal tega heca v sekret, če ne bi imel težav z višino tlaka zaradi odtoka. Če bi šlo, bi dal odtok v tla in klasičen sekret in stenski kotliček. Za sr** in sc** mi zadošča.
#6
Saj bodo še ploščice!?
Sicer pa lahko kotnik obrneš v prostor in imaš 17 cm placa za vijak.

Grohe, low-budget!?
Ufff.

Sicer pa, kaj pa je to komplet zamenjati!? Pustiš si par ploščic, eno popoldne pa imaš komplet menjano. Če je res potreba. Ni mi sicer jasno, kaj lahko crkne, razen plovca. To pa ščaraš skupaj kadarkoli.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#7
Ideja z železno ploščo na drugi strani mi je všeč ampak žal neizvedljiva ker imam na drugi strani stene položeno keramiko

Da je Grohe low budget se ne strinjam, v avtomobilskem jeziku bi rekel Grohe-Opel, Geberit-BMW, kolikor sem bral pa tudi Geberit ni top of the top, se najde še boljše....in ja, deli za Grohe niso težava...

OK, to pa je ideja za obrnit kotnik - vsaj po sliki sodeč za ta kotliček bi se dalo zgornje kotnike obrnit, za spodnje pa bolj dvomim...
#8
Pa daš kos pleha preko kota in privijačiš!
Tega prodajajo še pa još.

Spodaj bo itak obremenjen na zadnjo stran.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#9
Tisti kotliček se da pritrditi na več načinov, ne le v "zadnjo - tanko" steno. Sidra se ga lahko tudi bočno v steno. Pa kake dvokomponentne mase tudi obstajajo, če že vse drugo odpove.
Za Hans Grohe je pa že Fery napisal. Daleč, daleč od nizko cenovnikov, paše kvečjemu med Mercedeze...
#10
Grohe in Hansgrohe nikakor ni isto! Tudi v ceni je precejšnja razlika.
#11
In kaj zdaj!?
Naj zakuri tisti kos stiroporja in plastike in teče po drugega?
Da, ker iz produktov drugo omenjene firme teče bolj čista voda.
Saj ne sprašuje po imenu kotlička!
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#12
Jah tele debate na forumih vedno zaidejo v drugo smer....mene res ne skrbi kvaliteta tega kotlička.

Fery ko praviš 'Pa daš kos pleha preko kota in privijačiš!' to misliš na spodnji del? Tukaj so bolj podrobne slike kotlička https://www.amazon.de/Grohe-GRO38643001 ... B004HARJHQ
Na 6ti sliki npr se vidi pleh spodaj...na tega lahko pršraufam kotnik in potem tega šraufam bočno v steno (sicer bo bolj malo prostora za vijačit), ali pa varianta 2, da pršraufam na pleh Z kos in ga vijačim v steno ker bo dosti globine.
Ali si imel še kaj tretjega v mislih?
#13
Lažje boš verjetno prej zmontiral kotnike in potem kotliček na njih. Še najbolje, če vzameš takšne, ki imajo vrezan navoj.
#14
Ej... vgradi na mestih s purpenom. Privijači s kotniki in vijaki na stran. In omeči z malto. Nima kam it.
#15
Privijačiš, zapurpenaš, sfrajhaš, lepilo, keramika,... kam bo šlo? Če si vseeno v dvomih in neboš mogel spati pa uporabi tistega s konstrukcijo https://www.amazon.de/GROHE-Rapid-Insta ... %2Bwc&th=1


Skok na forum:
Zadnje novice