Gradnja in obnova > Energijski viri
Ogromno ledu na zunanji enoti toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ogromno ledu na zunanji enoti toplotne črpalke
Če je bilo pri -10 dovolj za defrost, bi tudi pri +10 moralo biti dovolj.
Grelcev za defrost nima.
Jerry: neki ne stima, dejstvo. Poklic majstra in naj cimprej pogleda. Tuki jih je nekaj: Sassapo, Telmos, Zdravapamet... prvi iz celjsko, drugi gorisko, tretji dolenjsko (nisem glih ziher za tega) podrocje. En bo ze prsu (mislm da kar vem kdo) in verjamem da vsaj diagnosticiral, ce ne ze kar resil problem.
Sej serviser ve za to, bo prišel, ampak sem tu pisal, ker nism vedel ali je to problem pri meni, ali se vsem to dogaja zaradi trenutno ekstremnih vremenskih pogojev.
Nedvomno bodo to morali rešit, ker vsa stvar je stara mesec in pol.
Pri -10°C se je uparjalnik precej manj srežil kot sedaj. jasno, da je lahko kriva okvara tipala, 4 potnega ventila ali pomanjkanje plina. Lahko pa že sam postaviš delno diagnostiko.
Poskusi kot sem ti napisal, stane te nič. Boš vsaj videl, če defrost sploh deluje.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
Kaj je sploh mišljeno s tem:
Citat:.....trenutno segrevam hišo iz 15 stopinj na 19 stopinj......
- ogreva pa ne uspe ogreti
- občasno se vklopi TČ, da ogreje prostor na 19 stopinj
djjerry Napisal:Če je bilo pri -10 dovolj za defrost, bi tudi pri +10 moralo biti dovolj.
Grelcev za defrost nima.
Imaš notri MEH61? Potem grelce ima.
[Slika: 306609_0.jpg]

Da nima dovolj energije za defrost, pa ni res. Tudi jaz sem lansko zimo fural sobno 15°C, povratni vod je imel ~18°, pa je defroste delala brez problema, vedno. Le parkrat sem zasledil vklop grelca PO defrostu za čas cca. 3min.
Si pogledal v servisni meni temperaturo uparjanja in pa zraka?
Prvič slišim, da ima Toshiba probleme z defrostom. Od kdaj pa to?
http://www.telmos.si - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Energetik81 Napisal:
djjerry Napisal:Če je bilo pri -10 dovolj za defrost, bi tudi pri +10 moralo biti dovolj.
Grelcev za defrost nima.
Imaš notri MEH61? Potem grelce ima.
Da nima dovolj energije za defrost, pa ni res. Tudi jaz sem lansko zimo fural sobno 15°C, povratni vod je imel ~18°, pa je defroste delala brez problema, vedno. Le parkrat sem zasledil vklop grelca PO defrostu za čas cca. 3min.
Si pogledal v servisni meni temperaturo uparjanja in pa zraka?

Te zadeve nimam, ker imam uniTower.
[Slika: 23510617_z.jpg]
Kje za hudiča se vidi, da deluje grelec in kolikokrat se je že vklopil?

Drugače pa še nekaj slik mojega "ledomata":
[Slika: 23531795_z.jpg]
[Slika: 23531796_z.jpg]
[Slika: 23531797_z.jpg]
[Slika: 23531798_z.jpg]
[Slika: 23531799_z.jpg]
Sem vedno bil v prepričanju, da več kot –273,15 °C ne obstaja!
[Slika: 23531800_z.jpg][Slika: 23531801_z.jpg]

Zunanja enota tri ure po tistem, ko sem na roke odstranil ves led:
[Slika: 23531802_z.jpg]
Simptomi so kot da je zaštekal 4 potni ventil in ne preklopi na hlajenje. Serviser naj poizkusi z magnetom sprožit preklop.
Drugače je pa ta kompresor pri -33,7*C že iz delovnega območja za katerega je narejen. Min sesalna temp. je -27*C za ta kompresor. Kar je posledica zamašenega uparjalnika.
Tisto želeno pregrevanje imam tudi jaz na -2000° Smile
Sem pa zasledil, da v določenih trenutkih obratovanja skoči na cca. +4°C in temu je potem sledilo tudi dejansko pregrevanje.

To so čudne zadeve, kako lahko zamrzuje pri +7,5 uparjanja? Morda res pokvarjen termometer na uparjalniku?
Vprašanje za majstre.
Evo, mojster danes zamenjal senzor za temperaturo na uparjalniku in sedaj zadeva spet normalno deluje.
Menjava v okviru garancije? Cena?
Super :-)
simionesi Napisal:Menjava v okviru garancije? Cena?
Garancija, ker je vse skupaj staro komaj mesec in pol.
In to v nedeljo?

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »