Objave: 2147
Teme: 17
Ocena:
0
Butasto je omejevati defroste od določene temperature naprej, ker potem se dogajajo take stvari kot v tej temi. Če je na uparjalniku led, mora naprava it v defrost. Kdaj je na uparjalniku led se pa vidi iz padca temperature uparjalnika. Pri +15 pač ne bo padca in tudi ne bo defrosta.
Objave: 12799
Teme: 12
Ocena:
-503
Pametna krmilja računajo hitrost padanja temperature uparjalnika glede na vhodni zrak, ne na dT, pozitivne defroste (nad 3°C) pa izvajajo z ventilatorjem
Ocena:
0
Sem še enkrat pogledal. Toshiba dela podobno, samo bolj primitivno. V intervalku 10-15 minut po defrostu izmeri najnižjo temperaturo uparjalnika in vhodnega zraka. Po 39 minutah delovanja pa gleda razliko prej izmerjenih vrednosti glede na trenutne meritve in se potem odloči kdaj bo naprava šla v defrost.
V glavnem, sam še nisem našel luknje v logiki. Torej, da bi šla za brez veze v defrost oziroma ne gre, ko bi morala it. Če jo bom, sporočim, da je vse skup en "jajc".
Ocena:
-503
Lahko, da upošteva še tok ventilatorskega motorja, ki se ob nabiranju sreža spreminja, odvisno od tipa ventilatorja v + ali -
Energetik81... naprava se za pasivni defrost odloči takrat ko krmilje izračuna, da ne bo potrebe po ogrevanju v času defrosta. Drugače odtali klasično. Ja traja pa včasih tudi več kot 1/2h
Ocena:
0
Meni to tudi ni jasno, še posebej zato, ker je uparjalnik zabasan in ni dotoka toplega zraka. Če že bi se bi moral ventilator zavrtet v drugo smer. Pihat topel zrak v uparajalnik.
Objave: 156
Teme: 8
Ocena:
0
Pa je to sploh normalno, da se pri +10 nabira gor led?
To bi ja moral +10 zrak sproti topiti.
Predvidevam, da je pač uparjalnik premrzel in ga zrak ne folga talit.
Kaj je lahko vzrok tako mrzlega uparjalnika?
Premalo - preveč plina v sistemu ali kaj drugega?
Objave: 7262
Teme: 14
Ocena:
53
Če je velika obremenitev, gre lahko temperatura uparjalnika pod nulo tudi pri +10 zraka (kot je rekel Sassapo). Zračna vlaga tako direktno zmrzuje na rebrih.
Mi je pa čudno, ker sem ravno včeraj odčital Arotherm 8kW pri 100% modulacije (gretje SV, zunaj +7°C). Temperatura uparjanja je bila dobrih 1°C, sreža jasno nobenega.
Ocena:
0
Mogoče podatek, na katerega sem pozabil:
Vaillant aroTherm VWL 115/2 A /400 V torej 10,5kW.
Je možno, da je pač tovarniško nameščen premajhen toplotni izmenjevalnik za trenutne "vlažnostne" razmere zunaj?
Objave: 509
Teme: 28
Ocena:
1
Skoraj ne morem verjeti , da je pri 10C lahko tako velik odjem da zmrzuje. Pa ventilator dela na veliki brzini? Plina verjetno dovolj če ga bi blo premalo vrjetno javil napako.
Ocena:
0
Ventilator bo iz ohišja odletel, tako se vrti.
Toplotna pa dela na 100% skoz, ker kot sem napisal segrevam hišo iz 15 na 19 stopinj.
Dva dni nazaj je delovala normalno, ko je še bilo mrzlo in tudi defrosti so bili normalni.
Ocena:
-503
Hja, kaj pa če imaš premrzlo vodo v sistemu in naprava nima dovolj energije za defrost?
Poskusi jo izklopit iz napajanja in čez 2 min. vklopit nazaj, če je z njo vse ok. bi morala takoj v defrost
Objave: 509
Teme: 28
Ocena:
1
A nima grelcev, da bi pomagali pri defrostu?